• امروز : پنج شنبه - ۱۳ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : Thursday - 2 May - 2024
2

افزایش «موالید»، سرمایه ای بالقوه برای جامعه / مشکلات اقتصادی «بهانه» خانواده ها در «فرزند آوری»

  • کد خبر : 64272
  • 20 اردیبهشت 1399 - 11:33
افزایش «موالید»، سرمایه ای بالقوه برای جامعه / مشکلات اقتصادی «بهانه» خانواده ها در «فرزند آوری»

سعید نظری با بیان اینکه کشور ها به این نتیجه رسیدند که افزایش موالید در هر جامعه سرمایه ای بالقوه است، گفت: متاسفانه کاهش جمعیت در کشور ما حاصل فرهنگ غلط  و جبران ناپذیر تفکر لیبرالی بود که با شعار ایست یک بچه کافیست و فرزند کمترزندگی بهتر وارد جامعه ما شد. سعید نظری، کارشناس […]

سعید نظری با بیان اینکه کشور ها به این نتیجه رسیدند که افزایش موالید در هر جامعه سرمایه ای بالقوه است، گفت: متاسفانه کاهش جمعیت در کشور ما حاصل فرهنگ غلط  و جبران ناپذیر تفکر لیبرالی بود که با شعار ایست یک بچه کافیست و فرزند کمترزندگی بهتر وارد جامعه ما شد.

سعید نظری، کارشناس جمعیت شناسی در گفتگو با خبرنگار عصر همدان؛ با بیان اینکه یکی از برنامه هایی که در نظام  مقدس جمهوری اسلامی پیگیری می شود

بحث افزایش جمعیت جوان در جامعه است، اظهار کرد: این موضوع مورد تاکید رهبر معظم انقلاب است چرا که اگر در بحث جمعیت مداخله نکنیم و آمار کاهش رشد جمعیت سیر صودی نداشته باشد پیری جمعیت و کاهش قدرت نیروی جوان در کشور اتفاق می افتد.

وی افزود: طبق آمار طی چند سال آینده احتمالاً جمعیت جوان در کشور کاهش یابد و حتما به جمعیت میانسالی و سالمندی می رسیم که تبعات جبران ناپذیری در بحث تولید، اشتغال و امنیت دارد.

این کارشناس جمعیت شناسی با تاکید بر اینکه کشورهای دارای جمعیت جوان از سرمایه نیروی انسانی جوان نهایت استفاده را می کنند، خاطرنشان کرد: در حال حاضر بسیاری از کشور ها به این نتیجه رسیدند که افزایش موالید در هر جامعه سرمایه ای بالقوه است.

نظری با بیان اینکه متاسفانه طی دهه های گذشته فرهنگ غلط  کاهش جمعیت در جامعه به وجود آمد، گفت: ما باید با فرهنگ سازی درست در راستای جمعیت کشور تلاش کنیم و جوانان را به ازدواج تشویق و زیر ساخت مناسب برای ازدواج جوانان را فراهم کنیم.

فرزند آوری ریشه در فرهنگ دارد

وی با تاکید براینکه خداوند در قرآن به توجه جوانان و حتی برده ها به ازدواج اشاره دارد، خاطرنشان کرد: خدا فرمودند اگر کسی فقیر بود خداوند متعال از فضل خودش آن ها را بی نیاز می کند که این موضوع اهمیت ازدواج را می رساند.

این کارشناس جمعیت شناسی ادامه داد: متاسفانه کاهش جمعیت حاصل فرهنگ غلط  و جبران  ناپذیر فرهنگ لیبرالی ناشی از هدیه لیبرالیست غرب بود که با شعار ایست یک بچه کافیست و فرزند کمتر زندگی بهتر وارد جامعه ما شد.

نظری با اشاره به اینکه در پژوهش های صورت گرفته مشخص شده فرزند آوری برای مادر فواید بسیاری دارد، افزود: به ازای هر دفعه بارداری که حتی اگر منجر به تولد نشود، سلول های بنیادی از جنین به مادر هدیه می شود و سبب درمان و پیشگیری مادر از بسیاری بیماری های زمینه ای شده و حتی طول عمر و سلامتی مادر را به دنبال دارد.

وی با بیان اینکه طبق بررسی ها مشخص شده وقتی تعداد فرزندان کم باشد بدترین اتفاقات تربیتی به نام اختلال سلوک رخ می دهد، تصریح کرد: وقتی تعداد فرزندان کم باشد احساس می کنند حرف هایشان توسط والدین باید پذیرفته شود در نتیجه در سال های آینده از پس امور شخصی خود بر نمی آیند و همین موضوع باعث پرخاشگری، شکست در زندگی درسی، سر خوردگی و شکست عشقی و شغلی می شود.

در کشور امکانات برای ایجاد زیرساخت در راستای افزایش جمعیت وجود دارد

این کارشناس جمعیت شناسی خاطر نشان کرد: در کشور ما امکانات برای ایجاد زیرساخت در راستای افزایش جمعیت آینده وجود دارد و برخی ها مشکلات اقتصادی را دلیل بر نداشتن فرزند عنوان می کنند اما خانواده های تحصیل کرده و دارای توان مالی بالا هم فقط یک یا دو فرزند دارند.

نظری با بیان اینکه مهمرین دلیل کاهش جمعیت فقط فرهنگ نیست و شرایط اقتصادی، اجتماعی و تقلید از سبک زندگی غربی تاثیر زیادی بر کاهش جمعیت دارد، افزود: امروز شبیخون و جنگ نرم دشمن را شاهد هستیم، بطوری که به راحتی در شبکه های ماهواره ای ترویج نگهداری از سگ و حیوان می کنند و به جای فرزند آوری به نگهداری حیوان خانگی توصیه می شود.

وی مسائل اقتصادی را بهانه خانواده ها عنوان کرد و ادامه داد: آیا در گذشته نسل های پیشین ما مسائل اقتصادی و گرانی  نداشتند؟ قدیمی ها و گذشتگان که امکاناتی محدودی در اختیار داشتند اما بر اساس آمار در صد سال پیش فرزند آوری خانواده ها بسیار بیشتر بود.

این کارشناس جمعیت شناسی با تاکید بر اینکه در گذشته نیروی مولد کار و اقتصاد سطح بالا نبوده اما تفکر و نگاه مثبت به فرزند آوری وجود داشته است، خاطر نشان کرد: در گذشته فرزند آوری برکت تلقی می شده اما متاسفانه در حال حاضر حتی خانواده هایی که تحصیل کرده اند و وضعیت مالی بسیار خوبی دارند هم فرزند کمی  دارند.

جمعیت کشورها در بحران و سختی ها تاثیر گذار است

نظری نگاه به مقوله جمعیت و فرزند آوری را غلط دانست و تصریح کرد: فرد تصور می کند اگر فرزند بیشتری به دنیا آورد سلامتی خود را به خطر می اندازد، در حالی که خداوند لطف کرده و بیشترین سود را به مادر می دهد.

وی با بیان اینکه مقوله جمعیت در امنیت کشور ها نیز بسیار تاثیر دارد، افزود: در دفاع مقدس چون جمعیت زیادی بود و تعداد فرزندان زیاد بودند خانواده ها راضی می شدند فرزندانشان به جنگ بروند اما تصور کنید اگر امروز نیاز به نیرو در خط مقدم شود خانواده ای که یک فرزند دارد جرات می کند فرزندش را به جنگ بفرستد؟

این کارشناس جمعیت شناسی با تاکید بر اینکه کشور های دیگر فهمیدند جمعیت کشورها در بحران و سختی ها تاثیر گذار است، اظهار کرد: در کشور ما با وجود منابع کلان می توان اصلاح جمعیتی رخ دهد به شرطی که دولت ها دست به کار شوند و امکانات در اختیار خانواده ها قرار دهند.

انتهای پیام/س

 

 

لینک کوتاه : https://asrehamedan.ir/?p=64272
  • دیدگاه‌ها برای افزایش «موالید»، سرمایه ای بالقوه برای جامعه / مشکلات اقتصادی «بهانه» خانواده ها در «فرزند آوری» بسته هستند

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰

دیدگاهها بسته است.