حالت تاریک
چهارشنبه, 10 اردیبهشت 1404
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه خبری تحلیلی عصرهمدان هستید؟
راه‌اندازی کنارگذر غربی مطالبه شهروندان همدانی
«عصر همدان» گزارش می‌دهد؛

راه‌اندازی کنارگذر غربی مطالبه شهروندان همدانی

کنارگذر غربی همدان به مطالبه عمومی تبدیل شده است، چرا که حجم بالای تردد در این گلوگاه که هم چندین منطقه پرجمعیت را به مرکز شهر متصل می‌کند و هم گذرگاه اصلی اتصال مرکز کشور به غرب کشور است که اسباب ترافیک‌های سنگین می‌سازد.

به گزارش خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی«عصر همدان»؛ کنارگذر غربی همدان به مطالبه عمومی تبدیل شده است، چرا که حجم بالای تردد در این گلوگاه که هم چندین منطقه پرجمعیت را به مرکز شهر متصل می‌کند و هم گذرگاه اصلی اتصال مرکز کشور به غرب کشور است، اسباب ترافیک‌های سنگین را فراهم می‌سازد و سرریز آن تمام مناطق اطراف را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

البته دلیل این همه مقاومت برای تکمیل نکردن این طرح برای مردم به طور واضح توضیح داده نشده، عامه مردم بر این باورند که استدلال مسئولان این‌ است که مغازه‌دارانی که در مسیر این جاده هستند از نان خوردن نیافتند، که قدری غیر منطقی به نظر می‌رسد، چرا که با انتقال همه این کاسبان به این کنارگذر هم مشکل آنها حل شده و هم مشکل ترافیک شهری مرتفع می‌شود.

دلیل دیگر هم که برای این مسئله سکه رایج شده این‌ است که مسئولان براین باورند که با افتتاح کنارگذر غربی بسیاری از مسافران دیگر وارد شهر نمی‌شوند و از نظر اقتصادی ضربه‌ای جبران‌ناپذیر به شهر خواهد زد ولی این دلیل هم بسیار از منطق فاصله دارد، چراکه اکثر مسافران مقصد خود را از قبل انتخاب می‌کنند و اگر وارد شهر هم شوند فقط ممکن است در حد خرید کیک و کلوچه و چایی برای چند دقیقه کنار خیابان توقف می‌کنند که خود این حرکت هم ترافیک‌ساز است و هم خطرساز.

زمانی این عدم راه‌اندازی جالب‌تر می‌شود که تقریباً اکثر شهر‌های کشور برای کاهش ترافیک شهری و جلوگیری از تصادفات جاده‌ای و کشته و زخمی شدن شهروندان خود سال‌هاست از کنارگذر بهره می‌برند.

مسلم مخفی در گفتگو با خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی«عصر همدان»؛ اظهار کرد: کنارگذر غربی نیاز ترافیکی شهر همدان است و باید انجام شود.

وی با بیان اینکه کنارگذاری که الان احداث شده تقریباً به طول ۲۱ کیلومتر است که تقریباً حدود ۱۸.۵ کیلومتر آن آسفالت و زیرسازی شده، عنوان کرد: اما این به معنی این نیست که این پروژه، آماده افتتاح است، هنوز قسمت‌هایی از این پروژه آسفالت نشده و کار تقریباً نیمه کاره است.

فرماندار همدان خاطرنشان کرد: پروژه کنارگذر غربی باید تکمیل شود و برای تکمیل آن نیاز به اعتبار سنگینی است.

مخفی در ادامه گفت: روایتهای مختلفی در رابطه با راه‌اندازی این پروژه ذکر شده است که نمی‌توانم بطور دقیق بگویم که چه رقمی برای آن نیاز داریم، این پروژه  یکسری نواقص دارد که باید رفع شود. 

وی همچنین ادامه داد: برای محل احداث و مطالعه این پروژه نقطه نظرات متفاوتی وجود دارد که برخی معتقد هستند، مسیر این کنارگذر درست انتخاب نشده، در واقع نظر بر این است که انجام و ادامه این پروژه علاوه بر  فایده‌هایی که دارد، ضررهایی را متحمّل برخی از افراد(کاسبان) می‌کند.

فرماندار همدان با بیان اینکه ما درصدد این هستیم که نواقص این پروژه را رفع کرده و آن را راه‌اندازی کنیم، تصریح کرد: پروژه کنارگذر غربی در سال ۱۳۸۰ مطالعه و بررسی شده، اما  مطالعه آن مطالعه دقیقی نبوده، راه‌اندازی این پروژه بدون رفع نواقص آن یکسری آسیب‌ها را متحمّل شهر و کاسبان خواهد کرد و کاسبان آن منطقه مشاغل خود را از دست خواهند داد.

مخفی با تاکید بر اینکه برای انجام هر کاری باید یک نگاه جامع به آن داشته باشیم، بیان کرد: الان آنچه که هست این است که ما باید برای راه‌اندازی کنارگذر غربی راه حل پیدا کنیم و اینطور نیست که ما آن را رها کنیم، چون برای احداث آن هزینه شده، ما دنبال این هستیم که از افراد متخصص استفاده کنیم و هم افزایی شکل بگیرد که هم از کنارگذر بتوانیم استفاده کنیم و هم مسائل اقتصادی و اشتغال شهر را در نظر بگیریم.

عباس صوفی در گفتگو با خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی«عصر همدان»؛ اظهار کرد:  کنارگذر غربی یک پروژه‌ای است که باید به‌صورت کامل انجام شود.

وی با بیان اینکه عملیات اجرایی این پروژه به براساس مقرراتی که خود وزارت راه و شهرسازی وضع کرده باید انجام شود، عنوان کرد: این پروژه، پروژه‌ای است که حدود ۵۰ درصد آن تملک نشده است.

نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: علیرغم اینکه این پروژه شروع به‌کار شده اما شاید اطلاعات درستی در رابطه با آن به مردم نداده‌اند.

صوفی ادامه داد: کنارگذر غربی پروژه‌ای است که به عنوان یک پروژه در حال انجام است ولی من اعتقاد دارم در کنار اینکه این پروژه که باید کار خودش را انجام دهد، ما باید حتماً برای شهر یک کمربندی هم داشته باشیم.

وی با اشاره به هزینه و اعتبار سنگینی که برای راه‌اندازی این پروژه انجام شده، یادآور شد: داشتن کمربندی برای شهر هیچ ربطی به این پروژه ندارد، این پروژه، پروژه‌ای است که  عملیات اجرایی آن در حال انجام است.

نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی در ادامه افزود: علیرغم اطلاعات غلطی که در رابطه با این پروژه به شهروندان داده شده، مشکلات تملک دارد و باید کارهای آن پیگیری و انجام شود.

به گزارش خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی«عصر همدان»؛ پایتخت تاریخ و تمدن ایران در حال جاماندن از استان‌های اطراف خود است و رشد و پیشرفت آن منوط به همّت و کار جهادی مسئولان و به تبع آن مردم است.

شاید بتوان گفت اگر ما مسافران و رهگذرانی داریم که مجبور هستند از استان همدان عبور کنند تا به استان خود برسند و همچنین شاه‌راه مرکز کشور به کربلا از شهر و استان همدان عبور می‌کند، این فرصت و توفیق اجباری را می‌توان با کنارگذر جمع کرد و چندین بازار فروش عریض و طویل کنار جاده ایجاد کرد تا هم مشکل ترافیک شهری حل شود و هم بخش قابل توجهی از بیکاری جوانان‌مان را مرتفع سازیم، این یک فرصت طلایی در دل یک تهدید دائمی است.

ایجاد بازار مبل در کنارگذر، ایجاد بازار سفال و سرامیک لالجین، بازار فروش محصولات کشاورزی به‌صورت مستقیم و بازارچه‌های مختلف که قدرت رقابت با بازار کشور را داشته باشند حداقل چند هزار شغل مستقیم و غیر مستقیم را برای ما فراهم می‌سازد و با قدری خوش فکری و تلاش، جمع چند خیر در این اتفاق مبارک است.

انتهای خبر/ سا

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!