حالت تاریک
Image
دوشنبه, 06 مرداد 1404
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه خبری تحلیلی عصرهمدان هستید؟
نقش شعر در شکل‌دهی به هویت نسل آینده
در گفتگو با یک شاعر عنوان شد:

نقش شعر در شکل‌دهی به هویت نسل آینده

یک شاعر حوزه کودک و نوجوان با بیان اینکه شعر کودک و نوجوان نه تنها برای لذت، بلکه بر هویت و جهان‌بینی نوجوانان اثر می‌گذارد، گفت: بنابراین، سرمایه‌گذاری در این بخش، می‌تواند به ساختن ایرانی آبادتر و نسلی فرهیخته‌تر کمک کند.

مریم زندی در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «عصر همدان» با بیان اینکه از ۹ سالگی شروع به شعر گفتن کرده است، گفت: تقریباً از ۱۲ سالگی به طور جدی در حوزه شعر کودک و نوجوان فعالیتم را آغاز کردم.

وی با اشاره به اینکه اولین آثار او در سن ۱۴ سالگی در مجلات به چاپ رسید، افزود: سال ۸۷ در جشنواره شعر فجر جایزه گرفتم و یک سال بعد، همان آثار منتشرنشده‌ام، اولین کتابم شد به نام «دفتر گل باز شد» که انتشارات فصل پنجم آن را منتشر کرد.

این شاعر حوزه کودک و نوجوان ادامه داد: پس از آن، با مجلات مختلفی در ارتباط بودم و کتاب‌های متعددی منتشر کردم، از جمله «تولدت مبارک» از انتشارات دارالحدیث، «مشق آسمان» و «خرسم یکی یک دانه است» از سوره مهر، «دلتنگ می‌دانی» از انتشارات سروش، «به گل برف» از انتشارات امیرکبیر و سه کتاب از کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به نام‌های «حوصله‌ام پیش تو جا مانده»، «چرا به خداحافظی رفته‌ای» و جدیدترین کتابم «حرف دلم را قورت دادم». 

زندی با بیان اینکه در مجموع تاکنون 10 کتاب در حوزه شعر کودک و نوجوان منتشر کرده‌ است، تصریح کرد: من در ابتدا غزل، قصیده و مثنوی می‌نوشتم، اما به طور اتفاقی گذرم به کانون پرورش فکری افتاد و با دنیای شعر کودک و نوجوان آشنا شدم، متوجه شدم که این حوزه با ذوق و سلیقه من همخوانی دارد و با وجود اینکه خودم در نوجوانی بودم، شروع به نوشتن برای کودکان و نوجوانان کردم و تصمیم گرفتم به طور تخصصی این حوزه را دنبال کنم. 

وی با اشاره به اینکه اگرچه همچنان شعر بزرگسال می‌نویسد، اما فعلاً قصد چاپ کتاب در این زمینه ندارد، گفت: ترجیح می‌دهم در حوزه‌ای که بیشتر توانمند هستم، فعالیت کنم.

این شاعر حوزه کودک و نوجوان خاطرنشان کرد: جدیدترین کتاب من، «حرف دلم را قورت دادم»، نام دارد، این کتاب که اواخر سال ۱۴۰۲ برای کانون پرورش فکری ارسال شد، اوایل ۱۴۰۳ تأیید و تصویرگری شد و به چاپ رسید و امسال نیز در نمایشگاه کتاب برای اولین بار عرضه شد. 

زندی با بیان اینکه این مجموعه حاوی ۲۳ شعر نوجوان است که همگی در قالب نیمایی سروده شده‌اند، تصریح کرد: سعی کردم در این کتاب، به دغدغه‌های نوجوانان امروز بپردازم؛ از دلتنگی‌ها، تنهایی‌ها و مسائل اجتماعی گرفته تا ارتباط با خانواده، خدا و مسائل عاشقانه، اسم کتاب هم از یکی از شعرهای همین مجموعه انتخاب شده که به موضوع دیده نشدن نوجوانان در خانواده و اجتماع می‌پردازد.

وی در پاسخ به این سوال که چه هدفی از فعالیت در حوزه ادبیات کودک و نوجوان دارد، گفت: معتقدم اگر بخواهیم کار اصولی و پایه‌ای برای آینده کشورمان در حوزه ادبیات انجام دهیم، باید از کودکی روی کودکان و نوجوانان سرمایه‌گذاری کنیم. 

این شاعر حوزه کودک و نوجوان ادامه داد: اگر بتوانیم خوراک خوب فرهنگی و هنری به آن‌ها بدهیم، نسلی فرهیخته‌تر و هنردوست‌تر تربیت خواهیم کرد، کودک و نوجوان، جامعه هدف بسیار مهمی هستند و هنر و ادبیات می‌تواند بهترین راه برای انتقال ضروریات زندگی، پرورش ذهن، خلاقیت و استعداد آن‌ها باشد. 

زندی با بیان اینکه اشعار بزرگسالان ممکن است برای کودکان قابل درک نباشد، افزود: اما اگر نسل جدید از کودکی با اشعار مناسب سنشان آشنا شوند، ظرفیت پذیرش شعرای بزرگ کشورمان نیز در بزرگسالی در آن‌ها افزایش می‌یابد.

وی با اشاره به اینکه این حوزه، زمینه‌ای بکر است که می‌توان در آن کارهای زیادی انجام داد، عنوان کرد: اثرگذاری در این حوزه بیشتر است، چون شما روی نسلی تأثیر می‌گذارید که سازنده آینده کشور هستند. 

این شاعر حوزه کودک و نوجوان خاطرنشان کرد: شعر کودک و نوجوان نه تنها برای لذت، بلکه بر هویت و جهان‌بینی آن‌ها اثر می‌گذارد بنابراین، سرمایه‌گذاری در این بخش، می‌تواند به ساختن ایرانی آبادتر و نسلی فرهیخته‌تر کمک کند.

زندی با بیان اینکه وظیفه هر نهاد فرهنگی و دولتی است که از هنرمندان حمایت کند، آثارشان را معرفی و ترویج کند، گفت: در همدان، گاهی احساس می‌شود که این حمایت‌ها کمتر از حد انتظار است، به خصوص برای کتاب‌های کودک و نوجوان که کمتر دیده می‌شوند. 

وی در پایان با اشاره به اینکه انتظار می‌رود نهادهایی مانند آموزش و پرورش با همکاری نویسندگان و شاعران کودک و نوجوان، برنامه‌هایی برای معرفی کتاب، برگزاری رونمایی و نقد کتاب در مدارس داشته باشند، افزود: این موضوع باعث می‌شود ارتباط بین مؤلف و مخاطب برقرار شود و نسل جوان با دنیای کتاب و شعر آشتی کند و این آرزوی هر نویسنده و شاعر کودک و نوجوانی است.

 

انتهای خبر/

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!