آزاده آذرپیرا در گفتگو با خبرنگار سلامت پایگاه خبری و تحلیلی «عصر همدان» با اشاره به اینکه در دامنه کوههای همدان گیاهانی همچون ریواس، کنگر، شنگ، آذربه، غازیانی و پونه رشد میکند، گفت: این گیاهان خواص بسیار زیادی برای درمان بیماریها دارند.
وی با بیان اینکه در فصل بهار رشد این گیاهان بیشتر است، افزود: بسیاری از مردم وقتی در طبیعت و کوه حاضر میشوند مقداری از این گیاهان با جمع کرده و به صورت تازه مصرف میکنند.
ریواس، قهرمان ضد عفونی کننده از درمان زخم اثنیعشر تا کاهش قند خون
این کارشناس تغذیه ریواس را یک گیاه اصیل و با قدمت ایرانی عنوان کرد و ادامه داد: طعم این گیاه کمی ترش است و از آن به صورت شربت، خورشت، آبگوشت، اشکنه و لواشک مصرف میشود.
آذرپیرا خاطرنشان کرد: ریواس سرشار از ویتامین سی و فیبر است که خاصیت ضد عفونی کننده و درمان زخم اثنیعشر دارد.
وی با اشاره به اینکه ریواس گیاهی خوب برای از بردن عفونت ویروسی است، گفت: مهمترین خواص برگ این گیاه آن است که لوزالمعده را وادار به ترشح انسولین میکند و همین برای کاهش قند خون مؤثر است.
آذرپیرا با تأکید بر اینکه ریواس موجب افزایش ایمنی بدن میشود، افزود: این گیاه به جذب پتاسیم، فسفر و کلسیم غذا میکند و منبع غذایی خوبی خانمهای یائسه و بچههای درحال رشد است.
این کارشناس تغذیه عنوان کرد: افراد مبتلا به نارسایی قلبی نباید در مصرف ریواس زیاده روی کنند چراکه باعث افزایش احتباس آب در بدنشان میشود.
کنگر، اکسیر سلامتی قلب از تببر تا تقویت گوارش و پیشگیری از سرطان
وی با بیان اینکه گیاه دیگری که در کوههای همدان رشد میکند، کنگر نام دارد، گفت: این گیاه دارای برگهای خاردار با ساقهای شبیه به کرفس است و از آن در سوپ، خورشت و سالاد استفاده میشود.
آذرپیرا ادامه داد: طبیعت کنگر گرم و خشک است به همین دلیل با ماست مصرف میشود و افراد گرم مزاج میتوانند از آن استفاده کنند.
این کارشناس تغذیه با اشاره به اینکه کنگر منبع غذایی خوبی برای افراد مبتلا به بیماریهای قلبی است، تصریح کرد: این گیاه تببُر است و به هضم غذا و تقویت گوارش کمک میکند.
وی با تأکید بر اینکه کنگر میتواند بیماری یرقان و نارسایی کبد را درمان کند، افزود: مصرف برگ کنگر باعث کاهش کلسترول میشود و اسید کافئیک موجود در آن نیز کبد را برابر عفونت محافظت میکند.
آذرپیرا با بیان اینکه افرادی که مشکل کلیوی دارند باید از مصرف کنگر خودداری کنند، گفت: مصرف این گیاه برای این بیماران باعث انقباض صفرا میشود.
این کارشناس تغذیه خاطرنشان کرد: کنگر به جلوگیری از ابتلا به سرطان روده باریک کمک کرده و پوست را در برابر سرطان محافظت میکند.
وی با اشاره به اینکه کنگر ادرار آور است، افزود: کنگر قلب را تقویت کرده و برای کمخونی مؤثر بوده و خاصیت ضد تجمع پلاکتها و رقیق کنندگی خون را دارد.
غازیاغی، گنجینه سلامتی زنان از افزایش شیر مادر تا درمان کم خونی و آرامش اعصاب
آذرپیرا با بیان اینکه گیاه مفید دیگری که در همدان رشد میکند، سبزی کوهی معطر و خوش طعمی به نام غازیاغی است، گفت: این گیاه برای پخت آش، کوکو سبزی، سبزی پلو و بورانی مورد استفاده است.
این کارشناس تغذیه خاطرنشان کرد: غازیاغی شیر مادر را زیاد کرده و برای کم خونی توصیه میشود، با تنظیم ترشح غدد به افزایش انرژی و درمان بیاشتهایی کمک میکند.
وی با تأکید بر اینکه این گیاه باعث آرامش اعصاب میشود، عنوان کرد: این گیاه ویتامین سی دارد و باکتریها را ضدعفونی کرده و از قارچ جلوگیری میکند.
آذرپیرا با اشاره به اینکه مصرف جوشانده غازیاغی برای خانمهای باردار توصیه نمیشود، افزود: مصرف آن باعث تحریک پوست، کبد و مثانه میشود.
آذربه، داروی گیاهی تنفسی از درمان آسم و برونشیت تا ضدعفونی کننده و آنتیبیوتیک قوی
این کارشناس تغذیه با بیان اینکه شاهگیاه کوههای همدان آذربه است، گفت: آذربه خواص زیادی دارد و البته آذربه همدان در نوع خود بینظیر است.
وی با تأکید بر اینکه آذربه و آویشن شباهت به یکدیگر دارند اما یکی نیستند، افزود: این دو گیاه تفاوت طعم و رایحه دارند و آویشن در اکثر نقاط کشور وجود دارد اما آذربه در غرب کشور خصوصا همدان رشد میکند.
آذرپیرا با اشاره به اینکه آذربه برای درمان آسم و برونشیت مفید است، تصریح کرد: این گیاه خاصیت ضد عفونی کننده داشته و یک آنتیبیوتیک قوی است.
این کارشناس تغذیه خاطر نشان کرد: آذربه ضد نفخ بوده و به صورت دَم کرده و عرق مصرف میشود.
وی با بیان اینکه کوه و دشت و دامنه کوه الوند دراز گیاه آذربه است، گفت: همدانیها این گیاه را به عنوان دمنوش مصرف کرده و حتی با خشک کردن آن در سایر فصول نیز مصرف میکنند.
آذرپیرا با تأکید براینکه این گیاه بهترین دارو برای گوارش است، عنوان کرد: آذربه به رفع استرس کمک میکند و برای افرادی با طبیعت سرد مفید است، تحریک رشد مو نیز از دیگر خواص این گیاه به شمار میآید.
این کارشناس تغذیه ادامه داد: مصرف آذربه برای خانمهای باردار و شیرده منع مصرف ندارد ولی چون باعث تحریک قاعدگی میشود بهتر است که مصرف نشود.
پونه، چاشنی سلامتی از صفر کالری تا تقویت استخوان و انعقاد خون
وی با بیان اینکه گیاه پونه تقریبا کالری صفر دارد، گفت: یک قاشق مرباخوری آن، پنج کیلو کالری انرژی دارد و اگر برای ماست و خیار مصرف شود، سردی غذا را از بین میبرد.
آذرپیرا ادامه داد: پونه دارای ویتامین k بوده و برای انعقاد خون مؤثر است، این گیاه به سلامت استخوان نیز کمک میکند.
شنگ، گیاه کاسنی با خواص شگفتانگیز از ضد عفونی کننده گوش تا درمان روماتیسم و اشتها آور
این کارشناس تغذیه با اشاره به گیاه شنگ، افزود: این گیاه متعلق به خانواده کاسنی بوده و طبیعت سردی دارد.
وی با تأکید بر اینکه از شنگ برای ازبین بردن عفونت ترشح گوش استفاده میشود، گفت: این گیاه در درمان روماتیسم موثر است و خونریزی معده را نیز برطرف میکند.
آذرپیرا در پایان خاطرنشان کرد: شنگ اشتها آور است، از آن در سالاد استفاده شده و با سرکه نیز مصرف میشود.
انتهای پیام/ سع