• امروز : یکشنبه - ۱۶ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : Sunday - 5 May - 2024
3

از کماج و کاچی تا گرده پزی «ترک ها» و نان روغنی «کرد ها»

  • کد خبر : 63542
  • 14 اردیبهشت 1399 - 8:36
از کماج و کاچی تا گرده پزی «ترک ها» و نان روغنی «کرد ها»

همدانی ها در ماه مبارک رمضان آداب و رسوم خاصی دارند، از پخت کماج، کاچی و قیماق تا درست کردن حلوا زده، شیرمال و انگشت پیچ، از گرده پزی ترک ها تا نان روغنی کرد ها همه و همه تنها بخشی از افطاری مردم دیار مومنین و دار المجاهدین در ایام رمضان است. به گزارش […]

همدانی ها در ماه مبارک رمضان آداب و رسوم خاصی دارند، از پخت کماج، کاچی و قیماق تا درست کردن حلوا زده، شیرمال و انگشت پیچ، از گرده پزی ترک ها تا نان روغنی کرد ها همه و همه تنها بخشی از افطاری مردم دیار مومنین و دار المجاهدین در ایام رمضان است.

به گزارش عصر همدان؛ شهروندان همدانی امسال در ماه مبارک رمضان با توجه به شیوع بیماری کرونا به پخت نان و کلوچه و شیرینی در منازل خود پرداخته اند که هر شب تصاویری از آن ها در شبکه اجتماعی اینستاگرام پخش می شود.

همدان که از دیر باز به شهر دارالمومنین معروف است در ماه مبارک رمضان شهروندان همدانی علاوه بر تقویت درون و دور کردن گناهان از خود به شب زنده داری در کنار گلزارهای شهدای گمنام و قبور شهدا مشغول هستند و کمتر زیارتگاهی را در سطح شهر می بینیم که برنامه ویژه ماه مبارک رمضان نداشته باشد.

حسینیه امام هر سال در این ایام پذیرای شهروندان برای تلاوت ۳۰ جزء قرآن بود که متاسفانه امسال به دلیل شیوع بیماری کرونا محدود شده و اکثرا همگی از منازل خود به جزء خوانی مشغول هستند.

علاوه بر تزکیه نفس همدانی ها آداب و رسوم متفاوتی در این ماه مبارک دارند که آشنایی با آنها خالی از لطف نیست.

همدان در واقع یکی از استان هایی است که تنوع گویش و قومیت در آن زیاد است و بخاطر همسایگی با استان های مختلف تنوع زبان و آداب و رسوم دارد.

شمال همدان اغلب ترک زبان و آداب و رسوم خاص خود را دارند و در غرب همدان کردها و در جنوب نیز لرها سکونت دارند.

خود مردم همدان فارس زبان هستند که به مرور زمان به خاطر وصلت ها و…، آداب و رسوم متنوع و خاصی پیدا کرده اند.

در واقع همدانی ها ترکیبی از همه قومیت ها هستند و چون این تنوع را دارند جذابیت ویژه ای در آداب و رسوم پیدا کرده اند.

همدانی ها در ماه مبارک رمضان کماج، حلوا زده، شیرمال و انگشت پیچ که جزو سوغاتی های همدان نیز هستند در سفره های افطار استفاده می کنند.

کاچی و قیماق جزو دسرهایی است که قدیمی های همدان بخاطر تقویت بدن در ماه مبارک رمضان سرو می کنند.

افطارانه یکی از آداب و رسوم نوعروسان است که البته در کل ایران نیز این رسم وجود دارد که اگر دختر و پسری در دوران عقد باشند حتما خانواده داماد باید خوراکی های ماه رمضان و یک تکه طلا را برای خانواده عروس هدیه ببرند و اگر سال اول ازدواج باشد خانواده عروس باید افطارانه بدهند.

نان های محلی که در رمضان پخته می شود متفاوت است و ترک ها گرده می پزند و کردها نان روغنی که بسیار خوشمزه و مقوی است و طرفداران زیادی دارد.

امسال شهروندان همدانی به علت شیوع بیماری کرونا به پخت نان و شیرینی و کلوچه در منزل مشغول هستند و تصاویر آن ها را بعد از افطار در شبکه اینستاگرام می توان دید.

یکی دیگر از رسومات همدانی ها گذاشتن مرباهای متنوع در سرسفره بخصوص در ماه مبارک رمضان هستند.

مردم دارالمومنین همدان چندین سال است که گلزار شهدا را برای شب های احیا  انتخاب می کنند و در آنجا به شب زنده داری مشغول می شوند اما در ماه رمضان امسال به دلیل وجود ویروس کرونا همه آداب و رسوم همدانی ها به نوعی به حاشیه رفته است.

انتهای پیام/ آ

لینک کوتاه : https://asrehamedan.ir/?p=63542
  • دیدگاه‌ها برای از کماج و کاچی تا گرده پزی «ترک ها» و نان روغنی «کرد ها» بسته هستند

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰

دیدگاهها بسته است.