حالت تاریک
جمعه, 05 تیر 1405
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه خبری تحلیلی عصرهمدان هستید؟
تضعیف تنگه هرمز، هدف پنهان مذاکرات دشمن
نماینده ولی‌فقیه در استان همدان عنوان کرد:

تضعیف تنگه هرمز، هدف پنهان مذاکرات دشمن

نماینده ولی‌فقیه در همدان با بیان اینکه دشمن در پی تضعیف ابزارهای قدرت جمهوری اسلامی است، گفت: طراحی مسیر جایگزین در جنوب تنگه هرمز نشان می‌دهد نباید به دشمن اعتماد کرد و مذاکرات نباید به کاهش قدرت بازدارندگی ایران منجر شود.

به گزارش خبرنگار گروه سیاسی پایگاه خبری تحلیلی «عصرهمدان»، آیت‌الله حبیب‌الله شعبانی‌موثقی، در خطبه‌های نماز جمعه این هفته که در حسینیه امام خمینی(ره) برگزار شد، با توصیه نمازگزاران به رعایت تقوای الهی، به‌ویژه در عرصه‌های سیاسی و اجتماعی،  اظهار کرد: قضاوت‌های عجولانه و اظهار نظر بدون اطلاع کامل از مسائل، خلاف تقواست و همه باید در فضای سیاسی کشور از این آفت پرهیز کنند.

وی با استناد به روایتی از امام حسن مجتبی(ع)، گفت: یک سنت و قانون مستمر تاریخی وجود دارد و آن اینکه با کنار آمدن و سازش با مستکبران، نه عزتی به دست می‌آید و نه منفعتی حاصل می‌شود. این حقیقت را هم تجربه تاریخی بشر و هم بیانات رهبر معظم انقلاب تأیید می‌کند.

 نماینده ولی‌فقیه در استان همدان، با اشاره به نامه و سخنان امام حسن(ع) در مواجهه با معاویه افزود: حضرت در آغاز فرمودند حکم میان ما و معاویه تنها شمشیر است و با جریان باطل و بنی‌امیه نمی‌توان کنار آمد، اما هنگامی که مردم همراهی نکردند، ناچار صلح را پذیرفتند.

شعبانی‌موثقی ادامه داد: امام حسن(ع) در سخنرانی خود خطاب به مردم فرمودند معاویه شما را به صلح دعوت کرده است، اما در این صلح نه عزتی برای شما وجود دارد و نه منفعتی. حضرت تأکید کردند اگر مردم همراهی کنند، خواهند جنگید و اگر نخواهند، تصمیم با خود مردم است.

وی با بیان اینکه مردم آن روز با شعار «البقیة، البقیة» خواستار ادامه حیات شدند، خاطرنشان کرد: نتیجه این انتخاب، شهادت شخصیت‌هایی همچون عمرو بن حمق، حجر بن عدی، سعید بن جبیر، آوارگی شیعیان و در نهایت شهادت امام حسن(ع) بود. این همان قانون تاریخی است که امام حسن(ع) فرمودند؛ با کنار آمدن با معاویه‌های تاریخ، نه عزت حاصل می‌شود و نه خدمت.

نماینده ولی‌فقیه در استان همدان تصریح کرد: معاویه حتی نامه‌ای سفید امضا برای امام حسن(ع) فرستاد و گفت هر شرطی می‌خواهید بنویسید، اما کسی که قصد عمل به تعهد ندارد، امضای او ارزشی ندارد و هر توافقی را خواهد شکست.

وی با تطبیق این تجربه تاریخی با شرایط امروز کشور گفت: در موضوع مذاکرات نیز باید تقوا را رعایت کرد. رهبر معظم انقلاب، مذاکره‌کنندگان را افرادی دلسوز و دارای حسن نیت معرفی کرده‌اند؛ بنابراین نباید به آنان تهمت زد یا نیتشان را زیر سؤال برد، اما تجربه نشان داده است که نگرانی مردم نسبت به بدعهدی دشمن، نگرانی درستی است.

آیت‌الله شعبانی‌موثقی با اشاره به سابقه نقض توافقات از سوی طرف‌های مقابل اظهار کرد: امروز نیز مشاهده می‌شود که در جنوب تنگه هرمز طرح‌هایی برای ایجاد مسیرهای جایگزین در حال پیگیری است تا یکی از مهم‌ترین اهرم‌های فشار جمهوری اسلامی ایران بر اقتصاد جهانی از بین برود. اگر هدف آنان تفاهم و صلح است، چرا به دنبال دور زدن ایران و کاهش قدرت راهبردی کشور هستند؟

وی افزود: دشمن دریافته است که تنگه هرمز یکی از ابزارهای قدرت جمهوری اسلامی است و تلاش می‌کند در فضای مذاکرات، این ابزار را از ایران بگیرد تا در صورت بروز درگیری‌های آینده، این اهرم دیگر کارآمد نباشد.

امام جمعه همدان تأکید کرد: مذاکرات زمانی مفید است که فرصتی برای بازسازی و تقویت توان دفاعی کشور فراهم کند و نیروهای مسلح بتوانند آمادگی خود را افزایش دهند. در حالی که هنوز شاهد حضور هواپیماهای رژیم صهیونیستی در اطراف مرزهای کشور هستیم، نمی‌توان به دشمن اعتماد کرد.

وی با بیان اینکه به مذاکره‌کنندگان کشور اعتماد داریم اما به دشمن اعتماد نداریم، گفت: مردم نگرانی‌های به حقی دارند و انتظار دارند مسئولان با هوشیاری کامل از منافع ملی صیانت کنند.

آیت‌الله شعبانی‌موثقی همچنین با اشاره به مطالبه عمومی برای آغاز فعالیت مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: تعطیلی طولانی مجلس قابل قبول نیست و هرچه سریع‌تر باید فعالیت‌های نظارتی و تصمیم‌گیری مجلس از سر گرفته شود، زیرا مردم دیگر تسامح در این زمینه را نمی‌پذیرند.

وی با قدردانی از ایستادگی مردم و مقاومت ملت لبنان افزود: هزاران نفر از مردم لبنان در حمایت از جمهوری اسلامی و جبهه مقاومت به شهادت رسیدند و امروز نیز باید با استحکام بیشتری از آرمان‌های مقاومت دفاع کرد.

نماینده ولی‌فقیه در استان همدان تأکید کرد: مهم‌ترین اصل آن است که ابزارهای قدرت جمهوری اسلامی در جریان مذاکرات تضعیف نشود؛ زیرا اگر دشمن بار دیگر به تعهدات خود عمل نکند، کشور باید همه ابزارهای قدرت خود، از جمله ظرفیت‌های راهبردی همچون تنگه هرمز را حفظ کرده باشد.

وی خاطرنشان کرد: امروز نگرانی‌های جدی نسبت به رفتار دشمن وجود دارد، زیرا تجربه نشان داده است که آنان به هیچ تعهدی پایبند نیستند و ممکن است از مذاکرات به‌عنوان فرصتی برای وارد کردن آسیب‌های بیشتر به کشور استفاده کنند. جمهوری اسلامی باید با اقتدار، محاسبات دشمن را بر هم بزند و جرأت هرگونه تعرض را از او بگیرد.

آیت‌الله شعبانی‌موثقی در بخش دیگری از سخنان خود، با اشاره به هفته امر به معروف و نهی از منکر، گفت: این فریضه الهی وظیفه همگانی است و نباید تنها بر عهده ستاد امر به معروف یا امامان جمعه دانسته شود. همه مردم باید با رعایت شرایط، محبت، اخلاق و ملاحظات اجتماعی، نسبت به اقامه معروف و نهی از منکر احساس مسئولیت کنند.

وی در بخش پایانی خطبه‌ها با اشاره به وقایع روز یازدهم محرم، به تشریح حوادث شام غریبان، آتش زدن خیمه‌ها، اسارت اهل‌بیت(ع)، دفن کشته‌های سپاه عمر سعد، باقی ماندن پیکر مطهر امام حسین(ع) بر زمین، حرکت کاروان اسرا و عبور آنان از قتلگاه پرداخت و با ذکر مصائب حضرت زینب(س)، حضرت رقیه(س) و اهل‌بیت امام حسین(ع)، یاد و خاطره شهدای کربلا را گرامی داشت.

نماینده ولی‌فقیه در استان همدان در پایان با دعا برای تعجیل در فرج حضرت ولی‌عصر(عج)، حفظ رهبر معظم انقلاب، عزت ملت ایران، پیروزی جبهه اسلام، نابودی دشمنان، قبولی عزاداری‌های حسینی و برآورده شدن حاجات مؤمنان، خطبه‌های نماز جمعه را به پایان رساند.

 

انتهای خبر/

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!