حالت تاریک
Image
دوشنبه, 06 مرداد 1404
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه خبری تحلیلی عصرهمدان هستید؟
خانواده‌های موفق؛ الگویی برای فرزندآوری در عصر جدید
کارشناس حوزه خانواده و جوانی جمعیت:

خانواده‌های موفق؛ الگویی برای فرزندآوری در عصر جدید

رسانه‌های غربی با هدف قرار دادن ذهن جوانان، تلاش می‌کنند تا آنان را از فرزندآوری منصرف کنند؛ راهکار مقابله با این هجمه، معرفی و ترویج الگوهای موفق خانواده است.

حجت‌الاسلام والمسلمین میلاد صالحی در گفتگو با خبرنگار گروه فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی «عصر همدان»؛ با تأکید بر مکانیسم‌های پیچیده جنگ شناختی توضیح داد: دشمن با تحریف واقعیت‌ها، تحریک هیجانات و وارونه‌نمایی حقایق، ذهن نسل جوان را هدف گرفته است. این عملیات روانی با روایت‌سازی‌های مبتنی بر رنج‌نمایی و ناتوان‌پنداری، تصویری مخدوش و تهدیدآمیز از تشکیل خانواده ارائه می‌دهد.

وی افزود: رسانه‌های غربی با دو استراتژی موازی، هویت مادرانه را مورد حمله قرار می‌دهند؛ از یک سو با تحقیر صریح این نقش و از سوی دیگر با تقلیل آن به «انتخابی شخصی و فاقد ارزش اجتماعی». این روایت‌های ویرانگر، به‌تدریج سرمایه‌های معنوی جامعه را تخریب می‌کنند.

کارشناس حوزه خانواده و جوانی جمعیت با ارائه داده‌های میدانی، تفاوت‌های بارز زنان و مردان در مواجهه با این چالش را تشریح کرد: مردان عمدتاً در دام ترس از قضاوت اجتماعی، دغدغه‌های معیشتی و فشارهای جنسیتی گرفتارند، درحالی که زنان بیشتر هدف بمباران رسانه‌ای علیه مادری قرار می‌گیرند. نگرش مردان گاه محرک اصلی بی‌رغبتی زنان به فرزندآوری است.

صالحی هشدار داد: نقل تجربیات منفی والدین از فرزندپروری، مهم‌ترین سلاح دشمن در نابودی انگیزه‌های نسل جدید است.این روایت‌های تلخ که گاه به شکل شوخی‌های به ظاهر بی‌ضرر مطرح می‌شوند، زیرساخت‌های روانی تشکیل خانواده را تخریب می‌کنند.

وی راهکار اصلی را «بازتعریف روایت خانواده‌های متعالی» دانست و تأکید کرد: مصون‌سازی جامعه در گرو تولید محتوای امیدبخش، مستند و جذاب از زندگی‌های خانوادگی موفق است. 

این کارشناس حوزه خانواده و جوانی جمعیت در ادامه سخنان خود همچنین مشکلات اقتصادی را عامل توجیه‌ناپذیر برای طفره‌رفتن از فرزندآوری خواند. 

صالحی به نقش کمرنگ‌شده پدران اشاره کرد: پدران اگرچه در حاشیه بحث‌ها هستند، اما سهم تعیین‌کننده‌ای در شکل‌گیری این بحران دارند. حمایت‌گری عاطفی، مشارکت در تربیت و بازتعریف مسئولیت‌های پدری از ضروریات خروج از این چالش خوانده شد.

وی در پایان خواستار اقدام پیش‌دستانه در روایت‌سازی شد و تاکید کرد: غلبه بر این جنگ پنهان نیازمند تولید انبوه الگوهای ملموس خانوادگی، تبیین دستاوردهای عینی فرزندآوری و ایجاد گفتمان مسلط فرهنگی در فضای مجازی و رسانه‌ای است. بدون این اقدامات ساختاری، تغییر روند کنونی ناممکن خواهد بود.

انتهای خبر/

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!