
مدیرکل دامپزشکی استان همدان خبر داد:
آمادگی دامپزشکی همدان برای نظارت ذبح عید قربان
مدیرکل دامپزشکی استان همدان از آمادگی کامل این اداره کل برای نظارت بهداشتی بر ذبح دامها و تضمین سلامت نذورات مردمی در عید سعید قربان خبر داد.
امیرحسین تقیپور در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «عصر همدان»، ضمن تبریک پیشاپیش عید سعید قربان و آرزوی قبولی نذورات تمامی شهروندان گرامی، از آمادگی کامل این اداره کل برای نظارت بهداشتی بر ذبح دامها و تضمین سلامت نذورات مردمی در این روز خبر داد.
وی در آستانه عید سعید قربان، با تشریح تمهیدات ویژه این اداره کل برای این روز بزرگ، به خبرنگاران گفت: بهمنظور رعایت کامل اصول بهداشتی، پیشگیری و جلوگیری از انتشار بیماریهای قابل انتقال از دام به انسان در روز عید قربان، اداره کل دامپزشکی استان همدان با هماهنگی دقیق با سایر ادارات و ارگانهای ذیربط، اقدام به تشکیل ۳۵ اکیپ نظارتی ویژه کرده است.
مدیرکل دامپزشکی استان همدان، در ادامه افزود: این اکیپها شامل ۱۴ اکیپ ثابت و ۲۱ اکیپ سیار هستند که در مجموع ۲۱ نفر دکتر دامپزشک، ۴۴ نفر بازرس بهداشتی و ۱۳ نفر ناظر شرعی در آنها حضور فعال دارند. وظیفه اصلی این اکیپها، نظارت کامل بر روند قربانی کردن توسط همشهریان عزیز، بازرسی دامهایی که قرار است قربانی شوند و همچنین نظارت دقیق بر فعالیت کشتارگاههای استان است.
وی با تأکید بر اهمیت سلامت دام و فرآوردههای دامی، به همشهریان توصیه کرد: اگر شهروندان عزیز تمایل به تهیه و ذبح دام دارند، توصیه اکید بنده این است که حتماً دام مورد نظر خود را از مراکز معتبر و تحت نظارت دامپزشکی خریداری کنند. این اقدام، سلامت دام و به تبع آن، سلامت گوشت قربانی را تضمین خواهد کرد.
تقیپور همچنین خبر داد: کشتارگاههای دام استان در روز عید قربان فعال بوده و به صورت رایگان امکان کشتار دام برای عموم مردم و کسانی که نذورات دارند، در آنها فراهم است. این اقدام با هدف تسهیل و تشویق مردم به ذبح بهداشتی دام در محیطهای کنترلشده صورت میگیرد.
تقیپور افزود: برای آن دسته از شهروندانی که مایل به انجام ذبح در منازل خود هستند، نیز تمهیدات لازم اندیشیده شده است. میتوانند با سامانه ۱۵۱۲ تماس بگیرند تا همکاران ما در اسرع وقت به محل مراجعه کرده و بازرسیهای لازم را بر روی دامی که قرار است ذبح شود، از لحاظ بهداشتی انجام دهند تا از سلامت کامل آن اطمینان حاصل شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به نکته مهمی در خصوص نگهداری گوشت قربانی اشاره کرد و گفت: توصیه دیگر و بسیار مهم این است که گوشت دامی که ذبح میشود، حتماً حداقل ۲۴ ساعت در دمای یخچال (صفر تا چهار درجه سانتیگراد) نگهداری شود. این نکته بهداشتی از اهمیت بالایی برخوردار است.
مدیرکل دامپزشکی استان همدان، در توضیح دلیل این توصیه افزود: نگهداری گوشت در دمای یخچال به مدت ۲۴ ساعت، باعث غیرفعال شدن احتمالی هرگونه ویروس یا عامل بیماریزای فعال در گوشت میشود و به این ترتیب، از بروز مشکلات بهداشتی جلوگیری به عمل میآید. این موضوع به ویژه برای جلوگیری از انتشار بیماریهای مشترک بین انسان و دام حائز اهمیت فراوانی است.
وی در پایان تأکید کرد: اداره کل دامپزشکی استان همدان تمامی تلاش خود را به کار خواهد گرفت تا عید قربانی سالم و بهداشتی را برای تمامی همشهریان عزیز رقم بزند. از همکاری و توجه مردم به توصیههای بهداشتی صمیمانه قدردانی میکنیم و امیدواریم با رعایت این نکات، نذوراتشان به بهترین و سالمترین شکل ممکن ادا شود.
انتهای خبر/
درباره نویسنده
لینک کوتاه خبر
نظر / پاسخ از
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!