حالت تاریک
سه‌شنبه, 26 فروردین 1404
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه خبری تحلیلی عصرهمدان هستید؟
ظرفیت بالای همدان در حوزه صنایع دستی
معاون صنایع‌دستی همدان تاکید کرد:

ظرفیت بالای همدان در حوزه صنایع دستی

معاون صنایع‌ دستی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی همدان گفت: در استان همدان ۲ شهر جهانی در حوزه صنایع دستی داریم.

محمدرضا خلجی در گفتگو با خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «عصر همدان» با بیان اینکه سال گذشته هزار و ۲۶۳ مجوز در بخش‌های مختلف صنایع دستی صادر و تمدید شد، گفت: این اقدام در راستای توسعه و حمایت از تولیدکنندگان صنایع دستی استان همدان بود و امسال نیز همین حمایت‌ها با جدیت بیشتری دنبال می‌شود.  

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر ۴۴ هزار و ۷۰۰ هنرمند فعال دارای مجوز صنایع‌ دستی در استان همدان داریم، افزود: اولویت اصلی معاونت صنایع‌ دستی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی همدان رفع دغدغه هنرمندان در حوزه بازاریابی و عرضه محصولاتشان است.

 معاون صنایع‌دستی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی همدان ادامه داد: سال گذشته ۳۵ بازارچه صنایع دستی برپا شد و خوشبختانه هنرمندان همدانی ۱۹ بار در نمایشگاه‌های خارجی و داخلی شرکت کردند که این نشان از اهمیت این موضوع برای ما دارد.

 خلجی با بیان اینکه صنایع دستی به عنوان بخشی از فرهنگ و هویت جامعه ما محسوب می‌شود، عنوان کرد: توسعه اقتصادی و توسعه گردشگری با توجه بیشتر به صنایع دستی و هنرمندان این بخش به دست می‌آید.

 وی با اشاره به اینکه در استان همدان ۱۵ رشته فعال صنایع‌دستی داریم، گفت: منبت، معرق چوب، تراش سنگ‌های قیمتی و نیمه قیمتی، سفالگری، سفال نقش برجسته، نقاشی روی سفال، نقاشی روی شیشه، سراجی‌سنتی، مرواربافی، عروسک‌بافی، گلیم‌بافی، خراطی، زیورآلات سنتی و قلمزنی روی مس در استان همدان فعال است.  

معاون صنایع‌ دستی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی همدان‌ خاطرنشان کرد: باتوجه به اینکه تعداد علاقمندان به صنایع‌دستی در استان زیاد است، در سال گذشته ۱۱۲ دوره آموزش رایگان در این حوزه برای هزار و ۶۰۰ نفر برگزار کردیم که نتایج بسیار ثمربخش به‌دنبال داشت.  

خلجی با بیان اینکه در رشته هایی مانند سفال و سرامیک، منبت و معرق چوب، رودوزی ها، تراش سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی، زیورآلات سنتی، گلیم و چرم فعالیت دارند.

 وی با اشاره به اینکه در استان همدان ۲ شهر جهانی در حوزه صنایع دستی و ۲ روستا ملی داریم، افزود: وجود شهر جهانی لالجین در حوزه سفال و شهر جهانی ملایر در حوزه منبت، نشان از ظرفیت بالای استان همدان در حوزه صنایع‌ دستی و گردشگری دارد.

 معاون صنایع‌ دستی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی همدان در پایان خاطرنشان کرد: سال گذشته ۱۲ میلیارد تومان تسهیلات در قالب مشاغل خانگی به هنرمندان پرداخته شده است.

 انتهای خبر/ سع

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!