• امروز : پنجشنبه, ۱۶ اسفند , ۱۴۰۳
  • برابر با : Thursday - 6 March - 2025
0
یادداشت؛

طراوات روح و طبیعت در ماه رمضان و نوروز

  • کد خبر : 237853
  • 16 اسفند 1403 - 14:01
طراوات روح و طبیعت در ماه رمضان و نوروز
نشاط اجتماعی توام با معنویت در تلاقی ماه مبارک رمضان و عید نوروز فرصتی برای طراوات روح و خودسازی به همراه دارد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «عصر همدان»، مصادف شدن ماه مبارک رمضان، شب‌های قدر و شهادت حضرت امیرالمومنین (ع) با عید نوروز، فرصتی استثنایی برای تأمل در ابعاد مختلف زندگی و معنویت امام اول شیعیان، حضرت علی (ع) که مظهر عدالت هستند، به شمارمی‌رود. این همزمانی، امکان درک عمیق و مفهوم نامگذاری «سال علوی» را برای ما فراهم می‌آورد و تا بتوانیم با بهره‌گیری از این فرصت، در مسیر معنویت و تقوا گام برداریم.

در سال علوی، می‌توان با بررسی سیره و روش زندگی حضرت علی (ع)، در راستای تحقق عدالت در جامعه تلاش نمود و نیز فرصتی برای افزایش معنویت و تقوا در شب‌های قدر، خودسازی و نزدیکی به خداوند است.

خدمت به خلق در سیره حضرت علی (ع)
همواره خدمت به محرومان و نیازمندان بوده و می‌توان با الگوگیری از ایشان وحدت و همدلی در جامعه را گسترش داد و با ترویج این ارزش‌ها، در راستای تقویت وحدت و همدلی در جامعه گام برداشت.

در ماه رمضان سنت سفره‌های افطاری که باعث تقویت صله‌رحم می‌باشد مصادف شده است با جشن باستانی نوروز و این اتفاق باعث تقویت دید و بازدیدها و همدلی در بین مردم را نتیجه می‌دهد.

از هر ۳۲ سال ماه مبارک رمضان با ایام نوروز تلاقی پیدا می‌کند و حفظ حرمت ماه مهمانی خدا شایسته است. این مناسبت‌ها فرصتی مغتنم برای بازنگری در ارزش‌ها و سبک زندگی بوده و امیدوارم موجب خودسازی و رشد معنوی برای همه ما باشد و تا از فضائل ماه رمضان بیشتر بهره‌مند گردیم.

پرداختن به نشاط اجتماعی و سفرهای نوروزی با احترام به ماه مبارک رمضان که همزمانی نوروز و رمضان را زیباتر جلوه می‌نمایدو تجربه سفری متفاوت و معنوی در زیبایی‌های طبیعت و جاذبه‌های گردشگری به همراه دارد.

عید نوروز و زایش طبیعت از دوران شاهنشاهی اشکانیان و ایامی قدیم‌تر از ۲ هزار سال پیش در آغاز بهاران بوده‌ است بنابراین قدمت عید نوروز در ایران باستان وجود این جشن به زمان‌های پیش از هخامنشیان و مادها برمی‌گردد.

این رسم چندصدساله و کهن بامرور زمان و تحولِ تدریجی جنبه‌های متعدد دینی و سیاسی پیدا کرده‌ است و باید توجه داشت که این رسم و روسم نو شدن تنها به معنی پذیرایی نیست بلکه هدف اصلی تازه کردندیدار و صله رحم بوده و با گذشته سالیان دراز و تغییرات فراوان در جامعه مردم بر این اصل و رسم پایبند هستند و از دید و بازدید بزرگترها و اقوام غافل نشدند.

در این بین با فرا رسیدن ماه مبارک رمضان که ازگذشته با معنویت و حال خاصی شروع می‌شده و با سختی‌های جسمی و روزه داری، با هدف پالایش نفس برای مسلمانان بوده است و بچه‌های نیز خاطرات فراوانی از روزه‌داری در ذهن می‌پرورانند و با تقارن عید نوروز که همراه با خوردن شیرینی و آجیل حتی تهیه لباس نو لحظه شماری می‌کنند.

معنویت و نشاط در ماه رمضان و عید نوروز با تازه شدن طبیعت و رویش سبزه در آستانه شروع سال جدید برای مردم و جامعه خوش آیند بوده در استقبال از بهار طبیعت و بهار قرآن موجب خشنودیخواهد شد.

انتهای خبر/ح

لینک کوتاه : https://asrehamedan.ir/?p=237853

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
به نظر من !!!

هفده − 7 =