
انتقاد از هنجارشکنی در جشنهای نوروزی؛
قبحزدایی قابل اغماض نیست
قبح زدایی و هنجارشکنیها در مراسمات نوروز، باعث واکنش امام جمعه شهرستان بهار شد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «عصرهمدان»؛ روز گذشته خطیب جمعه شهرستان بهار در خطبههای نماز جمعه نسبت به هنجار شکنی در مراسمات واکنش نشان داد.
حجتالاسلام رضا مصباح ضمن تذکر نسبت به برخی از هنجارشکنیها در سطح شهرستان بهار گفت: شهرستان بهار مردم متدین، بصیر، انقلابی و با اصالت دارد که در تمام دوران امتحانات خود را در راه نظام و انقلاب پس دادند.
وی با ابراز تأسف از هنجارشکنیها به طرح سئوال پرداخت و گفت: ما در برخی از نقاط شاهد هنجارشکنیهایی بودیم که جای سئوال دارد که آیا این برنامهها با مجوز است یا خیر؟
خطیب جمعه شهرستان بهار افزود: اگر این برنامهها با مجوز است، چرا قانونشکنی صورت میگیرد؟ و اگر بدون مجوز است نظارت مسئولان چه میشود؟
مصباح خطاب به مردم گفت: مردم ما باید دقت کنند برخیها با افکار التقاطی در پوشش این برنامهها سعی در تحت تأثیر قرار دادن فرهنگ ما هستند.
وی تصریح کرد: ما منکر شادی و تفریح نیستیم اما شادی ما طبق ضوابط شرعی ماست.
خطیب جمعه بهار خاطرنشان کرد: سال قبل هم این تذکر داده شد و در جلسه شورای فرهنگی عمومی هم مطرح شد؛ اما اینکه یک عده فضای شهرستان و فضای دینی ما را پس از یک ماه بندگی و عبادت برهم بزنند، قابل اغماض نیست.
مصباح با تأکید بر اینکه بایستی با هنجارشکنیها برخورد قانونی و قاطع شود گفت: مردم متدین و با اصالت و نجیب ما این را بر نمیتابند که هر اتفاقی رخ دهد و قبحزدایی و هنجارشکنی صورت گیرد و با آن برخورد نشود.
وی با ابراز امیدواری از اینکه اهالی شهرستان بهار دیگر شاهد چنین اتفاقاتی نباشند گفت: امیدواریم دیگر شاهد برنامههایی که نه خاصیت دارند و نه کمک به فرهنگ و نه شور و نشاط ایجاد میکنند نباشیم.
این سخنان در پی برگزاری دو مراسم جشن و پایکوبی در روستاهای رسول آباد (تاج آباد) و حیدر قاضیخان (حیدرهدار امام) صورت گرفت.
روز ۱۱ فروردین همزمان با روز عید سعید فطر مراسم نوروز در این دو روستا برگزار شد. هرساله مراسم روستای رسولآباد در داخل کاروانسرای تاریخی این روستا برگزار میشد که امسال عوامل برگزاری مراسم، این مراسم را در کنار روستا و فضای باز برگزار کردند.
تصاویر منتشر شده از این مراسم، نشان میدهد که حضور برخی از بانوان و آقایان و اجرای نمایش حرکات موزون و مربوط به رقص و پایکوبی باعث ایجاد هنجارشکنی شده است.
این مراسم با اجرای موسیقی و رقص کُردی اجرا شد. همچنین بعد از ظهر همانروز آئین رودخانهها در روستای حیدره قاضی خان برگزار شد.
در ابتدای این مراسم توسط مجری برنامه به بانوان تذکر داده شد تا در هنگام اجرای مراسم، از حضور در بین آقایان خودداری کنند.
مراسم و آئین با اجرای رسم و رسومات چینش هفت سین آغاز شد و در ادامه، تعدادی از حاضران برای اجرای آئین رودخانه که گلاب و گل را به رودخانه میریزند حاضر شدند.
اما قالب جمعیت در محل تجمع ماندند و با اجرای موسیقی به رقص و پایکوبی پرداختند که پس از دقایقی ازدحام جمعیت به اوج خود رسید.
آقایان در وسط مراسم مشغول به پایکوبی بودند و در کنار جمعیت، بانوان درحال رقص و پایکوبی بودند که چند آقا هم با آنان بهصورت مختلط به اینکار میپرداختند.
حضور مردم از شهرستانهای همجوار بهار در این مراسم مشهود بود.
لازم به ذکر است اکثریت جمعیت قالب شهرستان بهار آذری زبان هستند و فرهنگ و آئینهای سنتی خود را دارند و چند روستای کُرد زبان دارد و این دو مراسم با آیینهای کُردی و با همراهی کُرد زبانان شهرستانهای اطراف بود.
لازم به ذکر است طبق شنیدهها و براساس تبلیغات در فضای مجازی، این مراسمات با مجوز از مراجع ذیصلاح برگزار شده است و در حین اجرای برنامه در روستای حیدره قاضیخان نیز، مجری برنامه به أخذ مجوز اشاره کرد و گفت: مجوز این برنامه با تلاشهای زیادی أخذ شده است و از حضار تقاضا دارم شئونات اسلامی را رعایت کنند.
همچنین در مراسم روستای حیدره قاضیخان، مسئولان شهرستانی مانند؛ بخشدار، رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری برای اجرای آئین رودخانهها و رونمایی از ثبت ملی آن حضور داشتند.
با توضیحات دهیار روستای حیدره، آئین رودخانهها براساس سنتهای نوروز برگزار میشود.
برگزاری مراسم آئین رودخانهها در نوع خود اجرای یک سنت قدیمی بود، اما حاشیههای این آئین در بین اهالی شهرستان بهار موجب نارضایتی و ابراز انتقادها شده است.
انتهای خبر/ع
درباره نویسنده
لینک کوتاه خبر
برچسبها
نظر / پاسخ از
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!