
«عصرهمدان» گزارش میدهد؛
خطاهای ماندگار برجام
اکنون که چند سال است از برجام یا به عبارتی خسارت محض میگذرد؛ اما همچنان برخی از مسئولان بر این باوراند که برجام نه تنها خسارت نبوده است بلکه معضل پیچیده منطقه و بینالملل با برجام حل شده است در صورتی که واقعیت چیز دیگری است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «عصرهمدان»؛ با وجود تمامی عبرت و خسارت برجام برای کشور که حتی وزیر وقت خارجه نیز به آنها اعتراف کرده است؛ این روزها همچنان عدهای در داخل کشور به دنبال ادامه مذاکرات و توافقات جدید هستند. گویی تمامی این درسهای تلخ و نتایج ناگوار که برجام برای ایران به همراه داشت، فراموش شده و باید این تجربه شکستخورده را از ابتدا به تماشا بنشینیم! اتفاقی که در صورت وقوع، اتفاقات جبرانناپذیری را به همراه خواهد داشت.
خطاهای راهبردی برجام
ابراهیم کارخانهای در گفتگو با خبرنگار فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی «عصر همدان»، با اشاره به چند نمونه از خطاهای راهبردی برجام که نباید نادیده گرفته شوند، اظهار کرد: در این مذاکره اهمیت استراتژیک غنیسازی ۲۰ درصد و بالاتر که به بهای توقف آن که میبایست کل تحریمها رفع میشد نادیده گرفته شد و متاسفانه با برچیدن دوسوم سانتریفیوژها و بهویژه زنجیرههای با قدرت غنیسازی بالا و موکول نمودن ساخت آنها به ده سال بعد، موافقت شد.
وی با اشاره به پذیرفتن سختترین و پیشرفتهترین نظارتها و بازرسیهای مدرن در تاریخ هستهای جهان،که برای اولین بار در ایران اتفاق افتاد، بیان کرد: کلیۀ خواستههای هستهای دشمن و در مقابل خالی شدن دست جمهوری اسلامی ایران از توانمندیهای هستهای و مهیا شدن بستر لازم برای طرح خواستههای جدید از سوی آنها، پذیرفته شد.
نماینده سابق مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی با اشاره به موکول نمودن دستیابی به ۱۹۰,۰۰۰ سو غنیسازی به سالهای دور و در حد حیات نباتی، خاطرنشان کرد: این توافق بهگونهای است که بعد از ۱۳ سال جمهوری اسلامی ایران تنها قادر به ۱۳۵۰۰ سو غنیسازی باشد.!
کارخانهای همچنین ادامه داد: در این مذاکره محدودیتهای ۱۰، ۱۵، ۲۰، ۲۵ساله و موارد دائمی پذیرفته شد که علاوه بر تسلط آمریکا و غرب بر فعالیتهای هستهای جمهوری اسلامی ایران موجبات استمرار توطئهها و اقدامات فریبکارانه آنها را برای سالهای بعد نیز فراهم میکرد.
افزایش راههای نظارت بر برنامه هستهای ایران اسلامی
وی به افزایش راههای نظارت بر برنامه هستهای جمهوری اسلامی ایران از یک مورد( آژانس بین المللی انرژی اتمی ) به ۱۰ مورد اشاره کرد و گفت: این نظارت از طرق هریک از اعضای ۱+۵، کارگروه خرید، کمیسیون مشترک، دبیرکل سازمان ملل متحد و دبیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی انجام میگرفت و در مذاکرات کنونی از ورود آمریکا به راستآزمایی هستهای و جایگزینی آژانس، جلوگیری شد.
نماینده سابق مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی همچنین بر عدم وجود هرگونه سازوکار لازم برای نظارت و تضمین پایبندی طرف مقابل به انجام تعهدات، علیرغم اعمال گستردهترین و پیشرفتهترین نظارتهای سیستمی و چندجانبه بر برنامۀ هستهای جمهوری اسلامی ایران نیز تاکید کرد.
کارخانهای بر مستثناء کردن تصمیمگیری بر اساس اجماع و اکتفا نمودن به تنها پنج رأی از ۸ رای اعضای کمیسیون مشترک در موضوع مهم دسترسی به اماکن حساس و اعلامنشده، اشاره کرد و افزود: درحالیکه رهبری معظم انقلاب ورود به اماکن نظامی را مطلقاً ممنوع اعلام فرموده بودند.
وی همچنین بر گنجاندن امکان دسترسی به اماکن حساس و نظامی در بندهای ۷۴ تا ۷۸ برجام علیرغم تاکید رهبری اشاره کرد و گفت: موضوع PMD حل و شدیدترین و بیسابقهترین نظارتها و محدودیتها بر برنامۀ هستهای جمهوری اسلامی ایران، اعمال شد.
نماینده سابق مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی به سادهانگاری در دستیابی به توافق تاکید کرد و افزود: در این مذاکره از راهبردهای ششگانه و فریبکارانۀ آمریکا شامل: تحریم، مذاکره، خدعه، فشار، مهار و تغییر رژیم در مواجهه با کشورهای ناهمسو با سیاست های استعماری آمریکا، غفلت شد.
کارخانهای همچنین به تعلل، عهدشکنی و ادامه تکرار تحریمها توسط آمریکا پس از انجام توافق و توجیه و انفعال تیم مذاکرهکننده و دستگاه سیاسی و دیپلماسی مبنی بر زمانبر بودن رفع تحریمها و لزوم حفظ برجام، تاکید کرد.
وی حشرونشر و معاشرت تیم مذاکرهکننده با دشمن که بهفرمودۀ امام علی(ع) موجبات تسلط دشمن را فراهم میسازد، را خطا دانست و بیان کرد: متاسفانه تیم مذاکرهکننده در اعلام واقعیتهای مذاکرات، در داخل و خارج کشور، برخورد دوگانهای داشتند.
نماینده سابق مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی با اشاره به غیرقابل استفاده نمودن محفظۀ عظیم قلب رآکتور آب سنگین اراک از طریق بتنریزی بر منافذ و کانالها، اشاره کرد و عنوان کرد: حفظ ماهیت آب سنگین آن در عملیات بازطراحی، در شرایطی که بیش از ۸۵ درصد عملیات فنی و مهندسی آن به پایان رسیده بود، توجیه نابجایی بود.
کارخانهای در پایان گفت: تکمیل رآکتور آب سنگین اراک، باتوجه به ارائه کلیۀ اطلاعات حساس هستهای و مشخصات اجزاء رآکتور به دشمن و امکان سنگاندازی آنها در تهیۀ برخی اقلام مورد نیاز و ضروری از خارج از کشور، در هالهای از ابهام قرار گرفت.
به گزارش خبرنگار سیاسی پایگاه خبری تحلیلی «عصر همدان»؛ اکنون که چند سال است از این توافقنامه یا به عبارتی خسارت محض میگذرد؛ اما همچنان برخی از مسئولان بر این باوراند که برجام نه تنها خسارت نبوده است بلکه معضل پیچیده منطقه و بینالملل با این توافق حل شده است و موفقیتهای چشمگیری برای کشور داشته است در صورتی که واقعیت چیز دیگری است که از گفتن آن امتناع میکنند.
انتهای خبر/
درباره نویسنده
لینک کوتاه خبر
نظر / پاسخ از
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!