حالت تاریک
دوشنبه, 17 آذر 1404
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه خبری تحلیلی عصرهمدان هستید؟
صادرات ۵۰۰ تُنی مرغ گرم به عراق
معاون تولیدات دامی جهاد کشاورزی همدان عنوان کرد:

صادرات ۵۰۰ تُنی مرغ گرم به عراق

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی همدان تأکید کرد که استان در تولید گوشت مرغ به خودکفایی کامل رسیده و حتی در مقاطع مازاد تولید، توانسته است حدود ۵۰۰ تن مرغ گرم به کشور عراق صادر کند

میثم پورطلوعی در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی«عصر همدان»، از تحقق اهداف تولیدی استان در زمینه گوشت مرغ خبر داد و وضعیت فعلی را بسیار رضایت‌بخش توصیف کرد.

 وی در تشریح این موفقیت، به مجموعه برنامه‌های مدونی اشاره کرد که در سطح سازمان جهاد کشاورزی استان همدان با هدف بهبود و افزایش تولید گوشت مرغ گرم اجرا شده‌اند، گفت: این برنامه‌ها صرفاً معطوف به تأمین نیاز مصرف‌کنندگان در سطح استان نبوده‌اند، بلکه با نگاهی فراتر، تأمین نیاز استان‌های همجوار و استان تهران و حتی در مقاطعی که پیک تولید وجود داشته است، صادرات به خارج از کشور نیز در دستور کار قرار گرفته است.

معاون بهبود تولیدات دامی با ارائه جزئیات برنامه‌ریزی صورت گرفته، اعلام کرد که سازمان جهاد کشاورزی همدان، برنامه‌ای جامع برای سال ۱۴۰۴ تدوین کرده است که بر اساس آن، ماهانه چیزی در حدود سه میلیون و ۷۵۰ هزار قطعه جوجه‌ریزی در مرغداری‌های استان هدف‌گذاری شده است. برای دستیابی به این رقم، هماهنگی‌های لازم و کاملی با مرغداران محترم استان، اتحادیه‌ها، تعاونی‌ها و تشکل‌های مربوطه صورت گرفته است. 

وی افزود: بخش مهمی از این هماهنگی‌ها، تأمین به‌موقع و کافی نیازمندی‌های این صنعت شامل نهاده‌ها، جوجه و کلیه فرایندهای عملیاتی لازم برای رهاسازی و پرورش جوجه در سالن‌های مرغداری بوده است.

پورطلوعی با بیان اینکه خوشبختانه، آمارها نشان می‌دهند که در سال جاری، این تلاش‌ها به ثمر نشسته است؛ مطرح کرد: در هفت ماهه نخست سال جاری، در ۴۰۹ واحد فعال مرغداری استان، در مجموع ۲۵ میلیون و ۵۳۷ هزار قطعه جوجه‌ریزی ثبت شده است.

وی با اشاره به اینکه این در حالی است که در مدت مشابه هفت ماهه سال گذشته (۱۴۰۳)، در ۴۰۳ واحد، مقدار جوجه‌ریزی ۲۴ میلیون و ۴۰۴ هزار قطعه بود، عنوان کرد:  با مقایسه دقیق این اعداد، شاهد افزایش چشمگیر یک میلیون و ۱۳۳ هزار قطعه جوجه‌ریزی نسبت به سال گذشته هستیم که به طور میانگین، نمایانگر رشد ۵ درصدی در تولید استان است.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی همدان، این افزایش تولید مستقیماً بر میزان گوشت مرغ عرضه شده به بازار تأثیر گذاشته است؛ به طوری که از ابتدای سال جاری تا کنون، ۵۰ هزار و ۵۶۳ تُن مرغ گرم تولید شده و در اختیار مصرف‌کنندگان استان و همچنین استان‌های همجوار قرار گرفته است.

وی با بیان اینکه علاوه بر تأمین نیاز داخلی، در اوایل سال جاری و به دلیل تولید مازاد، حدود ۵۰۰ تُن مرغ به کشور عراق صادر شد که نشان‌دهنده ظرفیت بالای تولیدی همدان است، ادامه داد: برای مدیریت بازار و جلوگیری از هرگونه کمبود احتمالی در شرایط خاص، حدود هزار تُن مرغ منجمد برای تأمین ذخایر استراتژیک استان آماده و در انبارهای پشتیبانی ذخیره‌سازی شده است تا در شرایط اضطراری یا بحران‌های احتمالی، نیاز مردم استان بدون وقفه تأمین شود. 

پورطلوعی در پایان خاطرنشان کرد: با توجه به این ارقام و ظرفیت‌ها، استان همدان در تولید مرغ و تخم مرغ عملاً به خودکفایی کامل رسیده و توانایی صادرات فراتر از مرزهای کشور را داراست.

انتهای خبر/

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!