حالت تاریک
چهارشنبه, 14 خرداد 1404
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه خبری تحلیلی عصرهمدان هستید؟
استخرهای شخصی، تهدیدی برای منابع آب زیرزمینی
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار همدان تاکید کرد:

استخرهای شخصی، تهدیدی برای منابع آب زیرزمینی

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار همدان با بیان اینکه استفاده از آب‌های زیرزمینی برای پُر کردن استخرهای شخصی در باغ‌ها دغدغه‌ای جدی است، گفت: متأسفانه برخی از افراد با این اقدام به بحران بی‌آبی و ایجاد فروچاله دامن می‌زنند.

امیررضا یوسفیان در گفتگو با خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «عصر همدان» با بیان اینکه متأسفانه امسال وضعیت بارش‌ها اگرچه نرمال بوده، اما ذخایر آبی ما نسبت به میانگین و سال گذشته کاهش داشته است، گفت: در مورد سدها، باید عرض کنم سد اکباتان هنوز به وضعیت اشباع نرسیده و با وجود اینکه ظرفیت آن ۳۴/۵ میلیون متر مکعب است، هنوز نتوانستیم به این میزان برسیم.

وی با اشاره به اینکه سایر سدها مانند سد خرم‌رود و آبشینه نیز وضعیت مشابهی دارند، افزود: مردم همدان مطلع هستند که ما آب را از ۱۵۰ کیلومتری همدان و از حوزه سد تالوار به شهر منتقل می‌کنیم اما با این وجود متأسفانه امسال وزارت نیرو برداشت ما را محدود کرده است.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار همدان ادامه داد: به گفته مسئولان وزارت نیرو، در مسیر انتقال آب، روستاهایی در استان‌های کردستان و زنجان قرار دارند که با مشکل کمبود آب شرب مواجه هستند و دلیل محدود شدن برداشت ما همین است.

یوسفیان با بیان اینکه این در حالی است که ما در همدان شاهد هدر رفت آب در مصارف غیرضروری هستیم، گفت: متأسفانه برخی از شهروندان در آبیاری باغچه‌ها، شستشوی خودرو و پیاده‌روها از آب شرب استفاده می‌کنند و توجهی ندارند که برای انتقال همین آب از راه دور، ما مجبور به استفاده از سه ایستگاه پمپاژ هستیم و هزینه زیادی صرف می‌شود.

وی با اشاره به اینکه مردم باید قدر این نعمت الهی را بدانند، تصریح کرد: باید همگی با کمک به یکدیگر از هدر رفت آب جلوگیری کنیم، این آب‌ها تجدیدپذیر نیستند.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار همدان خاطرنشان کرد: متأسفانه به دلیل برداشت بی‌رویه از چاه‌های همدان، سطح آب‌های زیرزمینی بیش از دو متر پایین رفته و فروچاله‌ها ایجاد شده‌اند، اگر به داد طبیعت نرسیم، طبیعت از ما انتقام خواهد گرفت.

یوسفیان با بیان اینکه یکی دیگر از مسائلی که مطرح می‌شود، استفاده از آب‌های زیرزمینی برای پر کردن استخرهای شخصی در باغ‌ها است، گفت: این موضوع یکی از دغدغه‌های جدی ما است، متأسفانه برخی از افراد با پر کردن استخرهای خود با آب‌های زیرزمینی، به این بحران دامن می‌زنند.

وی با اشاره به اینکه ما باید فرهنگ‌سازی کنیم و به مردم آموزش دهیم که این کار چه تأثیر مخربی بر منابع آبی دارد، عنوان کرد: ما با تمام دستگاه‌های مسئول جلسات شبانه‌روزی داریم و از آن‌ها خواسته‌ایم که به وظایف خود در این حوزه عمل کنند.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار همدان ادامه داد: نباید اجازه داده شود که استخرهای غیرمجاز ساخته شوند و منابع آبی هدر روند.

یوسفیان با بیان اینکه از مردم می‌خواهیم که در مصرف آب صرفه‌جویی کنند، گفت: خانم‌های خانه‌دار و همه کسانی که به نوعی با آب سر و کار دارند، بدانند که این آب با زحمت فراوان تأمین می‌شود و نباید آن را هدر داد.

وی با اشاره به اینکه ما باید ناترازی‌ها را مدیریت کنیم و با کمک مردم از این بحران عبور کنیم، افزود: نسل آینده چشم به رفتار امروز ما دارد.

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!