• امروز : جمعه - ۱۴ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : Friday - 3 May - 2024
0

نگاه به فرد درگیر اعتیاد باید دو سویه باشد؛ یعنی هم درمان‌گر و هم پیشگیرانه

  • کد خبر : 80735
  • 05 شهریور 1399 - 11:32
نگاه به فرد درگیر اعتیاد باید دو سویه باشد؛ یعنی هم درمان‌گر و هم پیشگیرانه

عباس نجفی ضمن عرض تسلیت به مناسبت دهه محرم و با بیان اینکه جامعه اسلامی باید عاری از ناهنجاری‌ها باشد، عنوان کرد: مواد مخدر و اعتیاد بلای خانمان سوزی است که می‌طلبد حساسیت عمیق و ویژه‌ای در جامعه نسبت به این موضوع ایجاد شود و به یک مبارزه همه جانبه برای خروج از مشکلات نیازمندیم. […]

عباس نجفی ضمن عرض تسلیت به مناسبت دهه محرم و با بیان اینکه جامعه اسلامی باید عاری از ناهنجاری‌ها باشد، عنوان کرد: مواد مخدر و اعتیاد بلای خانمان سوزی است که می‌طلبد حساسیت عمیق و ویژه‌ای در جامعه نسبت به این موضوع ایجاد شود و به یک مبارزه همه جانبه برای خروج از مشکلات نیازمندیم.

به گزارش عصر همدان، عباس نجفی معاون قضایی و سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان همدان با بیان اینکه نگاه‌های برخوردی و سلبی در حوزه اعتیاد پاسخگو نخواهد بود،گفت: معتاد هم بیمار و هم مجرم است و در رابطه با اعتیاد جرم‌انگاری صورت گرفته ولی نگاه به فرد درگیر اعتیاد باید، دو سویه یعنی هم درمان‌گر و هم پیشگیرانه باشد.

وی بیان کرد: متاسفانه ۸۰ درصد کسانی که در مراکز ترک اعتیاد دوران درمان را طی کرده‌اند، دوباره به مواد مخدر روی آوردند به همین دلیل باید اقداماتی صورت بگیرد تا از خود گرایش به اعتیاد پیشگیری به عمل آید و علت این گرایش نیز رفع گردد.

نجفی با بیان اینکه اقدامات این حوزه کافی نبوده و تا زمانی که برای مواد مخدر تقاضا باشد، عرضه نیز بالا خواهد بود، افزود: تلاش پلیس مبارزه با مواد مخدر واقعا مجاهدانه است اما به دلیل بالا بودن درخواست و تقاضا مواد مخدر در جامعه و با توجه به گستره وسیع عرضه توسط توزیع‌کنندگان هنوز نتیجه‌ای مطلوبی دیده نمی‌شود.

سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان همدان ادامه داد: کنترل و مهار این بلای خانمان سوز نیازمند تلاش همه جانبه است امکانات و ظرفیت پلیس مبارزه با مواد مخدر محدود است به همین دلیل مسئله پیشگیری بیش از پیش اهمیت بیشتری پیدا می‌کند زیرا زمانی که فرد مبتلا می‌گردد احیاء و بازگشت آن بسیار سخت و هزینه‌آور است.

وی با تاکید بر اینکه افراد جامعه باید از مواد مخدر و آسیب‌های آن مصون باشند و گام اول این مصونیت؛ آگاهی‌بخشی است، ابراز کرد: این تهدید گریبان جامعه را گرفته است و نمی‌توان با یک هشدار ساده از آن رد شد و با تمام توان و ظرفیت باید جامعه را از خطرات و آسیب‌های مواد مخدر آشنا کرد.

نجفی با بیان اینکه کشور ما در طول ۴۰ ساله گذشته سخت‌ترین مجازات‌ها و شدیدترین سیاست‌ها را در حوزه مواد مخدر داشته است اما تا رسیدن به نتیجه مطلوب فاصله داریم، اذعان کرد: متاسفانه نقاط آلوده در شهر مشخص هستند و برچسب ناسالم بودن به آن خورده است لذا باید این کانون‌ها امن شوند که باید با استفاده از ظرفیت مردمی و دستگاه‌های اجرایی آن را ایمن و سالم سازیم.

سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان همدان بهره‌گیری از نیروی بسیج و سازمان‌های مردم نهاد را در محلات راهگشا دانست و بیان کرد: بسیج، ظرفیت عظیم مردمی در خود دارد و تقریبا در بیشتر محلات پایگاه بسیج فعال است لذا باید ضمن آموزش در راستای اطلاع‌رسانی و پیشگیری از خطرات مواد مخدر، از پتانسیل آنها استفاده کنیم.

نجفی با اشاره به ابلاغ “شیوه‌نامه مواجه اجرای طرح ناامن‌سازی نقاط آلوده به تولید و توزیع مواد مخدر با استفاده از ظرفیت بسیج” توسط معاونت پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه، خاطر نشان کرد: در این شیوه‌نامه نیروهای پایگاه مقاومت بسیج محلات به صورت ویژه توسط پلیس مبارزه با مواد مخدر در خصوص مواد مخدر صنعتی و شناسایی محل‌های توزیع، آموزش دیده و همچنین نقشه نقاط پرخطر و آلوده را نیز در اختیار پایگاه‌ها گذاشته شود تا بتوانند برای کمک به اصلاح محل وارد عمل شوند.

نجفی افزود: نیروهای بسیج تنها باید در جرایم مشهود، رصد و کشف و اعلام گزارش به ناجا ورود پیدا کنند و تلاش‌ها باید به صورتی باشد تا بتوان شبکه‌های پخش مواد مخدر صنعتی را کشف کرد همچنین هدف باید ایجاد حساسیت در شهروندان و نیز احساس ناامنی و خطر برای توزیع‌کنندگان و تولیدکنندگان مواد مخدر باشد.

سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان همدان ابراز کرد: کارگروه اجرای “شیوه‌نامه طرح ناامن‌سازی نقاط آلوده” باید در معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری تشکیل گردد تا ضمن شناسایی ناهماهنگی‌ها و ایرادات، مسائل باحضور نمایندگان دستگاه‌ها مرتبط به صورت مستمر بررسی و رفع گردد.

نجفی همچنین با اشاره به تکلیف شهرداری‌ها مبنی بر تخریب خانه‌های متروکه، ابراز کرد: منازل متروکه و خالی از سکنه، تبدیل به پاتوق و مکانی مناسب برای معتادین شده است که باید شهرداری‌ها با تخریب این اماکن، از آن‌ها رفع خطر کند.

انتهای پیام/د

لینک کوتاه : https://asrehamedan.ir/?p=80735
  • دیدگاه‌ها برای نگاه به فرد درگیر اعتیاد باید دو سویه باشد؛ یعنی هم درمان‌گر و هم پیشگیرانه بسته هستند

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰

دیدگاهها بسته است.