• امروز : یکشنبه - ۱۶ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : Sunday - 5 May - 2024
0

بهره‌برادری از سد نعمت‌آباد در هاله‌ای از ابهام/ روند افت آب زیرزمینی در دشت‌های استان به آمار و ارقام نیست!

  • کد خبر : 78499
  • 15 مرداد 1399 - 10:30
بهره‌برادری از سد نعمت‌آباد در هاله‌ای از ابهام/ روند افت آب زیرزمینی در دشت‌های استان به آمار و ارقام نیست!

محمد احمدی، مدیرعامل تشکل غیردولتی در حوزه آب، در انتقادی از سخنان مدیرعامل آب منطقه‌ای استان همدان استفاده از عبارت صرفه‌جویی در رابطه با اقدامات طرح تعادل بخشی را نادرست، غیر فنی و زمینه‌ساز سوءاستفاده‌هایی نظیر تخصیص جدید آب برای مصارف کشاورزی و صنعت دانست. به گزارش عصر همدان؛ سد نعمت‌آباد اسدآباد یکی از پروژه‌های […]

محمد احمدی، مدیرعامل تشکل غیردولتی در حوزه آب، در انتقادی از سخنان مدیرعامل آب منطقه‌ای استان همدان استفاده از عبارت صرفه‌جویی در رابطه با اقدامات طرح تعادل بخشی را نادرست، غیر فنی و زمینه‌ساز سوءاستفاده‌هایی نظیر تخصیص جدید آب برای مصارف کشاورزی و صنعت دانست.

به گزارش عصر همدان؛ سد نعمت‌آباد اسدآباد یکی از پروژه‌های نیمه‌تمام با قدمت ۲۳ ساله است که افتتاح آن در هاله‌ای از ابهام است و مسئولان در هر بازدیدی یک تاریخ از زمان افتتاح و بهره‌برادری آن می‌دهند.

در آخرین خبری که از مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان همدان در خصوص تاریخ افتتاح این پروژه منتشر شد تابستان امسال بود که با توجه به گذشت ۲ ماه از این موعد این طرح همچنان افتتاح و به بهره برادری نرسیده و زمان افتتاح آن در هاله ای از ابهام قرار دارد.

البته در مصاحبه‌های دیگر این مقام مسئول می‌خوانیم که بهره‌برادری از این پروژه در سال‌های بعد انجام خواهد شد، چراکه استفاده از آب سد برای مصارف کشاورزی و حتی برای آب شرب به سال آینده موکول شده و باید در انتظار سال ۱۴۰۰ باشیم.

و اما موضوع دیگری که به آن می‌پردازیم، مسئله‌ای که یک کارشناس حوزه آب مطرح کرده است.

در خبری از مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان همدان آمده که از ابتدای اجرای طرح تعادل‌بخشی، با تلاش‌های شبانه‌روزی نیروهای گشت و بازرسی استان، تعداد چهار هزار ۲۷۴ حلقه چاه غیرمجاز پر و مسدود شده که به میزان بیش از ۲۸۰ میلیون مترمکعب در مصرف آب زیرزمینی صرفه‌جویی شده است.

منصور ستوده همچنین گفته از ابتدای سال جاری نیز ۲۴۵ حلقه چاه غیرمجاز در استان همدان مسدود شده که منجر به صرفه‌جویی ۸ میلیون و ۴۰۰ هزار مترمکعب در مصرف آب زیرزمینی شده است.

وی عنوان کرده: سال ۹۸، ۵۴۶ حلقه چاه غیرمجاز در سطح استان همدان پر و این اقدام موجب صرفه‌جویی بیش از ۱۵ میلیون مترمکعبی آب در دشت‌های استان شد.

مدیر عامل تشکل غیردولتی در حوزه آب در گفتگو با خبرنگار عصر همدان، با بیان اینکه صرفه جویی در مصرف آب های زیرزمینی دلایل مختلفی می تواند داشته باشد، اظهار کرد: مدیرعامل آب منطقه‌ای استان همدان در سخنانی از عبارت صرفه‌جویی در رابطه با اقدامات طرح تعادل بخشی استفاده کرده که این موضوع نادرست، غیر فنی و زمینه‌ساز سوءاستفاده‌هایی نظیر تخصیص جدید آب برای مصارف کشاورزی و صنعت و غیره می‌شود.

محمد احمدی تأکید کرد: وضعیت دشت اسدآباد بحرانی است و ظرفیت گنجایش تخصیص دیگری ندارد، ظاهراً دست‌کاری آمار و ارقام تنها به نفع عملکرد مسئولان است.

وی گفت: آنچه روند کاهشی افت در دشت‌های ممنوعه ازجمله دشت ممنوعه بحرانی اسدآباد را نشان می‌دهد، این است که هیدروگراف این دشت را در درازمدت باید بررسی کرد‌ چراکه قطعاً روند تغییرت هیدرو گراف (آب نمود)، واقعیت سفره‌های زیرزمینی دشت اسدآباد را به‌خوبی نشان می‌دهد.

احمدی با انتقاد از اینکه مسئولان فقط آمار و ارقام را اعلام می‌کنند و از اجرای اقدامات تعادل بخشی غافل هستند، تصریح کرد: آنچه روند افت آب زیرزمینی در دشت ممنوعه بحرانی اسدآباد را کاهش می‌دهد جلوگیری از کشت‌های پر آب بر، برخورد و پر کردن واقعی چاه‌های غیرمجاز، نصب کنتور هوشمند بر روی همه چاه‌های آب دشت و اعمال محدودیت مصرف آب، آگاه رسانی مردم و استفاده از ظرفیت خبرنگاران شهرستان و جلب مشارکت ذی‌نفعان و کشاورزان است که نسبت به آن بی‌توجه و کوتاهی شده است.

وی تعادل و احیا را آخرین راه‌حل نجات منابع آب زیرزمینی کشور و ازجمله دشت بحرانی اسدآباد خواند و گفت: بر اساس این طرح باید اقدامات برای حفظ باقیمانده منابع آب زیرزمینی کشور انجام بگیرد.

انتهای پیام/ن

لینک کوتاه : https://asrehamedan.ir/?p=78499
  • دیدگاه‌ها برای بهره‌برادری از سد نعمت‌آباد در هاله‌ای از ابهام/ روند افت آب زیرزمینی در دشت‌های استان به آمار و ارقام نیست! بسته هستند

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰

دیدگاهها بسته است.