حالت تاریک
سه‌شنبه, 26 خرداد 1405
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه خبری تحلیلی عصرهمدان هستید؟
رجب و شعبان؛ فصل تزکیه برای رمضان
یک کارشناس مذهبی عنوان کرد:

رجب و شعبان؛ فصل تزکیه برای رمضان

ماه‌های رجب و شعبان، زمان پاکسازی روح با استغفار و توبه برای آماده‌سازی و ورود شایسته به میهمانی خدا در ماه رمضان است.

حجت‌الاسلام سجاد جمشیدی در گفتگو با خبرنگار گروه فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی «عصر همدان»؛ بر لزوم آماده‌سازی برای ورود به ماه میهمانی خدا تأکید کرد.

وی ماه‌های پربرکت رجب و شعبان را فصل زمینه‌سازی برای بهره‌برداری از ماه رمضان دانست و بیان کرد که این دو ماه، زمان آماده‌سازی روح و جان است. انسان نمی‌تواند ناگهان و بدون مقدمه وارد ضیافت رمضان شود.

استاد موسسه کلامی احیاء با تاکید براینکه هرکس قصد حضور در میهمانی بزرگی را دارد، پیش از آن به پاکسازی و آراستگی خود می‌پردازد. ماه‌های رجب و شعبان، دقیقاً زمان این پاکسازی و تزکیه نفس هستند. هدف از این پاکسازی زدودن آلودگی‌ها و گناهان است.

جمشیدی حسادت، تکبر، غرور، بخل و طمع را مانند سرطان‌های روحی دانست و گفت: این رذایل، انسان را در تاریکی‌ها محبوس می‌کنند. برای ورود به روشنایی ضیافت رمضان، باید از این تاریکی‌ها رها شد.

وی به دستور‌العمل‌های عملی در ماه رجب پرداخت و گفت: در این ماه بر استغفار و توبه تأکید فراوانی شده است. استغفار، آلودگی‌ها را از وجود انسان می‌شوید و او را برای میهمانی آماده می‌سازد.

این کارشناس مذهبی ادامه داد: به چند نمونه از استغفارهای توصیه‌شده در ماه رجب اشاره کرد و گفت: پیامبر (ص) فرمودند اگر کسی ذکر «استغفرالله الذی لا اله الا هو وحده لا شریک له و اتوب الیه» را صد بار بگوید و با صدقه پایان دهد، خداوند کارش را به رحمت و آمرزش ختم می‌کند. اگر کسی این ذکر را ۴۰۰ بار در ماه رجب تکرار کند، ثواب ۱۰۰ شهید را برای او می‌نویسند.

جمشیدی به روایت دیگری اشاره کرد و گفت: در این ماه، استغفار ۷۰ بار در صبح و ۷۰ بار در شامگاه سفارش شده است. پس از آن، شخص دست‌ها را به دعا برمی‌دارد و جمله «اللهُمَّ اغفِرلی و تُب عَلَیَّ» را می‌گوید. اگر شخص در این حالت از دنیا برود، خداوند از او راضی است و آتش دوزخ به او نمی‌رسد.

وی گفت: گفتن هزار بار «استغفرالله ذوالجلال و الاکرام من جمیع الذنوب و الآثام» در این ماه، باعث آمرزش انسان می‌شود. همه این دستورات مقدمه‌ای برای آمادگی روحی است. این آمادگی شرط ضروری برای درک ضیافت‌الله و لقای او در ماه رمضان است. 

انتهای خبر/

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!