
در گفتگو با کارشناس تغذیه مطرح شد؛
آذربه و آویشن، گیاهانی معجزهآسا
کارشناس تغذیه با بیان اینکه آذربه همدان و آویشن شیراز در نوع خود بینظیر هستند، گفت: این گیاهان دارای خواص معجزهآسایی بوده و هر دو برای درمان آسم و برونشیت مورد استفاده قرار میگیرند.
آزاده آذرپیرا در گفتگو با خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «عصر همدان» با بیان اینکه گیاه آذربه و گیاه آویشن هردو از یک ریشه هستند، گفت: تنها نوع و طمع و رایحه این دو گیاه کمی با یکدیگر متفاوت است.
وی با اشاره به اینکه آذربه در همدان به خوبی رشد میکند، افزود: آویشن در اکثر نقاط کشور برداشت میشود اما آذربه اکثراً در غرب کشور خصوصاً استان همدان اختصاص پیدا میکند.
کارشناس تغذیه ادامه داد: آویشن شیراز و آذربه همدان در نوع خود بینظیر هستند و برای درمان آسم و برونشیت مورد استفاده قرار میگیرند.
آذرپیرا با بیان اینکه این گیاه خاصیت ضدعفونی کننده دارد، گفت: تقریباً یکی از آنتیبیوتیکهای قوی و ضد نفخ محسوب میشود، حتی دَمکرده این گیاه برای عفونتهای سینه بسیار مفید است و عرق آذربه نیز در درمان بیماریهای مختلف دستگاه گوارش استفاده میشود.
وی با اشاره به اینکه آذربه و آویشن باعث تحریک رشد مو میشوند، تصریح کرد: در واقع گردش خون کف سر را افزایش میدهند، حتی ماساژ مخلوطی از روغن زیتون و روغن آویشن در پوست سر باعث رشد مو و براقی مو میشود.
کارشناس تغذیه خاطرنشان کرد: این گیاه خواص ضد التهابی دارد و انواع باکتری و قارچها را از بین میبرد، باکتری درون و بیرون بدن را از بین میبرد و چایی آویشن برای مشکلات پوستی هم مورد استفاده قرار میگیرد.
آذرپیرا با بیان اینکه آذربه و آویشن در درمان درهای عضلانی مؤثر است، عنوان کرد: به نوعی این گیاهان درمانکننده دردهای روماتیسمی و کشیدگیهای عضلانی هستند.
وی با اشاره به اینکه مصرف بیشاز حد آویشن عوارضی نیز به دنبال دارد، گفت: ترکیبات آن برای برخی افراد موجب تحریک غشای مخاطی میشود، بنابراین افرادی که حساسیت دارند باید در ابتدا آلرژی نسبت به این گیاه سودمند را پیدا کنند.
کارشناس تغذیه ادامه داد: این گیاه برای افراد باردار و شیرده منع مصرف ندارد اما ممکن است در افراد باردار خطر سقط جنین به همراه داشته باشد در نتیجه مصرف آن احتیاط دارد.
آذرپیرا در پایان با بیان اینکه افرادی که داروهای ضد تیروئید مصرف میکنند باید از مصرف آویشن اجتناب کنند، افزود: چون احتمال دارد تداخل این گیاه با داروی بیماری بیان شده رخ دهد و در نتیجه مانع از عملکرد داروی پزشک به طور مؤثر و کامل شود.
انتهای خبر/ سع
درباره نویسنده
لینک کوتاه خبر
برچسبها
نظر / پاسخ از
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!