• امروز : دوشنبه - ۱۷ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : Monday - 6 May - 2024
3

تلاش برخی جریانات سیاسی برای ارائه تصویری نادرست از شهید چمران/چمران الگوی عملی عالم انقلابی و مبارز است

  • کد خبر : 71713
  • 31 خرداد 1399 - 11:09
تلاش برخی جریانات سیاسی برای ارائه تصویری نادرست از شهید چمران/چمران الگوی عملی عالم انقلابی و مبارز است

در سال های گذشته برخی جریان‌های سیاسی تلاش کرده اند تا به ارائه چهره ای غیر انقلابی از شهید چمران، از الگو گیری جوانان و بخصوص نخبگان علمی از شخصیت او در مبارزه با استکبار جلوگیری کنند. به گزارش عصر همدان؛ تاریخ معاصر کشور ما شاهد حضور مردانی است که بی هیچ شک آنان را […]

در سال های گذشته برخی جریان‌های سیاسی تلاش کرده اند تا به ارائه چهره ای غیر انقلابی از شهید چمران، از الگو گیری جوانان و بخصوص نخبگان علمی از شخصیت او در مبارزه با استکبار جلوگیری کنند.

به گزارش عصر همدان؛ تاریخ معاصر کشور ما شاهد حضور مردانی است که بی هیچ شک آنان را باید در زمره برجسته ترین انسانها به لحاظ رفتار و مبانی نظری دانست. شهید مصطفی چمران یکی از مهمترین این چهره ها است.

آشنایی هر ملیتی با مفاخر و بزرگان خود یکی از مهمترین راه هایی ساخت استحکام درونی آن کشور است.

در حالی که ایران اسلامی در چهار دهه اخیر و بخصوص در ده سال گذشته شاهد سنگین ترین فشارهای تاریخی برای قبول هژمونی استکبار است ساخت استحکام درونی کشور و نظام از طریق ایجاد خود باوری جوانان یک ضرورت است.

در این میان جریان داخلی غرب باوران و غرب گرایان تمام تلاش خود را در جهت ایجاد تشکیک در شخصیت شهید چمران به عنوان یک نخبه علمی جذاب برای جوانان انجام داده است.

سالگرد شهادت شهید بزرگ مجاهدت‌های بی پایان، شهید دکتر مصطفی چمران بهانه ای است تا به بررسی گذرا به زندگی و برخی ابعاد این شهید پرداخته شود.

دوران تحصیل در دانشگاه تهران و واقعه۱۶ آذر

شهید چمران در سال ۳۲ دانشجوی دانشکده فنی دانشگاه تهران بود که سرویس های امنیتی انگلیس و آمریکا با کمک خودفروختگان داخلی، دربار شاه و اختلاف پیش آمده بین جریان ملی و اسلامی موفق شدند نهضت ملی و دینی نفت را با کودتای ننگین به شکست بکشانند و بعد از آن بار دیگر کشور عرصه تاخت و تاز دو ابرقدرت آمریکا و انگلیس شود.

در این میان سفر معاون رئیس جمهور آمریکا به ایران و برنامه حضور وی در دانشگاه تهران، خون غیرت دانشجویان را در مخالفت با آمریکا و کودتای اتفاق افتاده را به جوش آورد و در تاریخ ۱۶ آذر اعتراض گسترده دانشجویان دانشکده فنی با حمله نیروهای نظامی رژیم به داخل صحن دانشکده سرکوب شد.

در این سرکوب ۳ تن از دانشجویان به نام های شریعت رضوی ،قندچی و بزرگ نیا به شهادت رسیدند و شهید چمران به عنوان یکی از دانشجویان مذهبی از ناحیه دست به ضرب گلوله زخمی شد.

این شاید نخستین برخورد این شهید بزرگوار با استبداد و استعمار بود که مسیر زندگی شهید چمران را به مبارزه ای بی امان با استکبار جهانی کشاند.

حضور در آمریکا و کسب مدارج بالای علمی و عرفانی

چمران پس از گذراندن دوره کارشناسی در دانشکده فنی دانشگاه تهران با بورس دولتی نخبگان توانست وارد دانشگاه برتر و دانشگاه تگزاس ای اند ام آمریکا شود و پس از مدتی به سبب درخشش خیره کننده علمی به عنوان یک نخبه در سازمان فضایی ناسا به عنوان یکی از استعدادهای آینده سازمان به کار گیری شود.

همزمان با صعود شهید به مراتب بالای علمی با استفاده از پشتکار و هوش بالا، ابعاد عرفانی و توحیدی شخصیت مصطفی چمران جوان نیز به شکل حیرت انگیز در حال رشد بود.

دست نوشته های چمران از دوران زندگی در آمریکا و تحصیل و کارش در آن ایام به لحاظ عرفانی بیش از آنکه به یک دانشجوی تحصیلکرده در قطب دنیای پر از رنگ و وسوسه غرب شبیه باشد، نشانگر سالکی است که سالها است طریق عاشقی با خدا را در خانقاه عارفان طی می کند.

ادبیات عمیق و حیرت آور چمران در ارتباط با خدا در این ایام هیچ شباهتی با فردی در این سن از این زندگی ندارد.

ادبیاتی که بعضاً انسان از عمق احساس و معرفتش نسبت به خدا بهت زده می شود.

خروج از آمریکا و آموختن حرکتهای چریکی در مصر

در حالی که از چمران به عنوان یکی از مهمترین امیدهای آینده در سازمان ناسا نام برده می شد یه یکباره ساواک که او و سایر دانشجویان مخالف رژیم را زیر نظر داشت در گزارش‌های روزانه خود از ناپدید شدن او در آمریکا خبر می دهد.

سازمان امنیتی آمریکا نیز پس از بررسی های مختلف اعلام می کند که چمران از آمریکا خارج شده است.

اوج شگفتی آنجا است که بدانیم انسانی که در اوج مدارج علمی دنیا و یه عنوان یکی از بهترین استعدادهای سازمان فضایی ناسا شناخته می شد همه این شکوه و بزرگی های دنیایی را کناری گذارده و برای پیگیری آرمان های دینی و انقلابی خود در جهت مبارزه با استکبار و استعمار با سختی فراوان به مصر رسانده است تا توسط گروه های چریکی فلسطینی که دارای اردوگاه های آموزش جنگهای چریکی و نامنظم هستند، به علم و عمل جنگ های چریکی مسلط شود.

دعوت امام موسی صدر و حضور در جنبش امل لبنان

در حالی که در چنین سالهایی امام موسی صدر با توصیه بزرگانی تشیع برای احیا قدرت جریان شیعه و نجات آنان از وضعیت فلاکت بار وارد لبنان شده است، شهید چمران به دعوت صدر به منظور کمک در ایجاد تشکیلات منسجم جنبش شیعی امل وارد لبنان می شود.

جنبش امل علاوه بر تشکل سازی شیعیان در ابعاد فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی خط مقدم مبارزه مسلحانه و جهاد با رژیم غاصب صهیونیستی است.

شهید چمران که حال یکی از نخبگان جنگهای نامنظم در غرب آسیا و بلکه جهان است علاوه بر تشکل سازی به عنوان مسئول شاخه نظامی امل وارد عرصه مبارزه با رژیم جنایتکار اشغالگر قدس نیز شده است.

مفقود شدن امام صدر و حضور شهید چمران پس از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران

در سال های پایانی دهه ۵۰ و با قدرت گرفتن حرکت شیعی امام صدر کشور های مختلف بخصوص آمریکا و رژیم صهیونیستی برای نابودی امام صدر و این حرکت به تکاپو افتادند و بالاخره با سفر صدر به لیبی و مفقود شدن وی در این سفر این عالم شیعه به یکی از معماهای تاریخ معاصر بدل شد که هنوز هم هیچ اطلاع دقیقی از زندگی‌ اش در دست نیست.

در سالهای ۵۶ و ۵۷ و همزمان با مفقود شدن امام صدر حرکت اسلامی ملت ایران به رهبری امام خمینی و مبارزه برخی دوستان و نزدیکان شهید چمران به اوج خود رسید.

همزمان با پیروزی انقلاب اسلامی شهید چمران با دعوت انقلابیون حضور خود در ایران را یک ضرورت دانست و برای کمک به حرکت انقلابی ملت ایران وارد کشور شد.

پس از حضور شهید چمران در متن انقلاب اسلامی مراحل مختلف انقلاب شاهد رشادت و ایثار این شهد بزرگوار است.

از برگزاری نشست‌های علمی، معرفتی و سخنرانی برای پاسخ به نیازهای فکری جوانان انقلابی در ابعاد مختلف اعتقادی و سیاسی تا حضور در مجلس، شورای انقلاب، وزارت دفاع و ایجاد ستاد جنگ های نامنظم همگی رنگین کمانی از علم و عمل انقلابی این انسان فرهیخته مبتنی بر اسلام ناب محمدی را پیش چشم انسان می گشاید.

شهید چمران در حالی که از دوران جوانی و دانشجویی در داخل و خارج کشور با مهندس بازرگان و برخی اعضای نهضت آزادی ارتباط بعضاً تشکیلاتی نیز داشت اما هرگز خود را اسیر تفکرات سیاسی این گروه ها نکرد و در دوران حضور خود در متن انقلاب اسلامی و سمت‌های مختلف عمل و اقدام انقلابی مبتنی بر تبعیت کامل از ولایت فقیه و امام خمینی را یک اصل می دانست و عمل می کرد.

حضور چمران در غائله پاوه و مقابله جانانه با ضد انقلاب نشانگر خوی و تفکر انقلابی شهید بزرگوار است.

تشکیل ستاد جنگهای نامنظم و حضور بدون واهمه ایشان در خط مقدم نبرد که در نهایت نیز در دهلاویه به شهادت این عالم وارسته، مبارزه خستگی ناپذیر و مجاهد نستوه انجامید خود برگ افتخار آمیزی از منش و رفتار جهادی شهید عزیز است.

جریانات مختلف سیاسی در سالهای گذشته تلاش کرده اند با نمایش چهره ای مصالحه جو و غیر انقلابی از این مرد بزرگ از تبدیل شدن او به الگوی برای جوانان و نخبگان برای ولایت مداری و مبارزه با استکبار درون و جبهه استکبار بین الملل جلوگیری کنند.

در حالی مضحک بودن این ادعا را با جملات عرفانی و عمیقی که شهید در آخرین لحظات زندگی و پیش از شهادتش بصورتی اعجاب آور اثبات می کند.

شهید عزیز در حالی که به سمت قتلگاه خود در حرکت است از اعضا و جوارح بدن خود میخواهد که او را در رسیدن به ذات خداوند تا دقایقی دیگر یاری کنند.

نگاه بلند عرفانی شهید چمران از نوشته های بی بدیلش در مراحل مختلف زندگی نشان از موحدی پارسا دارد.

این نوشته ها که از زمان دانشجویی در ایران و آمریکا آغاز می شود و حضور در لبنان،نقش آفرینی در کوه های سربه فلک کشیده کردستان در برابر ضد انقلاب و مقابله با دشمن بعثی در دشت های تفتیده و داغ خوزستان را شامل می شود دنیایی از معانی عمیق خدا شناسی است که پیش روی آیندگان است.

بزرگی شهید چمران به ابعاد مختلف وجود و عظمت این دانشمند پارسا است.

شهیدی که در عرصه علمی در قله مراکز علم روز جهان است اما برای رسیدن به آرمان و هدف انقلابی خود دست از این هدف درخشان علمی خود می کشد و خود را به مصر، لبنان و ایران برای رهایی ملت های ستمدیده از یوغ استعمارگران می رساند نمی تواند فردی غیر انقلابی باشد.

در تاریخ کمتر انسانهایی را می توان یافت که سراسر زندگی خود را وقف مبارزه با همه مظاهر استعمار و استبداد کرده باشند و خود را در این راه فدا کنند. شهید دکتر مصطفی چمران آیینه تمام نمای زندگی انسانی مبارز و عالمی عامل به توحید است.

حبیب میرزایی

انتهای پیام/

 

لینک کوتاه : https://asrehamedan.ir/?p=71713
  • دیدگاه‌ها برای تلاش برخی جریانات سیاسی برای ارائه تصویری نادرست از شهید چمران/چمران الگوی عملی عالم انقلابی و مبارز است بسته هستند

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰

دیدگاهها بسته است.