حالت تاریک
یکشنبه, 24 فروردین 1404
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه خبری تحلیلی عصرهمدان هستید؟
معادن نهاوند فرصت بی‌نظیر سرمایه‌گذاری برای تولید
ظرفیتی که تولید را رونق می‌دهد؛

معادن نهاوند فرصت بی‌نظیر سرمایه‌گذاری برای تولید

وجود معادن گوناگون و ارزشمند در مناطق مختلف کشور ظرفیتی عظیم و فرصت بی‌نظیری برای رونق تولید و ایجاد اشتغال با بهره‌گیری از سرمایه‌گذاری را به وجود آورده است‌.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «عصرهمدان»، منابع طبیعی مختلف و معادن ارزشمند و غنی در مناطق گوناگون کشور ظرفیت بالقوه‌ای است که با اقدامات مختلف می‌تواند زمینه‌ساز ایجاد اشتغال شود.  در صورتی که از این معادن استفاده بهینه شود و ظرفیت‌های این حوزه شکوفا شود باعث رونق تولید و ایجاد فرصت‌های شغلی فراوان خواهد شد.

 توسعه و رونق صنعت مس نمونه موفقی از استفاده درست و مدیریت معادن در کشور است که زمینه‌ساز اشتغال زیادی در منطقه کرمان شده است.  تقریبا در همه مناطق کشور معادن مختلف و با ارزشی وجود دارد که برخی از آن‌ها در دنیا منحصر به فرد هستند که نیازمند توجه مسئولان به این حوزه است.

 در سالی که از سوی مقام‌ معظم رهبری با عنوان سرمایه‌گذاری برای تولید نام‌گذاری شده، استفاده از ظرفیت معادن و سرمایه‌گذاری در این بخش بیشتر از گذشته اهميت خود را نشان می‌دهد.

 شهرستان نهاوند در جنوب استان همدان یکی از متاطقی است که دارای معادن مختلف است که سرآمد آن‌ها معادن جهانی دولومیت است که در صنایع مختلف کاربردهای زیادی دارد.

 معادن دولومیت نهاوند در دنیا کم‌نظیر هستند و طبق گفته کارشناسان نمونه آن در کشور کانادا وجود دارد که نشان‌دهنده بااهمیت بودن این معادن است.  

وجود معادن ارزشمند باعث ایجاد کارخانه سیمان در این شهرستان شده و باعث اشتغالزایی خوبی در این‌ منطقه‌ شده و چه بسا اکتشاف معادن دیگر باعث احداث کارخانه‌های متعدد در این شهرستان شود.

سرمایه‌گذاری ایمیدرو در معادن نهاوند  

علیرضا نثاری نماینده مردم‌ نهاوند در مجلس در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی عصر همدان، گفت: استفاده از معادن در راستای اشتغال‌زایی و توسعه شهرستان از جمله اولویت‌های شهرستان است و این اقدام را به جد پیگیری می‌کنیم.

 وی اظهار داشت: برای توسعه معادن شهرستان نیازمند سرمایه‌گذاری هستیم و باید بستر را برای حضور سرمایه‌گذاران فراهم کنیم.  

نثاری ادامه داد: بازدیدها، جلسه‌ها و پیگیری‌های خوبی در مورد ظرفیت معادن شهرستان نهاوند با وزیر صنعت، معدن و تجارت و معاون وزیر و مدیرعامل سازمان توسعه معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) صورت گرفته است.  

وی بیان کرد: در همین راستا در روز‌های اخیر یک تیم تخصصی برای ارزیابی ظرفیت‌های معدنی شهرستان نهاوند با حضور مدیر ارشد معادن ایمیدرو و نماینده شرکت فولاد تکنیک با همراهی‌ مسئولان مربوطه استان و شهرستان در نهاوند حضور یافتند.  

نماينده مردم‌ نهاوند گفت: با جذب سرمایه‌گذار در‌ این بخش بسیاری از مشاغل در‌کنار‌ معادن ایجاد می‌شود و‌ بسیار اتفاق مبارکی است.  

وی افزود: تیم تخصصی شرکت ایمیدرو در ابتدا بازدیدی از چند معدن فعال شهرستان به عمل آوردند و در پایان بازدیدها جلسه‌ جمع‌بندی برگزار و حتماً نتایج خوبی حاصل می‌شود که در اينجا از زحمات و پیگیری‌های فرماندار شهرستان برای تلاش در این حوزه قدردانی می‌کنیم.

  نثاری با تأکید بر جذب سرمایه‌گذار در حوزه معادن اظهار داشت: با توجه به ظرفیت نهاوند در حوزه معادن نیاز به یک پایش و مطالعه جامع اکتشاف در این زمینه است که این مهم از طریق وزرات صنعت، معدن و تجارت با محوریت ایمیدرو قابل اجرا است.

 وی افزود: نهاوند قابلیت پایلوت شدن برای شروع عملیات ژئوفیزیک هوایی غرب کشور را دارا است که این امر زمینه‌ای مناسب جهت به نتیجه رسیدن فاز پایش و مطالعاتی معادن غرب کشور و بویژه نهاوند است.

نثاری گفت: در حین انجام کار مطالعاتی همزمان باید از ظرفیت‌های موجود و شناخته شده نیز استفاده کرد.

 وی بیان کرد: با صحبت‌های انجام شده باید پهنه‌های جغرافیایی امیدبخش در حوزه اکتشاف را به ایمیدرو واگذر کرد تا نتیجه مطلوب در کشف و بهره‌برداری معادن شهرستان حاصل شود.  

معادن نهاوند ظرفیت بالایی برای سرمایه‌گذاری دارند

 مجتبی بیرانوند فرماندار نهاوند در بازدید از معادن نهاوند با اشاره به حضور تیم تخصصی ارزیابی وزرات صنعت، معدن و تجارت در این منطقه گفت: ظرفیت‌های شهرستان و موقعیت آن از نظر جغرافیایی که محل تلاقی سه استان همدان، لرستان و کرمانشاه است زمینه‌ مناسبی برای سرمایه‌گذاری در حوزه معادن ارزشمند است.

 وی ادامه داد: این توانمندی وجود دارد تا وزرات صنعت و معدن و شرکت ایمیدرو با تمام توان در حوزه سرمایه‌گذاری برای بهره‌برداری و احداث کارخانه‌های فرآوری مواد معدنی در این شهرستان ورود کنند.

فرماندار نهاوند افزود: این بازدید و جلسه باید شروعی برای فصلی تازه در جهت اکتشاف و بهره‌برداری از معادن نهاوند باشد که باعث توسعه و اشتغال‌زایی می‌شود.

 ایمیدرو محدودیتی برای سرمایه‌گذاری و اکتشاف ندارد

 به گزارش عصر همدان، لطفی مدیر معادن شرکت ایمیدرو پس از بازدید از چند معدن این شهرستان در جلسه با مسئولان نهاوند ضمن ابراز خرسندی از پیگیری‌های نماینده و فرماندار شهرستان نهاوند بیان کرد: وزرات صنعت، معدن و تجارت و شرکت ایمیدرو هیچ محدودیتی در بحث ظرفیت‌یابی و کار مطالعاتی ندارد.

وی افزود: با توجه به پتانسیل شهرستان نهاوند حتما به نتایج بسیار امیدوار‌کننده‌ای خواهیم رسید و در بازدیدهای که انجام شد معلوم شد این شهرستان چقدر ظرفیت بالایی در حوزه معادن دارد.

 لطفی عنوان کرد: پس از این اقدام در جهت بهره‌برداری از معادن و تأسیس کارخانه‌های مرتبط با حوزه معادن با حمایت تمام مسئولان مربوطه کار را پیش خواهیم برد.

وی ادامه داد: سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) در نظر دارد با سرمایه‌گذاری در سه پهنه معدنی از پیش شناسایی شده در شهرستان نهاوند، گامی مهم در جهت توسعه بخش معدن این منطقه بردارد.

 در پایان این جلسه مقرر شد پس از انجام بررسی‌های لازم و تکمیل عملیات اکتشافی، ایمیدرو سرمایه‌گذاری خود را در سه پهنه معدنی مذکور آغاز کند.

 آغاز به کار دوباره کارخانه دولومیت نهاوند در حالی که کارخانه دولومیت کلسینه نهاوند با حواشی زیاد و با هزینه چندین میلیاردی آغاز به کار بود و به گفته مسئولان وقت می‌توانست زمینه‌ اشتغال و توسعه نهاوند را فراهم کند ولی متأسفانه به دلایل مختلف عملاً تعطیل شد.

روند این تعطیلی و برگزاری جلسات زیاد راه به جایی نبرد و پس از کش و قوس‌های فراوان کارکنان این واحد از کار بیکار شدند و رؤیای توسعه این معدن بسیار ارزشمند که در دنیا کم‌نظیر است، رنگ باخت.

روند تعطیلی کارخانه دولومیت نهاوند از آبان ۱۴۰۲ آغاز شده بود و در خرداد ماه ۱۴۰۳ رسماً تعطیلی آن اعلام شد. بعد از برگزاری انتخابات مجلس و انتخاب نثاری به عنوان نماینده شهرستان وی به شدت از عملکرد مدیران شرکت فرآورده‌های نسوز ایران به عنوان متولی این کارخانه و تعطیلی ان انتقاد کرد.

یکی از برنامه‌های اعلام شده نماینده نهاوند شروع به کار مجدد این کارخانه تعطیل شده بود که به این منظور پیگیری و دیدارهای مختلفی انجام شد. سرانجام در ایام نوروز امسال بود که ایرانپور مدیر‌عامل شرکت فرآورده‌های نسوز ایران از کارخانه دولومیت نهاوند برای بررسی مشکلات بازدید کرد.

 وی در این خصوص گفت: با پیگیری و رایزنی‌های گسترده‌ای که در ماه‌های اخیر صورت گرفته از دی ماه ۱۴۰۳ استخراج و حمل مصالح موردنیاز از معدن سنگ دولومیت آغاز شده و پس از آماده‌سازی مواد اولیه و دپو مصالح به مقدار لازم در همین روزها با روشن شدن کوره، روند تولید دولومیت کلسینه آغاز خواهد شد.

ایرانپور افزود: حدود ۵۰ درصد نیروهای این کارخانه تا امروز به کار خود بازگشته‌اند و تا دو هفته آینده بقیه نیروها نیز به مجموعه دولومیت نهاوند اضافه خواهند شد. مدیرعامل شرکت فراورده‌های نسوز ایران با بیان یک‌ نکته ضروری گفت: برخلاف صحبت‌هایی که در سال‌های گذشته مطرح شده و با استناد به قرارداد و مجوزهای ثبت شده اولیه، شرکت فرآورده‌های‌های نسوز ایران متعهد به اجرای طرح توسعه و فازهای دو و سه نیست.

فعالیت ۲۳ واحد معدنی در نهاوند

نقی کاکاوند رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت نهاوند در گفتگو با خبرنگار پايگاه خبری عصر همدان، گفت: واحدهای معدنی نهاوند دارای ذخایر ارزشمند و غنی هستند و برای همکاری با هرگونه سرمایه‌گذار طبق قانون آمادگی کامل داریم.

 وی اظهار داشت: نهاوند دارای ۴۷ واحد معدنی است که ۲۳ واحد آن در حال حاضر فعال است و برخی واحدها هم با ظرفیت کمتر فعاليت می‌کنند.

کاکاوند افزود: عمده معادن نهاوند دارای ذخایر دولومیت، سیلیس، سنگ آهک، شن و ماسه هستند و تقریبا تمامی ذخایر معدنی نهاوند که تاکنون پروانه بهره‌برداری برای آن‌ها صادر شده حدود ۲۴۴ میلیون تن ظرفیت دارند.

 وی ادامه داد: مساحت محدوده‌های معدنی شهرستان ۵۳ هزار کیلومتر مربع است که وسعت زیادی را شامل می‌شود و نشان‌دهنده ظرفیت بالای این حوزه در نهاوند است.

رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت نهاوند گفت: در حال حاضر تعداد دو فقره گواهی کشف معدن مس و دو فقره پروانه اکتشاف برای معدن طلا در محدوده روستای عشوند صادر شده است.

 به‌ گزارش پایگاه خبری تحلیلی عصر همدان، شهرستان نهاوند با دارا بودن ذخایر قابل توجه کانی‌های فلزی و دولومیت از ظرفیت‌های بالقوه بالایی در حوزه معدن برخوردار است.

 به طوری که ذخایر دولومیت این شهرستان، نهاوند را در جایگاه جهانی متمایزی قرار داده است که با بهره‌مندی از این ظرفیت گام‌ مهمی برای اشتغال‌زایی در شهرستان برداشته می‌شود.


در سالی که مزین به سرمایه‌گذاری برای تولید است؛ مسئولان باید زمینه و بستر را برای توسعه معادن و استفاده حداکثری از این ظرفیت و جذب سرمایه‌گذار را فراهم کنند.

شروع به کار مجدد کارخانه دولومیت نهاوند که در صنایع مختلف و استراتژیک کشور مورد استفاده قرار می‌گیرد نوید بخش افق‌های روشن در‌حوزه معادن در شهرستان نهاوند است. همچنین با اکتشاف معدن مس و معدن طلا در نهاوند ارزش معادن و لزوم سرمایه‌گذاری و ایجاد کارخانه‌های فرآوری در این‌منطقه بیش از پیش مشخص می‌شود.

 

انتهای خبر/س

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!