حالت تاریک
جمعه, 29 فروردین 1404
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه خبری تحلیلی عصرهمدان هستید؟
اهمیت فناوری هسته‌ای در جهان امروز
«عصر همدان» گزارش می‌دهد؛

اهمیت فناوری هسته‌ای در جهان امروز

صنعت هسته‌ای علمی به‌روز است که در بخش‌های مختلف اهمیت دارد؛ کشورمان به عنوان یکی از نمادهای مهم پیشرفت علمی و فناوری در دهه‌های اخیر، با وجود سنگ‌اندازی‌های بین‌المللی و تحریم‌ها، موفقیت‌های بزرگی در این حوزه کسب کرده است.

به گزارش خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «عصر همدان» فناوری هسته‌ای یکی از پیشرفته‌ترین دستاوردهای علمی بشر محسوب می‌شود که تأثیرات عمیقی در حوزه‌های مختلف زندگی انسان داشته است. از تولید انرژی پاک تا کاربردهای پزشکی و صنعتی، این فناوری نقشی کلیدی در پیشرفت جامعه ایفا می‌کند.

اهمیت صنعت هسته‌ای به قدری است که امروزه تمام کشورهای جهان برای دستیابی به آن تلاش می‌کنند تا با بهره‌گیری از آن بتوانند به پیشرفت‌های بیشتری دست یابند.


جلوگیری کشورهای مستکبر از رشد ایران در صنعت هسته‌ای

ابراهیم محمدی‌منش در گفتگو با خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری «تحلیلی عصر همدان» با بیان اینکه اثر صنعت هسته‌ای در زندگی روزمره ما بسیار زیاد است، گفت: شاید امروز جامعه به جایگاه هسته‌ای آگاه نباشند اما سال‌ها بعد اهمیت آن را بهتر متوجه خواهند شد.

وی با اشاره به اینکه چیزی که امروز در دنیا و کشورهای استکباری درباره صنعت هسته‌ای ایران معرفی می‌شود، از منظر سیاسی است، افزود: درواقع کشورهای مستکبر به دلیل مخالفت با جمهوری اسلامی نگاهی متفاوت به هسته‌ای شدن کشورمان دارند و به همین دلیل تلاش می‌کنند تا جلوی پیشرفت ما در این حوزه را بگیرند.

عضو هیئت علمی دانشگاه ملایر ادامه داد: یکی از ویژگی‌های صنعت هسته‌ای کمک به تولید برق پایدار است؛ همانطور که می‌دانید برق از سه روش انرژی تجدیدپذیر، سوخت فسیلی و انرژی هسته‌ای در دنیا تولید می‌شود.

محمدی‌منش با بیان اینکه در کشورمان بالغ بر ۸۷ درصد سوخت برق، از طریق سوخت فسیلی است، گفت: اولین مزیت تولید برق از طریق هسته‌ای، پایدار  بودن و پاک بودن آن است چراکه سوخت فسیلی موجب آلودگی محیطی شده و پایدار بودن سوخت با صنعت هسته‌ای ثبات دارد.

وی با اشاره به اینکه طبق آمار در آمریکا ۲۰ درصد برق از صنعت هسته‌ای تولید می‌شود، تصریح کرد:  کشور فرانسه ۷۲ درصد، روسیه ۱۸ درصد و چین ۴ درصد برق خود را به کمک صنعت هسته‌ای تولید می‌کنند.

عضو هیئت علمی دانشگاه ملایر خاطرنشان کرد: جالب است بدانید میزان استفاده آمریکا از انرژی‌های تجدیدپذیر پذیر ۲۳ درصد، فرانسه ۱۷ درصد، روسیه نیم درصد و چین ۳۱ درصد است.

محمدی‌منش با بیان اینکه در ایران یک نیروگاه هزار مگاواتی برق هسته‌ای داریم، عنوان کرد: کمتر از ۲ درصد برق مورد نیاز کشورمان از این نیروگاه تولید می‌شود که در مقایسه با سایر کشورها کم است اما موضوع مهم آن است که جریاناتی توسط سایر کشورهای بیگانه ایجاد شدند تا جلوی رشد کشورمان در این حوزه را بگیرند.


پیشرفت ایران در صنعت هسته‌ای پزشکی 

وی با اشاره به اینکه یکی دیگر از موارد مصرف صنعت هسته‌ای در حوزه پزشکی است، گفت: خوشبختانه در این حوزه پیشرفت‌های زیادی داشتیم و درمان بیماران سرطانی با کمک پزشکی هسته‌ای انجام می‌شود.

عضو هیئت علمی دانشگاه ملایر ادامه داد: برای از بین بردن آلودگی‌ در حوزه پزشکی و ایزوله کردن لوازم پزشکی نیز از صنعت هسته‌ای و پرتودهی استفاده می‌شود، مثلاً همین ماسک‌های ساده پزشکی که استفاده می‌کنیم به کمک پرتودهی ایزوله می‌شوند.

محمدی‌منش با تأکید بر اینکه کاربرد دیگر صنعت هسته‌ای در حوزه کشاورزی و امنیت غذایی است، افزود: این حوزه معمولاً در دو فاز مورد توجه است، نخست پرتودهی محصولات غذایی برای از بین بردن آفات و سپس تولید محصولات مقاوم با توانایی ویژه.

وی با اشاره به اینکه مثلاً با توجه به کمبود منابع آب، تولید محصولات کشاورزی که برای رشد نیاز به آب کمی داشته باشند بسیار مهم است، گفت: این موضوع با کمک صنعت هسته‌ای درحال تحقیق و پژوهش است و اقدامات موفقی در این حوزه شاهد بودیم.

عضو هیئت علمی دانشگاه ملایر ادامه داد: آنچه شاهد هستیم، نگاه سیاسی به صنعت هسته‌ای در دنیا است نه نگاه علمی و همه این‌ها بخاطر جوسازی‌های آمریکا است.

محمدی‌منش با بیان اینکه آمریکا ۸۰۰ هزار شغل از محل هسته‌ای ایجاد کرده است، عنوان کرد: آنچه مردم باید به آن توجه کنند این است که ما گرفتار فضاسازی رسانه‌های غربی خصوصاً در حوزه  هسته‌ای نشویم و نسبت به اهمیت این موضوع آگاه باشیم.


اهمیت فناوری هسته‌ای در جهان امروز


بدون شک فناوری هسته‌ای، ابزاری ضروری برای پاسخگویی به نیازهای انرژی، پزشکی و صنعتی جهان است.

استفاده مسئولانه و همکاری جهانی برای بهره‌برداری ایمن و پایدار از این فناوری حیاتی است، توسعه راکتورهای ایمن‌تر، مدیریت پسماندها و شفافیت در برنامه‌های هسته‌ای می‌تواند آینده‌ای روشن را برای این فناوری رقم بزند.
دانشمندان کشورمان با رسیدن به علم هسته‌ای ثابت کردند که هیچ محدودیتی نمی‌تواند مانع آن‌ها شود و حالا با استفاده از این علم روز، در جهت رشد کشور در حوزه‌های مختلف تلاش می‌کنند.

دستیابی کشورمان به فناوری هسته‌ای به عنوان نماد هویت علمی و سیاسی ایران تا همیشه در کانون توجه جهانیان خواهد بود.

انتهای خبر/ 

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!