
در گفتگو با مستندساز همدانی عنوان شد:
«اَپوش» مستندی برای حفاظت از محیط زیست
مستندساز همدانی با بیان اینکه مستند راهیافته او به جشنواره محیط زیست روسیه به منابع طبیعی میپردازد، گفت: من در این مستند سعی کردم بگویم که رفتارهای ما نباید منجر به تخریب محیط زیست شود.
بهمن ابراهیمی در گفتگو با خبرنگار فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی «عصر همدان» با بیان اینکه مستند مستند او با نام «اَپوش» به جشنواره محیط زیست روسیه راه یافته است، گفت: این جشنواره، یک رویداد بسیار مهم و با سابقه است و امسال بیست و نهمین دوره آن برگزار میشود.
وی با اشاره به اینکه رویکرد اصلی جشنواره، حفظ و نجات محیط زیست است، افزود: این جشنواره امسال با عنوان «نجات طبیعت» برگزار میشود و نکته قابل توجه، توجه ویژه جشنواره به مناطق صعبالعبور و مناطقی است که آثار تولید شده در آنجا، سختیهای خاصی را به همراه داشتهاند.
این مستندساز خاطرنشان کرد: خوشبختانه، مستند «اَپوش» توانست در سازمان صدا و سیمای همدان تولید و در این جشنواره شرکت کند و به عنوان یکی از آثار برگزیده انتخاب شود.
ابراهیمی با بیان اینکه منتظر اعلام نتایج نهایی در بازه زمانی ۱۸ تا ۲۴ خردادماه هستیم، افزود: ساخت این مستند حدود ۲ سال و نیم طول کشید.
وی با اشاره به اینکه کار در طبیعت، به واسطه شرایط جغرافیایی، همیشه سختتر از مستندهای دیگر است، عنوان کرد: شرایط رفت و آمد و ماندن در کوهستان، پیشبینی شرایط آب و هوایی و حمل تجهیزات، همگی چالشهای خاص خود را دارند که از سختیهای تولید این مستند بود.
این مستندساز در پاسخ به این سوال که علت نامگذاری مستند به نام «اَپوش» چیست، گفت: «اَپوش» نام ناآشنایی نیست، در واقع، همان دیو یا اهریمن است و در اساطیر ایرانی، دیو در برابر خرمن قرار دارد و در هیبت اسب زشتی میتازد و به ویرانی میکشاند.
ابراهیمی با بیان اینکه این نام، استعارهای است از رفتار ما با طبیعت است، افزود: در واقع، مستند به نوعی در خصوص منابع طبیعی میپردازد و من در این مستند سعی کردم بگویم که رفتارهای ما نباید همراستا با رفتارهای «اَپوش» باشد، یعنی نباید به تخریب محیط زیست منجر شود.
وی با اشاره به اینکه سالهاست در مورد کوهستان الوند و طبیعت آن مستندسازی میکند، عنوان کرد: از سال ۹۰، به مدت ده سال، تمرکز من بیشتر بر روی جاذبههای تاریخی و طبیعی الوند بود که واقعا کم هم نیستند.
این مستندساز ادامه داد: الوند بهشت است و من در این مدت، تغییرات محیطزیستی الوند را به شدت حس کردم، ضعف در بررسی تغییرات زیست محیطی الوند ملموس بود و در نهایت به این نتیجه رسیدم که وقتی از طبیعت و منافع آن بهره میبریم، باید به لطمهها و صدمات آن نیز بپردازیم و آگاه باشیم و از آنها پیشگیری کنیم.
ابراهیمی در پایان با بیان اینکه الوند بسیار مهم است و حوزه آبریز آن، سه حوزه را تغذیه میکند، گفت: امیدوارم که این مستند بتواند در آگاهیبخشی و حفاظت از محیط زیست خصوصاً الوند زیبا، مؤثر باشد.
انتهای خبر/
درباره نویسنده
لینک کوتاه خبر
نظر / پاسخ از
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!