
رئیس کمیته هستهای مجلس نهم عنوان کرد:
تناقضها و استانداردهای دوگانه FATF
رئیس کمیته هستهای مجلس نهم گفت: رژیم صهیونیستی، در لیست سیاه FATF قرار ندارد، و به عضویت این نهاد درآمده است.در مقابل، تنها دو کشور یعنی ایران و کره شمالی بهسبب مخالفت با سیاستهای آمریکا در این لیست جای گرفتهاند.
ابراهیم کارخانهای در گفتگو با خبرنگار سیاسی پایگاه خبری تحلیلی «عصرهمدان»؛ اظهار کرد: از جمله بحثبرانگیزترین مصوبات مجلس دهم، میتوان به دو کنوانسیون مبارزه با تأمین مالی تروریسم (CFT) و کنوانسیون مبارزه با جرایم سازمانیافته فراملی (پالرمو) اشاره کرد.
وی افزود: این دو سند بینالمللی که بهعنوان بخشی از شروط ۴۱گانه گروه ویژه اقدام مالی (FATF) مطرح بودهاند، طی مدتها محور مناقشات سیاسی، رسانهای و تخصصی کشور بوده و نهایتاً اجرای آنها با نظر مجمع تشخیص مصلحت نظام متوقف شده است.
رئیس کمیته هستهای مجلس نهم ادامه داد: بررسی این کنوانسیونها از منظر پیامدهای اقتصادی، امنیتی و سیاسی برای جمهوری اسلامی ایران، بیش از پیش ضرورت هوشیاری و اقدام پیشدستانه را برجسته میسازد.
کارخانهای در خصوص تجربه NPT گفت: اگرچه بیش از یکصد کشور جهان کنوانسیون CFT را پذیرفتهاند و بالغ بر ۱۹۰ کشور نیز عضویت در پیمان NPT را امضا کردهاند، اما هیچ کشوری شرایط مشابه جمهوری اسلامی ایران را تجربه نکرده است.برای نخستینبار در تاریخ، سختگیرانهترین و پیچیدهترین نظارتهای هستهای با عنوان شفافسازی، بر ایران تحمیل شد.
وی خاطرنشان کرد: اکنون با پیوستن به کنوانسیونهای CFT و پالرمو، خطر تکرار همان سناریو اینبار در حوزههای مالی و ارزی کشور وجود دارد؛ اما اینبار نه در محدودهای محدود نظیر فناوری هستهای، بلکه در تمام ساختارهای اقتصادی ایران.
رئیس کمیته هستهای مجلس نهم با بیان اینکه گروه ویژه اقدام مالی (FATF) که در سال ۱۹۸۹ توسط آمریکا و گروه ۷ تأسیس شد و هماکنون تنها ۳۶ کشور بهصورت رسمی عضو آن هستند، عنوان کرد: برخلاف ظاهر امر، بیشتر یک نهاد سیاسی و امنیتی برای اعمال فشار بر کشورهای مستقل است تا یک نهاد بینالمللی بیطرف در جهت شفافسازی.
کارخانهای تاکید کرد: تکیه بر شفافسازی مالی بر اساس قوانین داخلی کشورها قابلقبول است، اما نه در چارچوب اهرمهای فشار سلطهگران جهانی که در رأس آنها ایالات متحده آمریکا قرار دارد.
وی با اشاره به اینکه رژیم صهیونیستی، که نماد تروریسم دولتی در منطقه و جهان است، یادآور شد: این رژیم نهتنها در لیست سیاه FATF قرار ندارد، بلکه به عضویت این نهاد درآمده است.در مقابل، تنها دو کشور یعنی ایران و کره شمالی بهسبب مخالفت با سیاستهای آمریکا در این لیست جای گرفتهاند.
رئیس کمیته هستهای مجلس نهم ادامه داد: با چنین عملکردی، چگونه میتوان انتظار داشت عضویت در کنوانسیونهای تحت هدایت FATF چون CFT و پالرمو، به امنیت و عزت جمهوری اسلامی ایران کمک کند؟ در حالی که آمریکا بهعنوان بزرگترین بازیگر پولشویی در جهان، نقش کلیدی در سیاستگذاری FATF دارد، پذیرش این شروط بهمعنای بازی در زمین طراحیشده دشمن است.
درباره نویسنده
لینک کوتاه خبر
برچسبها
نظر / پاسخ از
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!