
مدیر حج و زیارت استان همدان خبر داد:
اعزام ۱۸۸۹ زائر همدانی به مقصد مکه
مدیر حج و زیارت استان همدان از آغاز اعزام زائران این استان و کردستان به سرزمین وحی از چهارم خرداد ماه خبر داد و گفت: امسال ۱۸۸۹ زائر همدانی در قالب ۱۴ کاروان و با ۱۳ پرواز از فرودگاه همدان به مکه مکرمه اعزام خواهند شد.
حمیدرضا واحدنژاد در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «عصر همدان»، با اشاره به تمرکز اعزام زائران از ایستگاه پروازی همدان، اظهار کرد: امسال ۱۸۸۹ زائر همدانی در قالب ۱۴ کاروان و با ۱۳ پرواز از فرودگاه همدان به مکه مکرمه اعزام خواهند شد.
وی با اشاره به اینکه زمان اعزام زائران از چهارم تا دهم خرداد ماه به طول خواهد انجامید، افزود: بر اساس برنامهریزی سازمان حج و زیارت و سازمان هواپیمایی کشوری، تمامی کاروانهای استان همدان به صورت «مدینه بعد» اعزام میشوند و به همین دلیل، پروازهای همدان جزو پروازهای پایانی به شمار میروند و طبیعتاً بازگشت این عزیزان نیز در کاروانهای آخری خواهد بود.
ثبتنام الکترونیکی و جلسات آموزشی
مدیر حج و زیارت استان همدان به روند ثبتنام زائران اشاره کرد و گفت: طی حدود دو سال گذشته، ثبتنام به صورت کاملاً الکترونیکی انجام شده و زائران بدون نیاز به مراجعه حضوری به دفاتر، مراحل ثبتنام و انتخاب کاروان را به صورت سیستمی طی کردهاند.
وی ادامه داد: پس از ثبتنام و انتخاب کاروان، زائران صرفاً برای تحویل مدارک به دفتر مربوطه مراجعه کردهاند.
واحدنژاد در خصوص آموزش زائران «مدینه بعد» گفت: برای این کاروانها در سطح کشور ۱۲ جلسه آموزشی در نظر گرفته شده و خوشبختانه تمامی کاروانهای همدان این جلسات را برنامهریزی و برگزار کردهاند و در حال حاضر در جلسات پایانی قرار دارند.
وی تأکید کرد: حداقل سه جلسه از این دوره آموزشی باید تا ۴۸ تا ۷۲ ساعت قبل از پرواز برگزار شود.
اطلاعرسانی و رعایت نکات اجرایی و رفتاری
مدیر حج و زیارت استان همدان با اشاره به اهمیت اطلاعرسانی به زائران، بیان کرد: کلیه بخشنامهها و دستورالعملهای سازمان حج و زیارت از طریق مدیران کاروان به زائران منتقل میشود و این مباحث شامل نکات اجرایی سفر، چه در قبل و چه در حین و بعد از سفر خواهد بود.
وی بر لزوم رعایت شئونات توسط زائران در کشور میزبان تأکید کرد و گفت: زائران ما سفیران فرهنگی کشورمان هستند و باید مقتضیات و قوانین عربستان سعودی را رعایت کنند، همچنین، مباحث مناسکی و روحانی نیز در جلسات کاروانها توسط روحانیون محترم مطرح و تشریح میشود.
کارگاههای آموزشی و تسهیلات حمل و نقل
واحدنژاد از برگزاری کارگاههای آموزشی تکمیلی در آستانه اعزام خبر داد و گفت: با توجه به نزدیک شدن به زمان برگزاری مراسم حج، این کارگاهها به صورت متمرکز برگزار میشود.
وی در خصوص حمل و نقل زائران در مکه گفت: با توجه به فاصله نسبتاً زیاد هتلها از حرم، تمهیدات لازم برای انتقال زائران به صورت ۲۴ ساعته اندیشیده شده است؛ قراردادهای منعطفی با شرکتهای حمل و نقل عربستانی منعقد شده است تا زائران بتوانند در طول شبانهروز از این خدمات بهرهمند شوند، البته به جز ساعات اوج ازدحام، همچنین، حمل و نقل عمومی به حرم در تمامی هتلهای محل استقرار زائران فراهم شده است که از زائران خواست تا قبل از اتمام نماز از حرم خارج نشوند.
حمل و نقل بین مکه و مدینه و خدمات درمانی
مدیر حج و زیارت استان همدان در خصوص حمل و نقل بین مکه و مدینه گفت: در دو سال گذشته، این انتقال به صورت ترکیبی و با قطار انجام شده است و در صورت فراهم بودن شرایط، امسال نیز از قطار استفاده خواهد شد که زمان سفر را به نصف کاهش میدهد.
وی افزود: کاروانهای «مدینه بعد» پس از اتمام اعمال حج از مکه به مدینه منتقل میشوند و پرواز بازگشت آنها از فرودگاه مدینه انجام خواهد شد.
واحدنژاد در رابطه با خدمات درمانی به زائران گفت: هماهنگیهای لازم با بیمارستانهای شهر مکه انجام شده و در صورت نیاز به خدمات تخصصیتر، زائران از این مراکز استفاده خواهند کرد.
وی از زائران خواست در صورت مصرف داروی خاص، حتماً نسخه انگلیسی آن را به همراه داشته باشند و موضوع را با پزشک کاروان هماهنگ کنند.
مدیر حج و زیارت استان همدان در پایان از تلاشهای مجمع نمایندگان استان و سایر دستگاههای اجرایی در تسهیل امور حج قدردانی کرد و در خصوص سهمیه حج تمتع سال آینده گفت: هنوز رقمی مشخص نشده است اما با توجه به تعداد افراد در نوبت، زمان انتظار برای تشرف طولانی خواهد بود.
وی به شیوه ثبتنام حج تمتع ۱۴۰۵ اشاره کرد و مطرح کرد: ثبتنام از اواخر خرداد ماه امسال آغاز خواهد شد و اولویت با افرادی خواهد بود که در سالهای قبل ثبتنام کردهاند.
واحدنژاد از هموطنان خواست به محض اعلام زمان دقیق ثبتنام، نسبت به تکمیل مراحل اقدام کنند.
وی در خصوص قربانی زائران گفت: سازمان حج و زیارت نرخ قربانی را مشخص و به استانها اعلام میکند و زائرانی که تمایل دارند میتوانند هزینه آن را در داخل کشور پرداخت کنند.
مدیر حج و زیارت استان همدان تأکید کرد: آخرین فرصت واریز وجه قربانی قبل از اعزام است و در صورت عدم پرداخت در ایران، هزینه قربانی در عربستان به مراتب بیشتر خواهد بود.
وی در خصوص مدارک مورد نیاز زائران گفت: تنها مدرک ضروری، گذرنامه معتبر است و نیازی به همراه داشتن کارت شناسایی، گواهینامه یا شناسنامه نیست.
واحدنژاد همچنین به هماهنگیهای انجام شده با پلیس مبارزه با مواد مخدر در خصوص آموزش زائران اشاره کرد و از آنها خواست به هشدارهای کارشناسان توجه کنند.
وی از زائران خواست در زمان حضور در مکه، حتماً با نظر روحانیون کاروان همراه باشند و به دلیل گرمای هوا، مراقبتهای لازم را انجام دهند.
ظرفیت کارگزاران و ممنوعیت حمل آب زمزم
مدیر حج و زیارت استان همدان در پاسخ به سوالی در خصوص استفاده از ظرفیت کارگزاران و عوامل بازنشسته گفت: اولویت با کارگزاران و عوامل فعال است و در صورت نیاز از ظرفیت سایر افراد نیز استفاده خواهد شد.
وی در خصوص ممنوعیت حمل آب زمزم در پروازهای برگشت توضیح داد: این ممنوعیت از چند سال پیش اعمال شده و به دلیل مسائل امنیتی است، هواپیمایی که زائران را به عربستان منتقل میکند، مجاز به حمل آب زمزم در پرواز برگشت نیست.
واحدنژاد در خصوص ارتباطات تلفنی زائران در عربستان گفت: با توجه به محدودیتهای موجود در فضای مجازی، توصیه میشود زائران در مکالمات خود شئونات نظام اسلامی را رعایت کنند.
وی همچنین به خدمات رفاهی ارائه شده به زائران اشاره کرد و گفت: تلاش شده است تا بهترین خدمات در حوزههای اسکان، تغذیه و حمل و نقل به زائران ارائه شود و نظارت دقیقی بر عملکرد کارگزاران صورت میگیرد.
مدیر حج و زیارت استان همدان تنوع بستههای سفر حج را یادآور شد و عنوان کرد: بستههای ۷ روزه، ۱۵ روزه و ۴۸ ساعته برای زائران در نظر گرفته شده است.
انتهای خبر/
درباره نویسنده
لینک کوتاه خبر
برچسبها
نظر / پاسخ از
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!