
عضو هیات علمی دانشگاه بوعلی سینا:
آتشبس شکننده است؛ دستها روی ماشه باشد!
عضو هیات علمی گروه علوم سیاسی دانشگاه بوعلی سینا، با اشاره به اعلام آتشبس میان ایران و اسرائیل، این توافق را شکننده خواند و تأکید کرد که دستهای نیروهای نظامی ایران باید روی ماشه باقی بماند.
رضا رحمتی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «عصر همدان»، با بیان اینکه ایالات متحده آمریکا بازیگر اصلی در کنترل و اعمال این آتشبس است، اظهار کرد: آمریکا پس از حرکت نمادین خود در فردو، تلاش میکند تا خود را بهعنوان پایاندهنده این منازعه و جنگ معرفی کند و جایگاه خود را در نظام بینالملل بالا ببرد. پیشبینی میشود با توجه به عطش ترامپ برای معرفی خود بهعنوان یک بازیگر صلحطلب و کسب جایزه صلح نوبل، این آتشبس بهزودی محقق شود.
وی با تأکید بر اینکه این آتشبس پایدار نخواهد بود، تصریح کرد: هم عملکرد گذشته اسرائیل در آتشبسهای متعدد با اعراب و مسلمانان و هم واقعیت اینکه اسرائیل بهراحتی از دسترسی هوایی به ایران صرفنظر نخواهد کرد. بنابراین، من این آتشبس را شکننده میبینم و هر لحظه ممکن است نقض شود.
عضو هیأت علمی دانشگاه بوعلی سینا با اشاره به بیانیه شورای عالی امنیت ملی مبنی بر «دستها روی ماشه است»، افزود: نیروهای نظامی ما باید بدانند که این آتشبس شکننده است و آمادگی کامل را حفظ کنند، ملاحظات امنیتی و اطلاعاتی باید با دقت پیگیری شود و رهبران و فرماندهان کشور در بالاترین سطح هوشیاری امنیتی و حفاظتی قرار گیرند.
وی در تحلیل خود از نتایج جنگ اخیر، با طرح این سوال که برنده این جنگ چه کسی بود؟، به بررسی اهداف اسرائیل از این منازعه پرداخت و گفت: اگر پیروزی را به معنای دستیابی به اهداف جنگ در نظر بگیریم، اسرائیل نه تنها پیروزی به دست نیاورد، بلکه شکست خورد.
رحمتی با اشاره به هدف نخست اسرائیل، یعنی نابودی تأسیسات هستهای ایران، قاطعانه اعلام کرد که اسرائیل در این مسیر به موفقیت نرسید. وی توضیح داد: با وجود اینکه آمریکا به این منازعه کشیده شد و حتی حرکت نمادین حمله به فردو را انجام داد، اما تأسیسات هستهای ایران آسیب جدی ندید. نطنز و اصفهان همچنان فعال هستند و تولید اورانیوم غنیشده ادامه دارد.
وی در ادامه به هدف دوم اسرائیل، یعنی از بین بردن توان موشکی ایران، پرداخت و گفت: ایران تا آخرین لحظات قبل از آتشبس، حملات موشکی قدرتمندی را انجام میداد که به وضوح نشاندهنده حفظ و توانایی کامل موشکی این کشور است. حتی برخی از مقامات امنیتی اسرائیل نیز اذعان کردهاند که ایران هنوز از تمام ظرفیت موشکی خود استفاده نکرده است.
رحمتی هدف سوم اسرائیل، یعنی تغییر نظام جمهوری اسلامی، را نیز بینتیجه خواند و مطرح کرد: این هدف که در روزهای ابتدایی حملات و با غرور ناشی از عملیات اولیه مطرح شده بود، نه تنها محقق نشد، بلکه نتیجهای عکس داد. او تشریح کرد: پیوند وثیق میان حاکمیت و مردم نه تنها شکافهای احتمالی را فعال نکرد، بلکه همه تبدیل به یک دست و یک بازو برای دفع متجاوز شدند و حول محور رهبری جمهوری اسلامی گرد آمدند.
وی به چهارمین و شاید جاهطلبانهترین هدف اسرائیل، یعنی تجزیه ایران و نابودی تمامیت ارضی، اشاره کرد و بیان کرد: این هدف که توسط تندروهای کابینه اسرائیل مطرح شده بود، با شکست مطلق مواجه شد.
عضو هیأت علمی دانشگاه بوعلی سینا افزود: پس از رونمایی تدریجی از این پروژه، وحدت بیسابقهای پیرامون خاک و وطن شکل گرفت، تمام فرزندان ایران، بهجز اندکی، حول محور ایران جمع شدند و این مسئله به یک هویت ملی تبدیل شد.
وی در ادامه عنوان کرد: چون ایران آغازکننده جنگ نبود، در ابتدا هدفی نداشتیم اما هدف ما به تدریج به دفاع از میهن، کیان کشور، صنعت هستهای، صنعت دفاعی و نظام تغییر یافت. مقاومت فعال ایران در برابر تجاوز، دشمن را وادار به حرکت به سمت آتشبس کرد و از این منظر، مقاومت پیروز بود.
رحمتی بر ضرورت هوشیاری در دوره پس از آتشبس تأکید کرد و گفت: آتشبس دوامدار نخواهد بود و باید دستها روی ماشه باقی بماند. هرگونه اشتباه دشمن باید بلافاصله پاسخ داده شود.
وی همچنین به لزوم ترمیم نقاط ضعف اشاره و تأکید کرد: ضعفهای ما مشخص شده است، به خصوص در پدافند هوایی باید همین الان برای خرید یا ساخت سیستمهای پدافندی بسیار فعال هوایی اقدام کنیم نفوذ اطلاعاتی و امنیتی از یک سو، و باز شدن آسمان ایران برای هجوم پرندههای خارجی از سوی دیگر، مسائل بسیار بزرگی هستند که باید با دقت مورد بررسی و نقد قرار گیرند.
عضو هیأت علمی دانشگاه بوعلی سینا در پایان با تاکید بر اینکه نقاط ضعف ما پیچیده نیستند و الان کاملاً مشخص هستند، خاطرنشان کرد: باید هوشیار باشیم و در هر لحظه انتظار نقض آتشبس را داشته باشیم و به دنبال ترمیم نقاط ضعف خود باشیم.
انتهای خبر/
درباره نویسنده
لینک کوتاه خبر
نظر / پاسخ از
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!