حالت تاریک
سه‌شنبه, 05 اسفند 1404
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه خبری تحلیلی عصرهمدان هستید؟
برگزاری هفتمین پویش کودکان سایبری در همدان
رئیس پلیس فتا همدان خبر داد:

برگزاری هفتمین پویش کودکان سایبری در همدان

رئیس پلیس فتا استان همدان با هشدار نسبت به تهدیدات گسترده فضای مجازی برای کودکان و نوجوانان، از آغاز ششمین دوره پویش «کودکان سایبری» و برگزاری مسابقات فرهنگی با هدف ارتقای آگاهی خانواده‌ها خبر داد.

علی زارعی، در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «عصر همدان»، با اشاره به حضور گسترده کودکان و نوجوانان در فضای مجازی اظهار کرد: امروز دیگر نمی‌توان فضای رشد کودکان را محدود به خیابان، مدرسه، خانواده یا کوچه دانست؛ فضای جدیدی شکل گرفته که فرزندان ما در آن حضور فعال دارند و لازم است همان‌گونه که در دنیای واقعی مراقب آن‌ها هستیم، در این فضا نیز مراقبت و نظارت جدی داشته باشیم.

وی با بیان اینکه فضای مجازی در کنار فرصت‌های فراوان آموزشی، یادگیری مهارت‌های نوین و دسترسی به اطلاعات، دارای تهدیدات نامحدود و متنوعی است که کودکان و نوجوانان را هدف قرار می‌دهد، افزود: این تهدیدات شامل عدم رعایت حریم خصوصی، انتشار تصاویر شخصی و خانوادگی، آزار و اذیت و قلدری سایبری، کلاهبرداری‌های اینترنتی و حتی انتشار ناخواسته محتوای مجرمانه از سوی خود کودکان است که می‌تواند آن‌ها را با تبعات قضایی و قانونی مواجه کند.

رئیس پلیس فتا استان همدان با بیان نمونه‌هایی از پرونده‌های واقعی در استان گفت: در یکی از موارد، نیمه‌شب خانواده‌ای به پلیس فتا مراجعه کردند و اعلام داشتند تمامی تصاویر خانوادگی‌شان در فضای مجازی منتشر شده است، بررسی‌ها نشان داد یکی از فرزندان خانواده که آشنایی کافی با مخاطرات فضای مجازی نداشته، تصاویر کاملاً خصوصی و خانوادگی را منتشر کرده است. والدین این کودک با ابراز نگرانی شدید عنوان می‌کردند حاضرند تمام دارایی خود را بدهند تا آبرویشان حفظ شود و تصاویر از فضای مجازی حذف شود.

وی در ادامه به پرونده‌ای دیگر اشاره کرد و گفت: در نمونه‌ای دیگر، کودکی بدون اطلاع والدین وارد سایت‌های شرط‌بندی شده و سرمایه حاصل از فروش منزل پدر خود را در این سایت‌ها از دست داده بود. این موارد نشان می‌دهد خطرات جدی در کمین کودکان ماست و ضرورت آموزش و پیشگیری بیش از پیش احساس می‌شود.

زارعی با اشاره به اقدامات پیشگیرانه این پلیس بیان کرد: پلیس فتا هر ساله اقدام به برگزاری پویش‌های آموزشی می‌کند و امسال ششمین دوره پویش «کودکان سایبری» از ۲۵ بهمن‌ماه آغاز شده است که هدف اصلی این پویش، ارتقای دانش و آگاهی خانواده‌ها، والدین، دانش‌آموزان و کودکان درباره مخاطرات فضای مجازی و راه‌های پیشگیری از آن است.

وی افزود: در قالب این پویش، دو مسابقه ویژه برای کودکان و نوجوانان طراحی شده است؛ مسابقه طراحی نقاشی و پوستر با موضوع فضای مجازی و تهدیدات آن، و مسابقه کتابخوانی. دانش‌آموزان می‌توانند آثار خود را با محوریت خطرات و آسیب‌های فضای مجازی طراحی و ارسال کنند. به گفته زارعی، در دوره‌های گذشته نیز آثار ارزشمند و خلاقانه‌ای از سوی کودکان ارائه شده است.

رئیس پلیس فتا استان همدان درباره نحوه شرکت در مسابقات گفت: علاقه‌مندان می‌توانند از طریق کانال سراسری پلیس فتا در شبکه اجتماعی شاد، که دسترسی رایگان و آسانی دارد، اطلاعات مربوط به مسابقات و لینک‌های ثبت‌نام را دریافت کنند. شرکت‌کنندگان پس از ورود به درگاه مشخص‌شده، می‌توانند تصویر نقاشی یا پوستر خود را بارگذاری کنند یا در آزمون مسابقه کتابخوانی شرکت کنند.

وی خاطرنشان کرد: برای این مسابقات جوایز ارزنده‌ای در نظر گرفته شده و برنامه‌ریزی شده است که مراسم اختتامیه پویش در اردیبهشت‌ماه برگزار و از برگزیدگان تقدیر شود. همچنین تلاش خواهد شد به تمامی شرکت‌کنندگان هدیه‌ای به رسم یادبود اهدا شود و از حضور آنان در مراسم پایانی تجلیل به عمل آید.

زارعی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اقدامات قانون‌گذاری در برخی کشورها برای تعیین حداقل سن استفاده از فضای مجازی گفت: در برخی کشورها نظیر فرانسه، آلمان و ترکیه محدودیت‌های سنی مشخصی برای استفاده از برخی پلتفرم‌های فضای مجازی تعیین شده است.

وی تصریح کرد: در کشور ما نیز پیش‌نویس‌ها و لوایحی در این زمینه تهیه و به مراجع ذی‌ربط از جمله نماینده حقوقی فراجا ارائه شده است و امید می‌رود با تکمیل روند قانونی، چارچوب‌های مشخص‌تری برای صیانت از کودکان و نوجوانان در فضای مجازی تدوین و اجرایی شود.

 

انتهای خبر/

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!