حالت تاریک
شنبه, 03 خرداد 1404
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه خبری تحلیلی عصرهمدان هستید؟
تربیت فرزند، نیازمند خودسازی والدین است
کارشناس مسائل اجتماعی:

تربیت فرزند، نیازمند خودسازی والدین است

کارشناس مسائل اجتماعی با بیان اینکه باید تربیت فرزندان و نسل نوجوان را از خودمان آغاز کنیم، گفت: فرزندانمان رفتارهای ما را الگوی خود قرار می‌دهند در نتیجه باید تربیت و اصلاح رفتاری را از خود آغاز کنیم.

حجت‌الاسلام مهدی جوادی در گفتگو با خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی«عصر همدان» با بیان اینکه تربیت صحیح ریشه در قلب دارد، گفت: اگر قلبی نسبت به چیزی حس و شوق داشته باشد، آنگاه تحولی بنیادین در بشر رخ می‌دهد و او را به سمت کمال سوق می‌دهد. 

وی با اشاره به اینکه نکته مهم این است که محبوب دلمان را درست انتخاب کنیم، افزود: تلاش برای رسیدن به بهترین محبوب، همواره ثمربخش خواهد بود.

کارشناس مسائل اجتماعی ادامه داد: اگر قلب، محبوبی کمالی نداشته باشد، فرد خودش را از دست می‌دهد؛ باید با حُبِّ منطقی در دل، برای رسیدن به محبوب، سرمایه‌گذاری کنیم و برای این کار، قلب را باید پاکسازی کرد.

جوادی با بیان اینکه از کودکی باید به فرزندان آموزش داد که هر چیزی را دوست نداشته باشند، تصریح کرد: فرزندانمان باید آموزش ببینند که آن چیزی را در قلب خود تقویت کنند که مفید و سازنده است.

وی با اشاره به اینکه تمام عمر، انسان به دنبال محبوب خود می‌گردد، گفت: خواه این محبوب درست باشد یا اشتباه، اگر محبوب درست را پیدا کنیم و کمال را در قلب خود دوست بداریم، تمام زندگی‌مان تحت شعاع قرار می‌گیرد.

کارشناس مسائل اجتماعی خاطرنشان کرد: اگر برای اصلاح محبوب تلاش نکنیم، تمام کارهایی که انجام داده‌ایم، سرمایه‌سوزی است نه سرمایه‌اندوزی.

 جوادی با بیان اینکه باید حواسمان را به چیزی بدهیم که منطق دارد، عنوان کرد: چرا که ناخواسته محبت آن در دل ما می‌نشیند.

وی با اشاره به اینکه در گام اول تربیت، قبل از اینکه به چیزی محبت داشته باشیم، باید بدانیم سالم است یا معیوب، افزود: اگر سلامت دارد به آن توجه کنیم و اگر ندارد از آن دوری کنیم، چرا که محبت به هر چیزی که سالم نباشد، مثل سرطان است و ناخواسته گریبان‌گیر می‌شود.

کارشناس مسائل اجتماعی ادامه داد: نقش والدین در تشخیص سلامت و معیوب بودن محبوب، بسیار اثرگذار است، در گام اول، پدر و مادر هستند که سلامت‌ها را تشخیص می‌دهند، البته والدین هم باید خودشان بر سلامت قلبی خودشان کار کرده‌ و آمادگی داشته باشند.

 جوادی با بیان اینکه پدر و مادر باید خود، سلامت قلبی پیدا کرده باشند، گفت: چرا که تنها وسیله نجات بشر در قیامت، سلامت قلبی است، تنها چیزی که در قیامت به درد انسان می‌خورد، قلب سالم است که محبوب‌های سالم در آن قرار داده باشیم.

وی در پاسخ به این سوال که در مورد نقش مربیان و معلمان در تربیت، چه توصیه‌ای دارد، تصریح کرد: کسی که مربی است، اگر می‌خواهد نقطه کمالی را آموزش دهد، قبل از آن ببیند خود به آن عمل کرده است یا خیر.

کارشناس مسائل اجتماعی خاطرنشان کرد: اگر قرار است والدین بچه‌ها را آموزش دهند، ببینند خود، چیزی یا شخص خوبی را محبوب قلب خود کرده‌اند یا خیر؟

 جوادی با تأکید بر اینکه سفارش عمل خوب به فرزندان، زمانی اثر دارد که خودمان به سمت خوبی حرکت کرده باشیم، گفت: ورزش کردن، درس خواندن و نماز خواندن، زمانی مؤثر است که خودمان برای آن تلاش کنیم، بعد بخواهیم بچه‌ها نیز این اعمال را انجام دهند.

وی با بیان اینکه باید تربیت فرزندان و نسل نوجوان را از خودمان آغاز کنیم، گفت: رفتارهای خوب را الگوی فرزندان قرار دهیم، آغاز از خود سخت است، زمان می‌برد، اما باید این روند را بگذرانیم. 

کارشناس مسائل اجتماعی ادامه داد: باید باور کنیم ما نیز نیازمند تربیت و اصلاح هستیم حتی اگر مدرک تحصیلی بالایی داشته باشیم، هر روز نیازمند دریافت علم جدید هستیم و علم‌آموزی خود، یک عمل تربیتی است.

جوادی با اشاره به اینکه هر روز باید به روز شویم، افزود: هیچ کدام از ما از اصلاح و تربیت بی‌نیاز نیستیم، حتی اساتید ما نیز نیازمند تربیت و دریافت علوم روزانه هستند.

وی با بیان اینکه اگر بپذیریم نیاز به تربیت داریم، بچه‌ها نگاه می‌کنند و انگیزه پیدا می‌کنند، گفت: پدری که ورزش می‌کند، طبیعتاً فرزند او هم به دنبال ورزش می‌رود در نتیجه تربیت باید به صورت عملی و دیداری صورت گیرد.

انتهای خبر/ 

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!