حالت تاریک
پنج‌شنبه, 04 دی 1404
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه خبری تحلیلی عصرهمدان هستید؟
پیشتازی پژوهشی همدان در مرزهای فناوری جهان
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه بوعلی عنوان کرد:

پیشتازی پژوهشی همدان در مرزهای فناوری جهان

معاون پژوهش دانشگاه بوعلی سینا از دستاوردهای چشمگیر پژوهشگران همدان در حوزه‌هایی مانند هوش مصنوعی و فناوری‌های سبز خبر داد و گفت: عملکرد برخی حوزه‌ها تا سه برابر میانگین جهانی ارتقا یافته است.

آرش قربانی،  در گفتگو با خبرنگار گروه فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی «عصر همدان» با اشاره به تاریخچه هفته پژوهش و فناوری، گفت: پس از پیروزی انقلاب اسلامی و به منظور گسترش فرهنگ پژوهش در جامعه، روز ۲۵ آذر به عنوان روز پژوهش نام‌گذاری شد. 

وی با بیان اینکه شورای فرهنگ عمومی کشور این نام‌گذاری را انجام داد و در سال ۱۳۷۹ وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، هفته چهارم آذر را به عنوان هفته پژوهش تعیین کرد، افزود: از سال ۱۳۸۴ نیز این هفته با عنوان «هفته پژوهش و فناوری» در سه مقطع درون‌سازمانی، استانی و کشوری که در سه هفته مجزا برگزار می‌شود، شناخته می‌شود. هفته پایانی آذر که ۲۵ آذر در آن قرار دارد، به عنوان هفته پژوهش و فناوری در سطح کل کشور برگزار می‌شود.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه بوعلی سینا همدان، در ادامه با اشاره به برنامه‌های این هفته عنوان کرد: در این هفته از پژوهشگران و فناوران برتر در سطح کشوری، استانی و همچنین در دانشگاه‌ها و سازمان‌ها تقدیر به عمل می‌آید. 

وی به جایگاه علمی استان همدان پرداخت و خاطرنشان کرد: استان همدان حدود دو درصد از جمعیت کل کشور را دارد و بر اساس آمار پایگاه اطلاعاتی «باپوست» تاکنون حدود ۲۸ هزار اثر و تولید علمی با نام استان همدان منتشر شده که معادل ۲/۶ درصد از تولیدات علمی کل کشور است.

قربانی در بخش دیگری از سخنان خود به وضعیت فناوری در استان اشاره کرد و گفت: در حال حاضر استان همدان ۸۳ شرکت فناور و بیش از ۶۰۰ هسته فناور فعال دارد. این مراکز کارهایی انجام می‌دهند که به تولید محصول، نوآوری و خلاقیت منجر می‌شود. 

وی با بیان اینکه در استان همدان دانشگاه‌های متنوعی با مأموریت‌های متفاوت حضور دارند، تاکید کرد: طبق بررسی‌های انجام‌شده، بسیاری از فعالیت‌های پژوهشی و فناورانه در سطح استان نسبت به نرم جهانی از وضعیت بسیار مطلوبی برخوردار هستند.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه بوعلی سینا همدان با ارائه نمونه‌های عینی به تشریح این دستاوردها پرداخت و عنوان کرد: به عنوان مثال، فعالیت‌های انجام‌شده در حوزه هوش مصنوعی برای تشخیص پزشکی در استان، تقریباً ۳/۲ برابر میانگین جهانی است که منجر به افزایش دقت و سرعت تشخیص بیماری‌ها شده است. همچنین در دانشگاه بوعلی سینا، نوآوری برای کاهش دی‌اکسید کربن انجام شده که حدود دو برابر نرم جهانی در این زمینه فعالیت علمی دارد.

وی در پایان با بیان آرمان بلند توسعه علمی کشور، تصریح کرد: هدف این است که دانشگاه‌ها و کشور ما به جایی برسند که بتوانند نوآوری و فناوری را صادر کنند. صادرات فناوری در واقع معادل صادرات فرهنگ کشور است؛ یعنی وقتی شما فناوری را صادر می‌کنید، در واقع فرهنگ کشور خود را نیز به خارج از مرزها می‌برید.

انتهای خبر/

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!