حالت تاریک
Image
پنج‌شنبه, 19 تیر 1404
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه خبری تحلیلی عصرهمدان هستید؟
هیات، دانشگاه عشق و درس‌آموزی نسل جوان
«عصر همدان» گزارش می‌دهد؛

هیات، دانشگاه عشق و درس‌آموزی نسل جوان

حضور نسل نوجوان و جوان در هیات‌های امام حسین(ع) نه‌تنها نشانه‌ای از تداوم راه حسین(ع) است، بلکه بیانگر زنده‌بودن فرهنگ عاشورا در میان جوانان امروز است و هیئات مذهبی را می‌توان دانشگاهی بزرگ برای این نسل‌ها دانست.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «عصرهمدان»، محرم، ماه حماسه و عشق، ماه فداکاری و ایثار، ماهی که هر ساله دل‌های مشتاق را به‌سوی خود می‌کشاند.

 در این ماه، هیئات مذهبی به کانونی برای تجمع عاشقان اباعبدالله الحسین(ع) تبدیل می‌شوند و نوجوانان و جوانان، به‌عنوان نسل آینده‌ساز، نقش پررنگی در این مراسم دارند.

حضور این نسل در هیئات امام حسین(ع) نه‌ تنها نشانه‌ای از تداوم راه حسین(ع) است، بلکه بیانگر زنده‌بودن فرهنگ عاشورا در میان جوانان امروز است.

 امسال نیز همانند سال‌های گذشته، شاهد استقبال چشمگیر نوجوانان و جوانان از مراسم عزاداری محرم در هیئات مذهبی مختلف در ملایر هستیم.

 این حضور، تنها محدود به حضور در مراسم‌های مختلف نیست، بلکه بسیاری از آن‌ها در سازماندهی مراسم، اجرای برنامه‌های فرهنگی و حتی مداحی و روضه‌خوانی مشارکت فعال دارند جوانان و نوجوانان، سرمایه‌های معنوی جامعه هستند و حضور آن‌ها در مراسم مذهبی به‌ویژه محرم، از اهمیت بالایی برخوردار است.

 در دنیایی که تهاجم فرهنگی، ارزش‌های اصیل اسلامی را تهدید می‌کند، هیئت‌های امام حسین(ع) به‌عنوان سنگری مستحکم در حفظ این ارزش‌ها عمل می‌کنند.

 * هیئات مذهبی بهترین پایگاه تربیت نسل جوان است

مدیر اداره تبلیغات اسلامی ملایر در گفتگو با خبرنگار ما با تأکید بر لزوم حضور پررنگ نوجوانان و جوانان در هیئت‌های مذهبی، گفت: هیئات امام حسین(ع) می‌توانند به بهترین پایگاه تربیتی برای نسل جوان تبدیل شوند.

 حجت‌الاسلام‌والمسلمین احمد فارسی بیان کرد: هیئات مذهبی به‌ ویژه در ایام محرم و صفر، فرصت بی‌نظیری برای انتقال مفاهیم عمیق دینی به نسل جوان است.

 وی با بیان اینکه جوانان سرمایه‌های معنوی جامعه هستند، افزود: حضور فعال نوجوانان و جوانان در هیئات نه‌ تنها باعث تقویت ایمان می‌شود، بلکه روحیه مسئولیت‌پذیری و ظلم‌ستیزی را در آن‌ها تقویت می‌کند.

 مدیر اداره تبلیغات اسلامی ملایر از رشد چشمگیر حضور جوانان در هیات‌های این شهرستان خبر داد و گفت: امسال همچون سال‌های گذشته شاهد هستیم که هیات‌های نوجوانان و جوانان در محلات مختلف ملایر به‌ صورت خودجوش برنامه‌های فرهنگی و مذهبی اجرا می‌کنند.

وی با اشاره به تأثیرات مثبت این حضور در جامعه، تصریح کرد: جوانانی که با هیئت‌ها ارتباط دارند، به الگوهای اخلاقی تبدیل شده و تأثیر مثبتی بر اطرافیان خود می‌گذارند.

فارسی گفت: جوانان و نوجوانان باید هیئت‌های امام حسین(ع) را فرصتی برای رشد معنوی و اجتماعی خود بدانند و این مکان‌ها بهترین موقعیت برای یافتن دوستان خوب و تقویت روحیه مقاومت است.

نوجوانان و جوانان هوشمندانه‌ به دنبال معنویت

در حال که دشمن از هر راهی برای تغییر تفکر جوانان و نوجوان استفاده می‌کند؛ اما نوجوانان و جوانان امروز، هوشمندانه‌تر از گذشته به دنبال معنویت هستند.

 محمد زندی یکی از نوجوانان ملایری است که هر شب حضوری مستمر در هیئات مذهبی ملایر دارد و در گفتگو با خبرنگار ما بیان کرد: من از بچگی با محرم بزرگ شده‌ام و پدر و مادرم همیشه مرا به هیئت می‌آوردند، اما الان خودم باعلاقه می‌آیم.

وی افزود: هیات برای من فقط یک مراسم عزاداری نیست و جایی است که دوستان خوبی پیدا می‌کنم و احساس می‌کنم به یک خانواده بزرگ تعلق دارم. این نوجوان ملایر با بیان اینکه ما نوجوانان اگر در هیات باشیم، کمتر به سمت فضای مجازی و تفریحات ناسالم می‌رویم، تصریح کرد: اینجا یاد می‌گیریم که چطور زندگی معنوی داشته باشیم.

وی تأکید کرد: من خودم بعد از شرکت در هیئت، تغییرات زیادی در رفتارم ایجاد شده؛ صبرم بیشتر شده و سعی می‌کنم مثل امام حسین(ع) حق‌گو باشم. زندی بیان کرد: جوانان اگر با فلسفه عاشورا آشنا شوند، می‌فهمند که چقدر این واقعه به زندگی امروز آن‌ها مربوط است.

 * حضور نوجوانان و جوانان در هیات‌های امام حسین(ع) یک ضرورت است

علی محمودی نیز هر شب علاوه بر حضور در مراسم‌های عزاداری به‌ عنوان خادم در هیئات مذهبی ملایر فعالیت دارد و در گفتگو با خبرنگار ما بیان کرد: در ایام محرم، کمک می‌کنم تا بیرق‌های را برپا کنیم، نذری پخش کنیم و نظم مراسم را حفظ کنیم.

 وی با اشاره به حس و حال حضور و خدمت در هیئت بیان کرد: من این کار را دوست دارم؛ چون احساس می‌کنم در راه امام حسین(ع) قدم برمی‌دارم.


این جوان ملایر بیان کرد: الان هیئت‌های جوانان خیلی پویا و متنوع شده‌اند و برنامه‌های متنوعی مثل مسابقات، جلسات پرسش‌وپاسخ و حتی اردوهای معنوی برگزار می‌شود.

 وی بیان کرد: خدمت‌کردن در هیات حال‌وهوای خاصی دارد و هیات یعنی زندگی گروهی، یعنی مسئولیت‌پذیری و این حس و حال برای من خیلی غنیمت است.

 محمودی بیان کرد: حضور نوجوانان و جوانان در هیئات امام حسین(ع) یک ضرورت است و این نسل، آینده‌سازان جامعه هستند و اگر از همان ابتدا با مفاهیم عمیق عاشورا آشنا شوند، در زندگی فردی و اجتماعی خود از این آموزه‌ها بهره می‌برند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «عصر همدان»؛ محرم فقط یک مراسم سوگواری نیست؛ محرم یک دانشگاه انسان‌سازی است. نوجوانان و جوانانی که در این ماه با امام حسین(ع) همراه می‌شوند، درس‌های بزرگ زندگی را می‌آموزند. هیئات امام حسین(ع) می‌توانند به کانونی برای رشد معنوی و اجتماعی جوانان تبدیل شوند.

 اگر خانواده‌ها، مسئولان هیئات و جامعه نسبت به حضور پررنگ این نسل توجه ویژه داشته باشند، می‌توانیم شاهد نسلی باشیم که نه‌ تنها عاشورا را زنده نگه می‌دارد، بلکه چراغ هدایت آن را به نسل‌های بعدی نیز منتقل می‌کند.

انتهای خبر/گ

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!