حالت تاریک
Image
یکشنبه, 22 تیر 1404
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه خبری تحلیلی عصرهمدان هستید؟
لزوم توجه به توصیه‌های ائمه در تربیت فرزندان
کارشناس خانواده عنوان کرد:

لزوم توجه به توصیه‌های ائمه در تربیت فرزندان

کارشناس خانواده با بیان اینکه در تربیت فرزندان، مشاوره گرفتن و مطالعه توصیه ائمه، راهنمای خوبی برای والدین است، گفت: طبق اصول تربیتی در دین اسلام، توجه به تشکیل شخصیت فرزند نیازمند توجه به مسائل مهم اجتماعی و فرهنگی است.

محمدعلی بادامی در گفتگو با خبرنگار اجتماعی «عصر همدان» با اشاره به اینکه ریشه تربیت فرزندان، به ۷ سال ابتدایی وابسته است، گفت: طبق تحقیقات علمی ریشه خوشی‌ها، ناخوشی‌ها، نیک‌بختی، پیشرفت، سلامتی، بیماری وحتی فضیلت‌ها و رذیلت‌ها در این دوره قابل بررسی است.

وی با اشاره به اینکه اساس خصوصیات اخلاقی یک فرد از ابتدای کودکی پایه‌ریزی می‌شود، افزود: علاقه‌ی فراوان به یادگیری و انعطاف‌پذیری در برابر تأثیر رفتار و عکس‌العمل‌های والدین و اطرافیان به ویژه در مرحله خردسالی اهمیت دارد.

 کارشناس خانواده ادامه داد: دانشمندان علم رفتارشناسی ثابت کردند که عدم تربیت و برخورد صحیح در سنین کودکی و آغاز سال‌های زندگی منجر به نابسامانی‌ها و بزهکاری‌های رفتاری در بزرگسالی می‌شود.

بادامی با بیان اینکه محیطی زندگی کودک، اطرافیان او، مهارت‌هایی که آموخته است، منبع مالی خانواده او و سایر مسائل در شکل‌گیری شخصیت او تأثیر مستقیم دارد، تصریح کرد: همه این مسائل بر روح، فکر و قلب فرد اثر می‌گذارند و شخصیت آینده فرد را می‌سازند.

وی با اشاره به اینکه اگر کودکی در دوران طفولیت در خانواده‌ای پاک و سرشار از عشق و ایمان به خدا پرورش یابد، تفکر و اندیشه او به همین صورت شکل می‌گیرد، گفت: آموزش اصول تربیتی اسلام، قدرت تفکر و اندیشه در جهت شناخت پدیده‌های طبیعی عالم و درک از واقعیت‌های زندگی از همان دوران کودکی اهمیت دارد.

 کارشناس خانواده خاطرنشان کرد: پیامبر اسلام(ص) دوران ۷ سال نخست زندگی کودک را دوره آقایی او می‌دانند و در این باره فرمودند:« فرزند تا سن هفت سالگی مقام سروری دارد و بعداز آن باید به اطاعت از والدین تمرین نماید و در هفت سال بعدی باید مشیر و مشاور والدین خود باشد.»

بادامی با بیان اینکه توجه به احادیث ائمه اطهار در امر فرزندپروری می‌تواند راهنمای والدین باشد، عنوان کرد: حضرت علی(ع) در وصیت خود به امام حسن(ع) می‌فرمایند:« دل کودک مثل زمین خالی است که هر بذری در آن پاشیده شود می‌پذیرد پس پیش از آنکه قلبت سخت شود و فکرت به امور دیگری مشغول شود به ادب و تربیت تو مبادرت ورزیدم.»

وی با اشاره به اینکه طبق اصول تربیتی در دین اسلام، توجه به تشکیل شخصیت فرزند نیازمند توجه به مسائل مهم اجتماعی و فرهنگی است، گفت: مثلاً باید کودک را مسئولیت‌پذیر، سخاوتمند، شجاع، محترم، با کرامت نفس، با ایمان راسخ به خدا و با اعتماد به نفس تربیت کرد.

 کارشناس خانواده در پایان تصریح کرد: بدون شک در تربیت فرزندان، مشاوره گرفتن و مطالعه توصیه ائمه می‌تواند راهنمای خوبی برای والدین باشد.

 

انتهای خبر 

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!