حالت تاریک
پنج‌شنبه, 28 فروردین 1404
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه خبری تحلیلی عصرهمدان هستید؟
فرزندآوری در جوانی؛ شروعی بر غنای زندگی
عصر همدان گزارش می‌دهد:

فرزندآوری در جوانی؛ شروعی بر غنای زندگی

فرزندآوری در سن جوانی به زوجین این امکان را می‌دهد که با ایجاد خانواده‌ جوان‌تر، پایه‌های یک خانواده مستحکم را بنا کنند؛ زوجین باید بدانند که پدر و مادر شدن در سن جوانی لذتی است که شاید در سنین بالاتر تجربه نشود.

به گزارش خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «عصر همدان» فرزندآوری در سن جوانی و آگاهی زوجین از موضوعاتی هستند که می‌توانند تأثیر عمیقی بر آینده خانواده‌ها و جامعه داشته باشند.  

 

محکم شدن پایه‌های خانواده در وهله اول از بُعد فردی و رشد و پایداری جمعیت از بُعد اجتماعی از فواید فرزندآوری زوجین در سنین جوانی است.

 

فرزندآوری در سن جوانی به زوجین این امکان را می‌دهد که با ایجاد خانواده‌ جوان‌تر، پایه‌های یک خانواده مستحکم و پایدار را بنا کنند. 

با توجه به کاهش نرخ زاد و ولد، فرزندآوری در سنین جوانی می‌تواند به افزایش جمعیت و به تبع آن پایداری جمعیت کمک کند. این امر می‌تواند به حفظ تعادل بین نسل‌ها و تأمین نیروی کار آینده نیز منجر شود.

 

نکته مهم آنجا است که زوجین باید نسبت به مسائل مربوط به فرزندآوری، تربیت فرزند، و مسئولیت‌های والدینی آگاه شوند. آموزش در این زمینه می‌تواند به بهبود کیفیت زندگی خانواده‌ها کمک کند و از مشکلات آینده جلوگیری کند. آگاهی از روش‌های فرزندآوری، مراقبت‌های پزشکی و روانی، و مشکلات احتمالی می‌تواند به زوجین کمک کند تا تصمیمات بهتری بگیرند و در این میان مراکز مشاوره وظیفه بزرگی برعهده دارند.

 

 

افزایش رضایت از زندگی با فرزندآوری در جوانی  

 

حجت‌الاسلام میلاد صالحی در گفتگو با خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «عصر همدان» با بیان اینکه یکی از چالش‌های خانواده‌های امروزی ایجاد شکاف بین نسلی بین اعضای خانواده‌ها است، گفت: خصوصاً این شکاف بین والدین و فرزندها بیشتر به چشم می‌خورد و با توجه به امکانات رسانه‌ها، تحلیل‌ها و اخبارهای متفاوتی که والدین و همچنین فرزندان دریافت می‌کنند بیشتر می‌شود.

 

وی با اشاره به اینکه به عبارتی مراجع صدور خبر و صدور اطلاعات نسل جدید با والدین متفاوت است، افزود: همین موضوع تربیت را متفاوت کرده به همین جهت یک گسل اندیشه‌ای، گسل رفتاری و گسل برداشت از زندگی بین والدین و فرزندان به وجود آمده است. 

 

پژوهشگر عرصه خانواده خاطرنشان کرد: اختلاف سن والدین با فرزندان هرچه بیشتر باشد زمینه‌ساز ایجاد شکاف فراوان می‌شود و این تفاوت نسل و شکاف نسلی در فضای فرهنگی و فکری در خانواده‌هایی که با فرزندان خود اختلاف سنی بیشتری دارند بیشتر دیده می‌شود.

 

صالحی با بیان اینکه طبیعتاً این تفاوت نسلی تا جایی ادامه و استمرار دارد که می‌تواند منجر به یک نوع سبک زندگی متفاوت شود، عنوان کرد: در نتیجه فرزندان دارای یک سبک زندگی متفاوت از والدین خود می‌شوند که تعامل و ارتباطات آن‌ها با سایر اعضای خانواده و اعضای جامعه را تحت تأثیر و تحت شعاع قرار می‌دهد.

 

وی با اشاره به اینکه در نتیجه تخت فعال قرار گرفتن ارتباطات بین نسلی، یک فاصله روانی هم ایجاد خواهد شد، گفت: در این شرایط طبیعی است وقتی که والدین در سنین بالاتر صاحب فرزند بشوند معمولاً درک کمتری از شرایط، آرزوها و آرمان‌های فرزندان خود دارند.

 

پژوهشگر عرصه خانواده ادامه داد: به همین دلیل مادرانی که در سن جوانی صاحب فرزند می‌شوند درک بهتری از دنیای فرزندان خود دارند چراکه فاصله کمتری از فرزندانشان از حیث دریافت اطلاعات، روزمرگی‌ها و درگیری‌های روزمره اجتماعی دارند‌.

 

صالحی با بیان اینکه به همین جهت است که یکی از ثمرات فرزندآوری در سن جوانی برای والدین خصوصاً برای مادران، کاهش افسردگی و همچنین افزایش رضایتمندی از زندگی خواهد بود، افزود: حتی طبق تحقیقاتی که انجمن روانشناسی آمریکا انجام داده است مادرانی که در سن جوانی فرزندآوری را تجربه کردند سطح استرس کمتری دارند و در آینده هم کمتر دچار افسردگی پس از زایمان می‌شوند.

 

وی با اشاره به اینکه این رضایت از زندگی و رضایتمندی از زندگی در مادرانی که در سن جوانی صاحب فرزند می‌شوند به این واسطه است که در دوران سالمندی فرزندان کنار آن‌ها خواهند بود، تصریح کرد: به واسطه اشتراکاتی که والدین و فرزندان با یکدیگر در دوران جوانی مادر و دوران کودکی فرزند داشتند نقاط اشتراک و این تعاملات نزدیک آن‌ها را به جایی می‌رساند که در دوران سالمندی هم فرزند را در کنار والدین خودشان نگه می‌دارد.

 

پژوهشگر عرصه خانواده خاطرنشان کرد: طبیعتاً والدینی که فرزند در کنار آن‌ها است در ادامه فرآیند زندگی احساس تنهایی کمتری خواهند داشت و این از جمله دستاوردها، ثمرات و برکاتی است که فرزندآوری در جوانی دارد.

 

 صالحی با بیان اینکه یکی دیگر از فواید فرزندآوری در سنین جوانی تقویت حس معنویت و آرامش روانی مادران است، گفت: فرزندآوری احساس معنا و هدف بیشتری را در زندگی افراد جاری می‌‌کند به همین جهت است که ما سطح رضایتمندی بیشتری را در این بانوان و مادران شاهد هستیم.

 

وی با اشاره به اینکه حتی والدین از طرف دیگر با توجه به اینکه در سن جوانی مادران صبر، حوصله و علاقه به تعامل بیشتری با فرزندان دارند، بیشتر به فضای تربیت دینی فرزندان اهمیت می‌دهند، افزود: در ادامه فرآیند تربیتی موجب تسهیل تربیت فرزند می‌شود و افزایش آرامش روانی و رضایت‌مندی از زندگی هم برای آن‌ها به دنبال خواهد شد.

 

پژوهشگر عرصه خانواده خاطرنشان کرد: وقتی همه این مسائل را در کنار هم قرار می‌دهیم، مشاهده می‌کنیم که لازم و ضروری است در سطح خانواده‌های ما نسبت به کاهش سن فرزندآوری در مادران و پدران اقدام شود.

 

صالحی با بیان اینکه این اقدام باید از سوی خانواده‌ها صورت بگیرد، گفت: این درک و احساس مسئولیت وقتی که در وجود جوان‌های ما اتفاق می‌افتد، طبیعتاً سریع‌تر برای فرزندآوری اقدام می‌کنند و این فاصله معناداری که بین عقد تا تولد اولین فرزند که در کشور ما چیزی بالغ بر پنج سال است کاهش می‌یابد.

 

وی با اشاره به اینکه متأسفانه سن ازدواج بالا است، تصریح کرد: با این وجود فرزندآوری هم دیرتر انجام می‌شود و عملاً فرصت فرزندآوری کاهش پیدا می‌کند.

 

پژوهشگر عرصه خانواده در پایان خاطرنشان کرد: خانواده‌ها به واسطه دستاوردهایی که در فضای فرهنگی، تربیتی و ارتباط مناسب با فرزندان خود می‌توانند داشته باشند فرصت جوانی بی‌نظیر و بی‌بدیل والدین شدن را از خود دریغ نکنند و اجازه فرزندآوری در سنین جوانی را به خود بدهند.

 

 

 

تربیت کُنشگر جمعیت برای فرزندآوری زوجین همدانی

 

زهرا شایسته‌فرد در گفتگو با خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «عصر همدان» با بیان اینکه مرکز جامع تحکیم خانواده همدان متشکل از ۱۰ مجموعه است، گفت: این مجموعه‌ها به صورت مستقیم فعالیت دارند و برای اولین بار در سطح استان در کنار یکدیگر قرار گرفتند.

 

وی با اشاره به اینکه ۴۰ مجموعه نیز به صورت غیر مستقیم درحال فعالیت هستند، افزود: فعالیت‌های جامعه در حوزه خانواده و جمعیت هدف از تشکیل این مجموعه‌ها است.

 

مسئول فنی مرکز تحکیم خانواده استان همدان ادامه داد: در طی اقدامی از بین ۶۰۰ نفر از افرادی که واجد شرایط بودند، ۱۰۰ مشاور که تخصص علمی و تعهد داشتند با مصاحبه‌های مدنظر انتخاب شدند.

 

شایسته‌فرد با بیان اینکه مُتِدَین بودن مشاورین برای ما اهمیت داشت تا خانواده‌ها با اعتماد بیشتری از خدمات روانشناختی مرکز استفاده‌ کنند، تصریح کرد: تاکنون بالغ بر ۳ هزار مشاوره فردی درکنار تست‌های مختلف روانشناختی روان‌سنجی ارائه خدمت شده است.

 

وی با اشاره به اینکه رویدادهایی در راستای افزایش جمعیت در مرکز جامع تحکیم خانواده استان همدان برگزار شده است، گفت: کارگاه‌ها در سطح مدارس برای والدین تک‌فرزند و کارمندان ادارات برگزار شده است.

 

مسئول فنی مرکز تحکیم خانواده استان همدان خاطرنشان کرد: طرح ناشط در راستای تربیت کنشگر جمعیت اجرا شد و به دنبال آن دوره جامعه پرداز برای هم‌افزایی مجموعه‌های فعال در عرصه خانواده و جمعیت را برگزار کردیم.

 

شایسته‌فرد با بیان اینکه این هم‌افزایی به صورت کشوری برگزار و بسیار مفید بود، عنوان کرد: مجموعه‌ها با خدمات خانواده، ازدواج و جمعیت در کنار یکدیگر قرار گرفتند و با یکدیگر آشنا شدند.

 

وی با اشاره به اینکه در این رویداد استان همدان رتبه نخست را کسب کرد، افزود: نشست‌هایی که مشاورین مرکز در زمینه خانواده و جمعیت با حضور مسئولین برگزار می‌کنند به صورت مُدَوَّن در هر فصل برگزار شده و باعث شبکه‌سازی در کل استان همدان شده است.

 

مسئول فنی مرکز تحکیم خانواده استان همدان ادامه داد: به صورت مجازی هم‌افزایی شکل گرفته است و فعالین در عرصه خانواده و جمعیت به یکدیگر معرفی می‌شوند تا هم‌افزایی ادامه‌دار باشد.

 

شایسته‌فرد با بیان اینکه توانستیم در فضای مجازی همراه هموطنان خود باشیم، گفت: در استودیو تولیدات محتوایی روانشناختی خوبی برای کاهش آسیب‌های اجتماعی و قوت بخشیدن به تحکیم بنیان خانواده تولید کردیم.

 

وی با اشاره به اینکه سه هزار نفر عضو مستقیم و غیر مستقیم مطالب را در فضای مجازی دنبال می‌کنند، عنوان کرد: در صداوسیما برنامه‌های متعددی در حیطه تقویت بنیان خانواده اجرا کردیم و در این مسیر هم حائز رتبه‌های برتر میان مراکز مشاورین کشور در جشنواره مالک اشتر شدیم.

 

مسئول فنی مرکز تحکیم خانواده استان همدان در پایان خاطرنشان کرد: در زمینه‌های مختلف در کل کشور و استان بخاطر عملکرد مثبت مرکز مشاوره برتر اعلام شد و همه این موفقیت‌ها بخاطر نیت خیری بوده است که با هدف فعالیت عام‌المنفعه و با نیت کمک به هموطنان انجام شده است.

 

فرزندآوری در جوانی؛ شروعی بر غنای زندگی

تحقیقات نشان داده‌اند که زوجینی که در سنین پایین‌تری فرزندآوری می‌کنند، معمولاً از سلامت جسمی و روانی بهتری برخوردارند. این موضوع می‌تواند به دلیل انرژی بیشتر و قابلیت بیشتری برای رو به رو شدن با چالش‌های والدینی باشد.

 

پدر و مادر شدن در سن جوانی می‌تواند فرصت‌هایی برای یادگیری و رشد عاطفی ایجاد کند. افراد ممکن است در مسیر تربیت فرزند به مسئولیت‌پذیری و مهارت‌های اجتماعی بهتری دست یابند.

 

با توجه به اهمیت فرزندآوری در سن جوانی و نیاز به آگاهی زوجین، لازم است که برنامه‌های آموزشی و حمایتی در این زمینه افزایش یابد. این امر می‌تواند نه تنها بهبود زندگی فردی و خانوادگی زوجین کمک کند، بلکه به توسعه و سعادت جامعه نیز منجر شود.

در مجموع زوجین باید این موضوع را بدانند که پدر و مادر شدن در سن جوانی لذتی است که شاید در سنین بالاتر تجربه نشود.

 

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!