
یادداشت:
مسکن کلید جوانسازی جمعیت
برای سلام به ایران ابرقدرت و ۲۰۰ میلیونی باید به فکر رشد جمعیت و جوانسازی باشیم و برای رشد و جوانسازی نیز نیاز به رفع موانع رشد داریم که یکی از موانع عمده آن عدم وجود مسکن است.
به گزارش خبرنگار اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «عصر همدان»؛ برای سلام به ایران ابرقدرت و ۲۰۰ میلیونی باید به فکر رشد جمعیت و جوانسازی باشیم و برای رشد و جوانسازی نیز نیاز به رفع موانع رشد داریم که یکی از موانع عمده آن عدم وجود مسکن است، قطعاً این ظرفیت در کشور وجود دارد به شرط رفع موانع آن.
مسکن گرانترین کالا در سبد کالای مردم و بیشترین فشار را به مردم تحمیل میکند، در این میان سوداگران و دلالان هم از این فرصت سوء استفاده میکنند تا با دستکاری بازار و رشد قیمت مسکن، سودهای میلیاردی و کلانی را به جیب بزنند.
البته برای این دست افراد خبری هم از پرداخت مالیات نیست و حتی بسیاری از اوقات دلالان با برنامهریزی ملک را بدون حتی یک امضا از فروشنده به خریدار منتقل میکنند. این در شرایطی است که خودش یک طرف معامله است، چرا که ملک را از فروشنده خریداری و قبل از انتقال سند مورد معامله را به شخصی دیگر میفروشد که در این معاملات نه خانی آمده و نه خانی رفته!!
شاید توضیح این مطلب کمی سخت باشد که با ترک فعل و عدم حضور دولت در ساخت مسکن، کنترل و نظارت بر بازار و حضور بیقاعده و قانون دلالان چه بلایی بر سر مصرفکننده بازار مسکن که اکثراً از اقشار کمدرآمد هم هستند میآورد.
حالا که مشخص شد رشد قیمت از کجا نشأت میگیرد باید به فکر چاره بود و تنها چاره کار حضور مردم در ساخت مسکن است، هم در حوزه ساخت و هم نظارت، چرا که سود و ضرر این مقوله مستقیماً بر زندگی آنها تاثیر میگذارد، پس حضور مردم در انجام برخی پروژهها مانند ساخت مسکن هم حق و هم تکلیف برای آنهاست.
برای گذر از این بحران نیاز است مانند دفاع مقدس و بسیاری از مراحلی که در این چهار دهه به مردم اعتماد کرد، مراحلی که شکست و عدم موفقیت محتملتر و بدیهیتر بهنظر میرسد تا پیروزی و موفقیت، زمانی که پای مردم به جنگ باز شد، در کمال ناباوری ورق برگشته و فتحالفتوحی رقم خورد.
سرمایهگذاری بر مهاجرت معکوس و همچنین سرمایهگذاری بر روی بافت فرسوده که دقیقاً هر دو در اختیار مردم و اقشار کم درآمد است.
حتی جذب منابع مالی از مردم برای ساخت مسکن برای اقشار کم درآمد یکی دیگر از عرصههایی است که مردم میتوانند با حضور خود خوش بدرخشند و اسباب رفاه و آسایش همنوعان خود را فراهم سازند.
جذب منابع مالی خارجی با تهاتر یعنی فروش کالا و در عوض گرفتن خدمات، که ساخت مسکن یکی از بخشهای عمده این خدمات است.
یکی دیگر از موانع علاقه شدید و خارج از دایره عقل به بلندمرتبهسازی است، که هزینه ساخت آپارتمان بسیار بیشتر از ویلاسازی است و حتی سرعت اجرای این دو مدل ساخت با هم قابل قیاس نیست، چرا که ساخت آپارتمان نیاز به پیش زمینههای فراوانی همچون مقاومسازی یا حتی هزینه آسانسر و ... دارد.
به امید روزی که مسئولان زودتر پای کار آمده و مشکل اساسی را به بهترین وجه حل کنند.
انتهای خبر/
درباره نویسنده
لینک کوتاه خبر
نظر / پاسخ از
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!