حالت تاریک
چهارشنبه, 14 خرداد 1404
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه خبری تحلیلی عصرهمدان هستید؟
بدهی‌های آمریکا، دلیل اصلی گسست با صهیونیست‌ها
کارشناس مسائل غرب آسیا:

بدهی‌های آمریکا، دلیل اصلی گسست با صهیونیست‌ها

کارشناس مسائل غرب آسیا با بیان اینکه عدم سفر ترامپ به سرزمین‌های اشغالی بیانگر گسست بین آمریکا و صهیونیست‌ها است، گفت: ترامپ از راه نزدیکی به کشورهای ثروتمند حاشیه خلیج فارس به دنبال تأمین بدهی‌ چند ده تریلیون دلاری خود است.

مهدی شکیبایی در گفتگو با خبرنگار سیاسی پایگاه خبری تحلیلی «عصر همدان» با اشاره به اینکه در برخی رسانه‌ها گفته شده است که بین رئیس جمهور آمریکا و نتانیاهو، اختلافاتی وجود دارد، گفت:  این مطالب برگرفته از عدم سفر رئیس جمهور آمریکا، به سرزمین‌های اشغالی در چارچوب سفر دوره‌ای که به منطقه خاورمیانه به ویژه کشورهای حاشیه خلیج فارس داشت است.

وی با بیان اینکه برداشت‌ها این هست که با توجه به اینکه در سال‌های قبل همیشه به این منوال پیش می‌رفت، سفرهای مسئولان رده بالای آمریکایی به منطقه حتماً باید به سرزمین‌های اشغالی فلسطین ختم می‌شد، افزود: این بار ترامپ، هیچ قصدی برای این کار نداشت و در نهایت هم سفری را به سرزمین‌های اشغالی انجام نداد.

کارشناس مسائل غرب آسیا ادامه داد: تحلیل‌ها از این موضوع بر این بود که به هر حال احتمالاً اختلافاتی بین نتانیاهو و ترامپ به وجود آمده که تا حدود بسیار زیادی هم درست است؛ به هر حال این اقدام که یک اقدام کم‌سابقه‌ در تاریخ روابط آمریک و رژیم صهیونیستی به حساب می‌آید که نشان از گسست چشمگیر در سیاست آمریکا در قبال رژیم منحوس صهیونیستی دارد.

شکیبایی با بیان اینکه نزدیک یک دهه بود که بسیاری از دانشمندان، اساتید دانشگاه، نخبگان سیاسی، نخبگان فرهنگی و نخبگان علمی آمریکا دائماً از این مسئله صحبت می‌کردند که حمایت بی قید و شرط آمریکا از رژیم صهیونیستی، به ضرر منافع آمریکا در منطقه و جهان است، گفت: آن‌ها معتقد هستند که این حمایت، چهره آمریکا را در دنیا تخریب می‌کند و حالا با این اتفاقی که به هر حال افتاده است می‌توان دید که در سطح دولتمردان و سیاسیون آمریکا هم این موضوع نفوذ کرده است. 

وی با اشاره به اینکه در واقع نگاه مردم آمریکا به سطح سران آمریکا هم نفوذ کرده است، تصریح کرد: نکته‌ای که می‌شود در رابطه با این اختلاف و این گسست تعریف کرد این است که آمریکایی‌ها امروز به آن چیزی که نیاز دارند، تأمین بدهی‌های چند ده تریلیون دلاری آمریکاست و رژیم صهیونیستی نمی‌تواند از پس ادای این بدهی‌ها برآید.

کارشناس مسائل غرب آسیا خاطرنشان کرد: طبیعی است که آمریکا با سیاست خود در یک چنین وضعیتی که گرفتاری مالی دارد، به سمت کشورهایی که ثروتمند هستند می‌رود.

شکیبایی با بیان اینکه همین مسائل موجب شده تا ببینیم ترامپی که یک آدم بازاری، بازرگان و تاجر است، به جای اینکه سیاست قدیمی دولتمردان آمریکا را پیش ببرد، به سراغ کاری که باید انجام دهد می‌رود، افزود: و حالا تعبیر خود رسانه‌های اسرائیلی این بود که ترامپ از اسرائیل عبور کرده.

وی عنوان کرد: با توجه به مشکلی که آمریکا امروزه با آن مواجه است، حقیقتاً باید اتفاقات را، سرآغازی برای عبور آمریکا از رژیم صهیونیستی یا دست‌کم کاهش حمایت‌های آمریکا از رژیم غاصب صهیونیستی بدانیم.

کارشناس مسائل غرب آسیا ادامه داد: آمریکایی‌ها برای اینکه در رقابت استراتژیک خود در سطح جهانی از چین، هند، روسیه و سایر رقبا عقب نمانند، چاره‌ای ندارند جز اینکه بدهی‌های خود را به نحوی تأمین کنند و این تأمین هم توسط رژیم منحوس صهیونیستی که خودش سالانه ۳ میلیارد دلار از آمریکایی‌ها به صورت بلاعوض می‌گیرد، امکان‌پذیر نیست.

شکیبایی با بیان اینکه در نتیجه ایجاد گسست بین آمریکا و صهیونیست‌ها طبیعی است، عنوان کرد: آمریکایی‌ها این گسست را ایجاد می‌کنند تا بتوانند با نزدیک شدن به کشورهای ثروتمند حاشیه خلیج فارس در جهت رفع بدهی‌ها قدم بردارند.

وی در پایان با تأکید بر اینکه این اختلاف در خصوص روابط میان آمریکا و صهیونیست‌ها احتمالاً ماه‌ها و سال‌های آینده بیشتر نیز خواهد شد، گفت: البته معنی این اختلافات این نیست که روابط کاملاً پایان یابد و شاید دولت و رئیس‌جمهوری غیر از ترامپ چهار سال دیگر بر سر کار آید و همچنان به سیاست حمایت ایدئولوژیک آمریکا از رژیم ظالم صهیونیستی بازگردد.

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!