حالت تاریک
Image
دوشنبه, 20 مرداد 1404
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه خبری تحلیلی عصرهمدان هستید؟
بزرگترین حلیم‌پزی سنتی ایران
بزرگترین حلیم‌پزی در «بهار» برگزار می‌شود؛

بزرگترین حلیم‌پزی سنتی ایران

بزرگترین مراسم حلیم‌پزی سنتی ایران در شب عاشورا در شهرستان بهار برگزار می‌شود.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «عصرهمدان»، شب عاشورای هرسال در شهرستان بهار یکی از بزرگترین مراسمات سنتی مربوط به این ایام برگزار می‌شود.

مراسم معروف حلیم پزی سنتی که به زبان محلی به «قرخ قازان» یعنی چهل دیگ معروف است. این مراسم توسط عوامل اجرایی هیأتی با این نام یعنی هیأت حلیم پزان قرخ قازان متوسلین به حضرت اباعبدالله‌الحسین علیه‌السلام اجرا می‌شود.

شب عاشورای امسال خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی عصر همدان در این مراسم حضور یافت و از نزدیک شاهد این مراسم بود و با عوامل اجرایی آن گفتگو کرد.

هادی فیروزی یکی از مدیران هیأت در گفتگو با خبرنگار ما گفت: آئین سنتی پخت حلیم چهل دیگ در شهرستان بهار از سال ۱۳۶۶ سابقه دارد که و ابداع‌کنندگان این آئین در سال اول با یک دیگ کار خود را آغاز کردند و اکنون سال‌های زیادی است که بیش از ۴۰ دیگ حلیم در شب عاشورا پخته می‌شود و این مراسم بزرگترین آئین حلیم‌پزی سنتی ایران است.

وی افزود: چندین سال است که هر ساله ۴۴ دیگ حلیم در این مراسم پخت و پخش می‌شود که تمامی مواد آن به‌ صورت نذورات توسط اهالی شهرستان و شهرستان‌های اطراف و حتی خارج از استان تأمین می‌شود. 

فیروزی تصریح کرد: در حلیم پزی امسال بیش از یک هزار و ۲۰۰ کیلوگرم گوشت در قالب گوشت قربانی، یک هزار و ۱۰۰ کیلوگرم بلغور و ۶۰۰ لیتر شیر برای پخت مصرف شده است.

وی تأکید کرد: تمامی مراحل تهیه ملزومات و مواد پخت حلیم شامل؛ قربانی کردن گاو و گوسفند، تهیه بلغور و شیر و همچنین پخت حلیم با نظارت ناظران بهداشت و درمان شهرستان بهار صورت می‌گیرد.

 یکی‌دیگر از مسئولان هیأت گفت: افراد زیادی برای برگزاری این آئین و مراسم نذری اهدا کرده و عنوان می‌کنند که در دستگاه امام حسین علیه‌السلام حاجت روا شدند و به همین علت هر سال افراد زیادی اقدام به اهدای نذورات می‌کنند

وی افزود: در هنگام پخش حلیم نذری که صبح عاشورا آماده می‌شود، افراد زیادی از شهرها و روستاهای اطراف برای استفاده از حلیم به بهار آمده و باخود حلیم می‌برند.

 یکی‌دیگر از عوامل اجرایی هیأت گفت: تمامی عوامل اجرایی پخت حلیم چندین شبانه روز برای برگزاری این آئین تلاش می‌کنند تا کیفیت این مراسم در بالاترین سطح باشد.

حوالی طلوع آفتاب پخش حلیم آغاز می‌شود که در این زمان بیش از هزار نفر برای دریافت حلیم متبرک به نام امام حسین علیه‌السلام در این مکان حضور یافتند و تا پایان مراسم پخش حلیم همچنان به این افراد اضافه می‌شود. پس از پایان مراسم، عوامل اجرایی هیأت دیگ‌ها را جمع‌آوری کرده و شستشو می‌دهند.

 برگزاری چنین مراسمی یک میراث فرهنگی برای شهرستان بهار و استان همدان است که بزرگترین آئین حلیم پزی سنتی ایران در آن اجرا می‌شود که مردم تمام هزینه‌های آن را تأمین کرده و چندین شبانه روز زندگی خود را وقف آن می‌کنند. انتظار می‌رود مسئولان میراث فرهنگی تلاش خود را برای ثبت این میراث فرهنگی بنمایند.

 

 انتهای خبر/ع

 
 
 

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!