حالت تاریک
پنج‌شنبه, 21 فروردین 1404
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه خبری تحلیلی عصرهمدان هستید؟
گره کور ترافیک همدان با نبود کنارگذر
«عصر همدان» گزارش می‌دهد؛

گره کور ترافیک همدان با نبود کنارگذر

چند سالی می‌شود که در برخی ایام خاص، نبود کنارگذر در همدان با افزایش بار ترافیک در شهر بیشتر به چشم می‌آید و حالا این موضوع تبدیل به یکی از مطالبه‌های اصلی مردم همدان شده است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «عصرهمدان»، توسعه شهری و افزایش جمعیت در سال‌های اخیر، چالش‌های متعددی را برای شهرها به همراه داشته است که یکی از این چالش‌ها ترافیک سنگین و آلودگی ناشی از آن است حال در چنین شرایطی حجم ورودی خودروهای گذری به درون شهر دلیل دیگری برای ایجاد ترافیک می‌شود، البته برای رفع این مشکل ایجاد کنارگذرها به عنوان یک راهکار مؤثر برای کاهش ترافیک و بهبود شرایط حمل و نقل شهری مطرح می‌شود.

 بسیاری از شهرهای کشور برای درگیر نشدن بیشتر با ترافیک، دارای کنارگذر هستند اما شهر همدان به عنوان یکی از کلانشهرهای غرب کشور که پل ارتباطی میان بسیاری از استان‌های مرکز کشور با سه استان کردستان، کرمانشاه و ایلام است با افزایش ترافیک در برخی خیابان‌ها و ورودی و خروجی شهر مواجه بوده و سال‌های طولانی می‌گذرد که منتظر نتیجه نهایی کنارگذر است.

 کنارگذر غربی همدان از ۲۲ کیلومتری شمال همدان از محور رزن_همدان با یک تقاطع غیر همسطح جدا شده و در ادامه از حاشیه شهر‌های دستجرد، لالجین و بهار به طرف غرب ادامه می‌یابد و پس از عبور از راه اصلی همدان_بیجار و راه آهن همدان_سنندج به سه راهی همدان_سنندج_کرمانشاه به شکل تقاطع غیرهمسطح منتهی می‌شود.

 این پروژه به عنوان راهکاری کلیدی برای کاهش بار ترافیکی شهر و بهبود جریان حمل‌ و نقل کلید خورد که البته صحبت‌ برخی از مسئولان در سال‌های گذشته پیرامون آن متفاوت بود، برخی ورود مسافران به داخل شهر همدان را به نوعی جذب گردشگر عنوان کردند اما به گفته کارشناسان رفع ترافیک در شهر اهمیت بیشتری دارد و گردشگران باید به روش دیگری جذب شوند تا از همدان بازدید کنند.

 کنارگذر همدان، ترافیک عبوری و سنگین مانند کامیون‌ها و خودروهای بین‌شهری را از مرکز شهر دور می‌کند؛ قسمت‌هایی از این پروژه در حال حاضر در حال اجرا است که البته نیازمند بودجه است. در مجموع بهره‌برداری هرچه سریع‌تر کنارگذر همدان، در بار ترافیکی شهر تأثیرگذار بوده، و این روزها مطالبه اصلی مردم است.

ایجاد کنارگذر در همدان مطالبه به حق مردم است 

سرهنگ علی فکری در گفتگو با خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «عصر همدان» با بیان اینکه ایجاد کنارگذر در همدان محاسن و البته معایبی دارد، گفت: البته محاسن ایجاد کنارگذر بیشتر از معایب آن است.

 وی با اشاره به اینکه ایجاد کنارگذر علاوه بر کاهش ترافیک، موجب کاهش آلاینده‌ها نیز می‌شود، افزود: کاهش مصرف سوخت، روان شدن ترافیک و آرامش بیشتر روانی برای رانندگان از دیگر فواید ایجاد کنارگذر است.

 رئیس پلیس‌راه استان همدان ادامه داد: تنها نقطه منفی کنارگذر آن است که دیگر مسافران به صورت مستقیم وارد شهر ما نمی‌شوند و شهر را نمی‌بینند.

 فکری با بیان اینکه در روزهای پایانی تعطیلات نوروز شاهد ترافیک نسبتاً سنگین در همدان بودیم، گفت: اگر کنارگذر داشتیم این ترافیک سبک می‌شد اما در حوزه برون شهری تفاوتی در ترافیک جاده‌ای نمی‌کرد.

 وی با اشاره به اینکه ایجاد کنارگذر مطالبه به حق مردم است، تصریح کرد: باید سریع‌تر به این موضوع پرداخته شود، بخش اعظم این کنارگذر ساخته شده است و در جلسات شورای راهبردی و کمیسیون ایمنی راه با حضور استاندار موضوعات مربوطه درحال پیگیری است.  

رئیس پلیس‌راه استان همدان خاطرنشان کرد: شرکت زیرساخت باید تلاش بیشتری کند تا بخش باقی‌مانده را به اتمام رسانده و حتی پس از کنار‌گذر غربی، کنار گذر جنوبی نیز ایجاد شود.

 فکری با بیان اینکه با ایجاد کنارگذر دیگر تردد کامیون و تریلر به داخل شهر رخ نمی‌دهد، گفت: اتمام هرچه سریع‌تر کنار‌گذر نیازمند بودجه بالادستی است که انتظار می‌رود هرچه زودتر اختصاص یابد. 

پایان بلاتکلیفی کنارگذر همدان با دستور استاندار

 معاون عمرانی استاندار همدان نیز در گفتگو با خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «عصر همدان» با اشاره به اینکه از مجموع ۲۷ کیلومتر کنارگذر همدان، ۲۱ کلیومتر آماده شده است، عنوان کرد: این کنارگذر باعث هدایت چگالی ترافیک در اوج ترافیک به خارج از شهر می‌شود.

 امیررضا یوسفیان ادامه داد: جلوگیری از اتلاف انرژی و جلوگیری از هدررفت وقت مردم با ایجاد کنارگذر صورت می‌گیرد.

 وی با بیان اینکه مسافران سه استان بالا دست همدان یعنی کرمانشاه، ایلام و کردستان از همدان عبور می‌کنند، گفت: همین حجم ورودی به همدان در برخی ایام خاص باعث ترافیک شدید می‌شود به همین دلیل منطقی است که کنارگذر هرچه زودتر ایجاد شود.

معاون عمرانی استاندار همدان خاطرنشان کرد: آزادسازی ۸ کیلومتر باقی‌مانده کنارگذر به دستور استاندار از طریق مبادی ذیربط در دستور کار قرار گرفته است تا با نظر نمایندگان، این پروژه بعداز سالیان سال بلاتکلیفی به نتیجه برسد.

 یوسفیان در پایان با بیان اینکه با حضور استاندار توجه به زیرساخت‌ها در استان همدان بیشتر شده است، افزود: ماهیت این پروژه بیش‌از هزار میلیارد تومان نیاز دارد و منابع آن باید تعریف شود، برای زیرساخت پروژه کنار‌گذر و اتمام کار باید بتوانیم با پیمانکار به توافق برسیم تا پروژه هرچه زودتر به نتیجه برسد.

  گره کور ترافیک همدان با نبود کنارگذر

 چند سالی می‌شود که در برخی ایام خاص، نبود کنارگذر در همدان با افزایش بار ترافیک در شهر بیشتر به چشم می‌آید و حالا این موضوع تبدیل به یکی از مطالبه‌های اصلی مردم همدان شده است؛ همه خوب می‌دانند که گره کور ترافیک، تنها به دست کنارگذر باز می‌شود.

 کاهش ترافیک در معابر اصلی، تسهیل دسترسی به مناطق مختلف، بهبود کیفیت هوا و افزایش ایمنی از فواید بهره‌برداری هرچه سریع‌تر کنارگذر در همدان است.

 شلوغی و ترافیک برخی مسیرها در شهر همدان به دلیل ورود حجم زیادی خودرو برای عبور از همدان مشکلات زیادی برای مردم آن مناطق ایجاد کرده است و باعث نارضایتی آن‌ها شده است، مسیر عبور زائران کربلا نیز از همین جاده بوده که در ایام اربعین ترافیک سنگینی در همدان ایجاد می‌کند؛ همین ترافیک در شهر در کنار ورود کامیون و تریلر‌ها امنیت و جان سایر رانندگان و خودروهای سبک را نیز به خطر می‌اندازد.

 در نهایت لازم است با همکاری بین دستگاهی، تخصیص بودجه و نظارت دقیق بر اجرای پروژه هرچه سریع‌تر این اتفاق خوب رقم خورده و کنارگذر همدان به بهره‌برداری برسد.  

انتهای خبر/ سع

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!