حالت تاریک
چهارشنبه, 03 تیر 1405
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه خبری تحلیلی عصرهمدان هستید؟
لزوم تربیت نسل آزاده و استکبارستیز
یک استاد دانشگاه عنوان کرد:

لزوم تربیت نسل آزاده و استکبارستیز

یک استاد دانشگاه با اشاره به لزوم توجه به سه مؤلفه‌ی هویت انسانی، دینی و ملی برای تربیت نسلی مقاوم و استکبارستیز تأکید کرد و گفت: زنان در ولایت اجتماعی و تحقق تمدن نوین اسلامی نقشی بی‌بدیل دارند.

معصومه حکیمیان در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «عصر همدان» با طرح این پرسش بنیادین که چه عواملی باعث می‌شود یک انسان، آزاده یا برده تربیت شود، گفت: ما انسان‌ها فارغ از مرزهای جغرافیایی و دینی، دو شخصیت می‌توانیم از خود بروز دهیم؛ یکی شخصیت آزاده و همراه با آزادگی، و دیگری شخصیت بردگی که این بردگی، انتخابی آگاهانه و از سرِ تسلیم در برابر نفس و شهوات است.

 وی با بیان اینکه شروع آزادگی با آزادی از نفس و شهوات است، افزود : بردگی نیز از بند نفس آغاز و به بردگی شیاطین و ستمگران می‌انجامد.

این استاد دانشگاه ادامه داد: ام‌وهب یک شخصیت کاملاً آزاده بود؛ آزاده از تعلقات دنیوی و نفسانی، و فرزندی را تربیت کرد که خود نیز در مسیر آزادگی گام برداشت؛ او، فرزند و عروسش، هر سه در کربلا به فیض شهادت نائل آمدند اما سوال این است که رمز چنین تربیت آزاده‌ای چیست؟

حکیمیان با اشاره به اینکه تربیت نسل مقاوم و آزاده، منوط به سه محور اساسی است، تصریح کرد: نخست، توجه به هویت انسانی و گرامیداشت فطرت الهی است؛ همان فطرتی که عزت‌بخش و آزادی‌آفرین است و انسان را از ذلت و بردگی بازمی‌دارد.

وی خاطرنشان کرد: دوم، هویت دینی است؛ چنانکه ام‌وهب با وجود پیروی از آیین مسیح، با حفظ آموزه‌های اصیل دینی خود، به راه حسین بن علی (ع) پیوست و ثابت کرد که ایمان راستین، هرگز به گمراهی نمی‌کشاند. 

این استاد دانشگاه با اشاره به سومین محور، عنوان کرد: هویت ملی و احساس مسئولیت در قبال سرزمین خود نیز محور سوم است؛ ام‌وهب ب‌هعنوان ساکن آن سرزمین، از کنار فاجعه کربلا بی‌تفاوت نگذشت و این غیرت ملی، بخشی از آزادگی او بود.

 حکیمیان با استناد به بیانیه تاریخی مقام معظم رهبری در سال ۱۳۹۱ خطاب به کنگره شهدای زن، از ولایت اجتماعی زنان به‌عنوان یک ابتکار بی‌سابقه در تاریخ بشریت یاد کرد و افزود: ایشان در آن بیانیه، زنان را ولیّ اجتماعی معرفی کرده و جهاد اجتماعی را برای ترویج فضائل و زدودن رذائل از جامعه، مطالبه فرمودند. 

وی ادامه داد: این یعنی مسئولیت سنگین تربیت نسل آینده، که خود مقدمه تحقق تمدن نوین اسلامی است، بر دوش زنان نهاده شده است.

این استاد دانشگاه بر لزوم الگوپذیری از شخصیت‌هایی چون اموهب تأکید کرد و گفت: امروزه در جبهه مقاومت، زنان و مردانی از ادیان و گرایش‌های مختلف را می‌بینیم که با الهام از چنین الگوهایی، فرزندان آزاده‌ای تربیت کرده و حتی خود در راه دفاع از آزادگی به شهادت رسیده‌اند. 

حکیمیان با بیان اینکه این نشان می‌دهد که تربیت نسل مقاوم و استکبارستیز، نه‌تنها شدنی است، بلکه در حال رخ دادن است، افزود: ما باید با جدیت این سه‌گانه هویتی را سرلوحه کار خود قرار دهیم تا نسلی تربیت کنیم که هم‌پای مقاومت نظامی، در برابر استکبار جهانی بایستد و از آزادگی آزادگان جهان دفاع کند.

 

انتهای خبر/

 

 

 

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!