
معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی همدان:
رکوردزنی جوجهریزی و افزایش واحدهای فعال
سرپرست معاونت بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی همدان گفت: تولید مرغ گوشتی در همدان در سال ۱۴۰۳ با افزایش جوجهریزی و واحدهای فعال، رشد چشمگیری داشته است.
میثم پورطلوعی، در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «عصر همدان»، با اشاره به عملکرد موفق این حوزه در سال گذشته اظهار کرد: در سال ۱۴۰۳، دو اتفاق بسیار خوب در حوزه مرغ گوشتی استان همدان رقم خورد؛ نخست آنکه ما موفق به شکستن رکورد چندین ساله در جوجهریزی شدیم.
وی در تشریح این دستاورد افزود: در سال ۱۴۰۳، بالغ بر ۴۳ میلیون و ۳۷۴ هزار و ۸۸۵ قطعه جوجهریزی در استان انجام شد که این میزان نسبت به سال ۱۴۰۲ که ۳۵ میلیون و ۲۳۵ هزار و ۲۴۶ قطعه بود، رشد ۲۳ درصدی را نشان میدهد.
سرپرست معاونت بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی همدان همچنین به افزایش تعداد واحدهای فعال در این حوزه اشاره کرد و گفت: در سال ۱۴۰۲، تعداد ۴۰۳ واحد در زمینه تولید مرغ گوشتی در استان فعالیت داشتند. با اجرای شعار مشارکت مردم در جهش تولید در سال ۱۴۰۳، تعداد ۴۲۶ واحد در این حوزه فعال شدند که نشاندهنده فعال شدن ۲۳ واحد جدید است.
وی میزان ذخایر استراتژیک و صادرات این محصول را نیز مورد توجه قرار داد و تصریح کرد: با این میزان جوجهریزی، ما موفق به ذخیرهسازی هزار تن مرغ منجمد به عنوان ذخایر استراتژیک استان با همکاری شرکت پشتیبانی امور دام شدیم تا در زمانهای بحرانی مورد استفاده قرار گیرد. علاوه بر این، ۵۰۰ تن محصول مرغ نیز به کشور عراق صادر شد.
پورطلوعی میزان گوشت تولیدی در سال گذشته را ۸۵ هزار و ۸۸۲ تن اعلام کرد و در خصوص برنامههای سال جاری نیز ابراز کرد: برنامه ما برای سال ۱۴۰۳، جوجهریزی ۳۶ میلیون و ۵۰۰ هزار قطعه بود که خوشبختانه با عملکرد مطلوب، ۱۹ درصد فراتر از این برنامه اولیه محقق شد.
وی با اشاره به اینکه هدفگذاری ما این است که حداقل به طور میانگین ماهانه ۳ میلیون و ۷۵۰ هزار قطعه جوجهریزی در استان داشته باشیم، البته این میزان با توجه به شرایط فصلی، خالی بودن واحدها، نیاز بازار و عرضه و تقاضا، نوساناتی خواهد داشت، بیان کرد: سهمیه جوجهریزی در نظر گرفته شده برای استان در سال جاری نیز بین ۳ میلیون و ۶۰۰ هزار تا ۳ میلیون و ۷۰۰ هزار قطعه در ماه است.
سرپرست معاونت بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی همدان با اشاره به وضعیت بازار مرغ در اواخر سال گذشته مطرح کرد: با وجود اجرای طرح کالابرگ، ایام پایانی سال و ماه مبارک رمضان، خوشبختانه هیچ گونه کمبودی در زمینه مرغ گرم در استان نداشتیم؛ نوسانات قیمت نیز که در مقطعی شاهد آن بودیم، ناشی از عوامل مختلفی بود که با ورود سازمان و همکاری مرغداران، قیمتها متعادل شد. به طور کلی، در زمانهایی که تقاضا نسبت به عرضه بیشتر است، شاهد تغییرات قیمتی در بازار هستیم.
وی در پایان با اطمینان خاطر به تأمین مرغ در سال جاری اشاره کرد و تأکید کرد: در کل سال ۱۴۰۳ و همچنین تا پایان خرداد ماه سال جاری، بر اساس جوجهریزیهای انجام شده، هیچ مشکلی در تأمین مرغ گرم در استان وجود نداشته و در حال حاضر نیز وضعیت به همین منوال است.
پورطلوعی خاطرنشان کرد: با توجه به کاهش قیمت مرغ، در نظر داریم تا با همکاری شرکت پشتیبانی امور دام، نسبت به خرید مرغ مازاد بازار و تأمین ذخایر استراتژیک اقدام کنیم تا در صورت نیاز و افزایش هیجانی قیمتها، با عرضه این ذخایر، بازار را تنظیم و قیمتها را متعادل کنیم.
انتهای خبر/
درباره نویسنده
لینک کوتاه خبر
برچسبها
نظر / پاسخ از
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!