حالت تاریک
یکشنبه, 04 خرداد 1404
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه خبری تحلیلی عصرهمدان هستید؟
آبرسانی به ۱۳۰ روستا؛ پوشش ۱۵۴ هزار نفر
مسئول سازمان بسیج سازندگی همدان

آبرسانی به ۱۳۰ روستا؛ پوشش ۱۵۴ هزار نفر

مسئول سازمان بسیج سازندگی همدان گفت: همدان، نخستین استان پیشگام در جهاد آبرسانی، با رساندن آب شرب سالم به ۱۳۰ روستا و ۱۵۴ هزار نفر، «حیات» را جاری ساخت و لبخند امید را بر چهره روستاییان نشاند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «عصرهمدان»،  علی قراباغی بعد از ظهر امروز در حاشیه بازدید کاروان رسانه‌ای از پروژه‌های اقتصاد مقاومتی، به مناسبت هفته بسیج سازندگی در دهکده اقتصاد مقاومتی بسیج سازندگی قراباغی در ابتدای سخنان خود با تبریک ایام دهه کرامت و هفته‌های گرامیداشت مقام معلم و بسیج سازندگی، بر اهمیت انعکاس اقدامات نظام جمهوری اسلامی تاکید کرد و اظهار کرد: انعکاس رسانه‌ای بخشی از اقدامات نظام مقدس جمهوری اسلامی است. بسیج سازندگی و سپاه پاسداران به عنوان کارگزاران نظام، خدمتگزار مردم هستند و لازم است مردم از اقدامات خادمان خود مطلع شوند.

وی با بیان اینکه مردم باید بدانند اگر کاستی‌ها و مشکلاتی نیز وجود دارد، خادمین ملت بیکار ننشسته‌اند و برای رفع آن‌ها تلاش می‌کنند، افزود: اهالی رسانه‌ همکاران ما هستند و کار ما زمانی به سرانجام می‌رسد که ماموریت شما در کنار ماموریت ما قرار بگیرد.

مسئول سازمان بسیج سازندگی همدان با اشاره به نقش رسانه‌ها در امیدآفرینی در جامعه تصریح کرد: یکی از مأموریت‌های مهم ما امیدآفرینی است و این مأموریت بدون انعکاس هنرمندانه و حرفه‌ای رسانه‌ها ابتر خواهد ماند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به فلسفه تشکیل جهاد سازندگی اشاره کرد و گفت: با پیروزی انقلاب اسلامی، که به اذعان بسیاری معجزه قرن بود، آرمان‌هایی همچون تحقق عدالت اجتماعی و احیای ارزش‌ها مطرح شد و برای تحقق این آرمان‌ها، نهادهایی همچون کمیته امداد، بنیاد مسکن و جهاد سازندگی شکل گرفتند.

قراباغی جهاد سازندگی را یک پارادایم جدید در حوزه مدیریت و نوآوری اجتماعی دانست و افزود: جهاد سازندگی ۴۵ سال پیش، همان مدلی را پیاده کرد که امروز در نوآوری اجتماعی مطرح است؛ یعنی توانمندسازی مردم برای شناخت مسائل خود، ارائه راهکار و تسهیل‌گری دولت برای رفع این مسائل به صورت پایدار.

وی با اشاره به انحلال جهاد سازندگی در سال ۱۳۷۹، گفت: اگرچه این اقدام به نام ادغام صورت گرفت، اما در واقع یک نهاد انقلابی و مردمی به یک دستگاه اجرایی و وزارتخانه دیوان‌سالار تبدیل شد و جهاد سازندگی با رویکرد مردمی و با حضور جوانان فعالیت می‌کرد، اما با تبدیل شدن به وزارتخانه، این رویکرد تغییر کرد.

مسئول سازمان بسیج سازندگی همدان به فرمان مقام معظم رهبری در خصوص تشکیل بسیج سازندگی اشاره کرد و گفت: با توجه به تجربه موفق جهاد سازندگی و حضور جوانان انقلابی در مناطق محروم، مقام معظم رهبری دستور تشکیل بسیج سازندگی ذیل سازمان بسیج مستضعفین را صادر کردند و در سال ۱۳۸۶، مصوبه مجلس شورای اسلامی در این خصوص گذرانده شد و این سازمان به عنوان یک دستگاه اجرایی که می‌تواند با دولت‌ها همکاری داشته باشد، شکل گرفت.

وی با اشاره به بازدید اخیر خبرنگاران از یکی از پروژه‌های صعب‌العبور بسیج سازندگی، گفت: همکاران رسانه‌ای ما برای تهیه گزارش از این پروژه، با مشقت فراوان و پیاده‌روی‌های طولانی مواجه شدند. در حالی که امکان تردد خودرو در بخش‌هایی از مسیر وجود نداشت، اما گروه‌های جهادی ما با استفاده از ماشین‌آلات سنگین و با تلاش شبانه‌روزی در حال انجام خدمت‌رسانی در آن منطقه هستند.

قراباغی با بیان اینکه انعکاس هنرمندانه این تلاش‌ها می‌تواند تاثیر بسزایی در امیدآفرینی و جلب مشارکت‌های مردمی داشته باشد، افزود: متأسفانه با وجود تلاش‌های شما عزیزان، هنوز آنگونه که باید و شاید، اقدامات بسیج سازندگی در سطح جامعه منعکس نشده است و بسیاری از مردم از این فعالیت‌ها بی‌اطلاع هستند.

وی با اشاره به اهمیت کار رسانه‌ای در تکثیر و فراگیر کردن اخبار، اظهار کرد: در دنیای امروز که با حجم انبوهی از تبلیغات و جنگ شناختی مواجه هستیم، کار رسانه‌ای دقیق، هنرمندانه و یکپارچه از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است؛ متاسفانه، فعالیت‌های رسانه‌ای ما در این زمینه آنگونه که باید منسجم و هماهنگ نیست و تاثیر لازم را ندارد.

مسئول سازمان بسیج سازندگی همدان با انتقاد از رویکرد جزیره‌ای برخی رسانه‌ها در پرداختن به فعالیت‌های بسیج سازندگی، گفت: ما نیازمند یک رویکرد یکپارچه و هم‌افزا در حوزه اطلاع‌رسانی هستیم تا بتوانیم به صورت موثر و فراگیر، اقدامات و دستاوردهای بسیج سازندگی را به اطلاع عموم مردم برسانیم.

وی با تأکید بر نقش فلسفه و مبانی فکری در اقناع مخاطب، تصریح کرد: ما در بیان ارزش‌ها و دستاوردهای خود، صرفا به بیان ثواب و گناه بسنده کرده‌ایم و از تبیین فلسفه و منطق این اقدامات غفلت کرده‌ایم، در حالی که دنیای غرب با استفاده از علوم شناختی و هوش مصنوعی، به صورت هدفمند در حال تاثیرگذاری بر افکار و اندیشه‌ها است.

قراباغی رسانه‌ها را خانواده بسیج سازندگی خواند و با درخواست کمک و همکاری از آن‌ها گفت: ما دست یاری به سوی شما دراز کرده‌ایم و خواهشمندیم با همدلی و هم‌افزایی، در این جبهه که متعلق به همه ماست، یاریگر ما باشید. کار رسانه‌ای یک تکلیف است و با همکاری یکپارچه ما می‌توانیم به اهداف خود دست یابیم.

وی در ادامه نشست خبری امروز خود، به تشریح جزئیات دهکده الگوی اقتصاد مقاومتی این سازمان و برنامه‌های آتی آن پرداخت و گفت: این دهکده که پیش‌تر نیز در نشست‌های خبری به آن اشاره شده بود، در حال حاضر میزبان بخش‌هایی از زیرساخت‌ها از جمله سالن جلسات، ساختمان اداری، گلخانه، و آموزشی و ... است.

مسئول سازمان بسیج سازندگی همدان همچنین به وجود چندین سوله در این مجموعه اشاره کرد که در حال حاضر بخشی از آن‌ها به عنوان انبار و کارگاه‌های عمرانی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

وی در خصوص تامین انرژی این دهکده ابراز کرد: در حال حاضر، نیروگاه‌های خورشیدی با ظرفیت پنج کیلووات در حال نصب و بهره‌برداری هستند و انبار و مرکز مدیریت این نیروگاه‌ها نیز در همین مکان قرار دارد، علاوه بر این، ما به دنبال ایجاد مزرعه‌ای در این دهکده برای اهداف تبلیغاتی هستیم و در این راستا نیازمند همکاری دستگاه‌های اجرایی استان در زمینه تامین زیرساخت‌های برق هستیم که متاسفانه با وجود چندین بار درخواست، هنوز محقق نشده است.

دهکده الگوی اقتصاد مقاومتی؛ گامی در جهت توانمندسازی و تغییر سبک زندگی

قراباغی با اشاره به پیگیری‌های انجام شده در این زمینه و ورود استاندار به موضوع، ابراز امیدواری کرد که این مشکل به زودی مرتفع شود.

وی در ادامه به حوزه دام و طیور در این دهکده اشاره کرد و گفت: در حال حاضر، یک گله گوسفند در این مکان در حال چرا است. هدف ما افزایش بهره‌وری دام سبک در استان از رقم فعلی ۶/. (به ازای هر رأس مولد) به حداقل ۱/۲ تا ۱/۵ رأس است. در همین راستا، به طور موقت یکی از سوله‌های دهکده برای نگهداری دام اختصاص داده شده و با همکاری کارشناسان مجرب استان، اقدامات خوبی در حال انجام است.

مسئول سازمان بسیج سازندگی همدان در خصوص فعالیت‌های حوزه طیور در این دهکده مطرح کرد: زیرساخت‌ها و تجهیزات لازم برای پرورش طیور در حال آماده‌سازی است و با شناسایی یک فرد متخصص در این زمینه، پرورش بوقلمون یک روزه در این مکان آغاز شده است.

وی عنوان کرد: هدف ما تولید بوقلمون یک روزه و همچنین دریافت بوقلمون یک روزه از سایر مراکز و پرورش آن‌ها تا یک ماهگی برای عرضه به روستاهای اطراف است، در حال حاضر، روستاهای ما به مصرف‌کننده گوشت سفید (مرغ و بوقلمون) تبدیل شده‌اند و ما به دنبال ترویج مصرف گوشت بوقلمون به دلیل گرم و مغذی بودن آن هستیم.

قراباغی در بخش دیگری از سخنان خود به طرح پرورش طیور زینتی در این دهکده اشاره کرد و گفت: با توجه به توصیه دین مبین اسلام مبنی بر نگهداری پرندگان در منازل به دلیل فواید آن، ما به دنبال پرورش طیور زینتی و ایجاد ذائقه در کودکان و نوجوانان برای نگهداری این پرندگان به جای حیوانات خانگی مانند سگ و گربه هستیم و هدف ما تغییر سبک زندگی و توجه به ارزش‌های دینی و ملی در بین نسل جوان است.

وی با تأکید بر اینکه دهکده الگوی اقتصاد مقاومتی صرفا یک پروژه اقتصادی نیست، ابراز کرد: سبک زندگی و دغدغه‌های فرهنگی نیز برای ما در این دهکده از اهمیت بالایی برخوردار است، در همین راستا، برنامه‌هایی برای اوقات فراغت جوانان از جمله ایجاد مزرعه پرورش اسب و فراهم کردن امکانات تیراندازی و سوارکاری در آینده در نظر گرفته شده است.

نمایشگاه دائمی محصولات اقتصاد مقاومتی؛

مسئول سازمان بسیج سازندگی همدان به ایجاد نمایشگاه و فروشگاه دائمی محصولات اقتصاد مقاومتی در ورودی این دهکده اشاره کرد و گفت: با توجه به وجود حدود ۱۲۰۰ کارگاه تولیدی که از تسهیلات اقتصاد مقاومتی بهره‌مند شده‌اند و با مشکل بازاریابی مواجه هستند، این فروشگاه با چهار واحد ۱۵۰ متری در حال راه‌اندازی است تا تولیدکنندگان روستایی بتوانند محصولات خود را به طور مستقیم به مصرف‌کنندگان عرضه کنند، همچنین، برای خانواده‌هایی که به این دهکده مراجعه می‌کنند، امکانات تفریحی و بازی برای کودکان و نوجوانان نیز در نظر گرفته شده است.

وی در خصوص توسعه این دهکده و افزایش زمین‌های در اختیار گفت: در حال حاضر حدود ۱۵ هکتار زمین در این دهکده در اختیار ما قرار دارد و با توجه به پادگان مجاور با حدود ۴۰۰ هکتار زمین، امکان توسعه این مجموعه وجود دارد. ما به صورت گام به گام در حال پیشروی هستیم و پس از دریافت هفت هکتار و سپس سه هکتار، با محبت سردار مجیدی، پنج هکتار دیگر نیز به این مجموعه اضافه شده است.

قراباغی ابراز امیدواری کرد با تعریف کاربری مناسب برای این اراضی و مشاهده فواید آن برای مردم و جامعه، همکاری‌های لازم برای توسعه این دهکده صورت گیرد.

وی از برنامه‌های این سازمان برای ایجاد دهکده‌های الگوی اقتصاد مقاومتی در سایر شهرستان‌های استان خبر داد و گفت: در شورای اداری چند شهرستان نیز آمادگی خود را برای در اختیار قرار دادن ۵۰ تا ۸۰ هکتار زمین مناسب با حداقل آب (حدود یک لیتر در ثانیه) اعلام کرده‌ایم.

مسئول سازمان بسیج سازندگی همدان ادامه داد: در صورت تأمین این زمین‌ها، ما آمادگی داریم تا فازهای بعدی این دهکده‌ها را با هدف مهارت‌آموزی جوانان و ترویج سبک زندگی اسلامی-ایرانی در آن شهرستان‌ها راه‌اندازی کنیم.

وی در ادامه با اعلام خبر مسرت‌آمیز به سرانجام رسیدن جهاد آبرسانی در استان، به تشریح جزئیات این پروژه و سایر اقدامات عمرانی این سازمان پرداخت.

قراباغی با اشاره به تلاش‌های صورت گرفته در قالب جهاد آبرسانی، اظهار کرد: با یاری خداوند و همت همکاران، جهاد آبرسانی که بارها در جلسات مختلف از آن سخن گفته بودیم، به سرانجام رسید و در بهمن‌ماه سال ۱۴۰۳ با حضور علی‌آبادی وزیر نیرو وقت، استان همدان به عنوان اولین استان در سطح کشور، شاهد بهره‌مندی ۱۳۰ روستا با جمعیتی بالغ بر ۱۵۴ هزار نفر از نعمت آب شرب سالم، بهداشتی و پایدار شد و این اتفاق برای من و مجموعه بسیج سازندگی بسیار ارزشمند و مایه سپاسگزاری به درگاه الهی است.

وی با تأکید بر اهمیت این دستاورد بزرگ، افزود: اگر در طول عمرم فقط همین یک کار به سرانجام می‌رسید، گمان می‌کنم فلسفه به دنیا آمدنم محقق شده بود. این موفقیت متعلق به همه کسانی است که در این راه تلاش کردند، به شرطی که انعکاس رسانه‌ای آن به گونه‌ای باشد که حتی یک نفر از این ۱۵۴ هزار نفر که اکنون به آسانی آب می‌نوشد، قدردان این نعمت باشد.

آغاز فاز دوم جهاد آبرسانی با وجود مشکلات مالی

مسئول سازمان بسیج سازندگی همدان در ادامه از ابلاغ قرارداد دوم جهاد آبرسانی خبر داد و گفت: قرارداد دوم جهاد آبرسانی نیز به استان همدان ابلاغ شده و ما اولین استان در سطح کشور هستیم که این ابلاغ صورت گرفته است؛ هرچند هنوز تأمین مالی به طور کامل انجام نشده، اما عملیات اجرایی آن به زودی آغاز خواهد شد البته پیش از این نیز اقدامات کوچکی از جمله ساخت دو یا سه مخزن و برق‌رسانی به ۹ روستا انجام شده بود و تجهیزات سه مخزن نیز تکمیل شده است که به امید خدا با قوت بیشتری در سال جاری این پروژه را پیش خواهیم برد.

وی در خصوص پروژه‌های راه‌سازی در استان اظهار کرد: علی‌رغم وجود برخی مشکلات در سطح کشوری در تفاهم‌نامه بین وزارتخانه و قرارگاه امام حسن مجتبی (ع)، کار در استان همدان آغاز شده است.

قراباغی با اشاره به اینکه در سال ۱۴۰۲ چهار کیلومتر از راه روستایی روستای مولجه را آسفالت کردند که شامل برداشت خاک نباتی، زیرسازی و آسفالت می‌شد، ادامه داد: هرچند حدود هشت کیلومتر دیگر تا رسیدن به روستای برکت‌آباد باقی مانده، اما این چهار کیلومتر به اتمام رسیده است؛ علاوه بر این، چندین پروژه دیگر در حوزه راه روستایی با مشارکت راهداری، خیرین و فرمانداری‌ها در روستاهایی مانند احمدآباد، دولت‌آباد و انجام شده است.

 وی افزود: یک کیلومتر راه روستای ارزانفود نیز به اتمام رسیده و پروژه ۱۳ کیلومتری راه ایدلو‌قباغ‌تپه در کبودراهنگ نیز با پیشرفت فیزیکی حدود ۵۰ درصد در حال انجام است.

مسئول سازمان بسیج سازندگی همدان با تأکید بر اهمیت پروژه‌های راهسازی در رضایتمندی مردم و افزایش سرمایه اجتماعی، افزود: تصور کنید در یک روستا، دسترسی به بازار برای عرضه محصولات، دریافت خدمات، خرید و درمان با سختی مواجه باشد، این امر می‌تواند منجر به نارضایتی و مشکلات عدیده‌ای برای روستائیان شود.

وی با بیان اینکه خوشبختانه، پروژه‌های راهسازی در استان همدان با جدیت در حال پیگیری است و ما آمادگی داریم تا با تأمین منابع لازم، این جبهه کاری را در شهرستان‌های مختلف توسعه دهیم.

قراباغی در حوزه بهینه‌سازی مصرف آب کشاورزی نیز گفت: در سال گذشته در شهرستان تویسرکان بالغ بر ۱۰ کیلومتر لوله‌گذاری انجام شد که این اقدام باعث شد تا مسیر انتقال آب به حدود ۱۸ روستا که پیش از این از طریق جوی‌های خاکی بود، اصلاح شود.

وی با تأکید بر اینکه با توجه به مصرف ۹۰ درصدی آب کشور در حوزه کشاورزی، افزایش ۱۰ درصدی راندمان مصرف در این بخش می‌تواند معادل ۹ درصد از کل آب تولید شده کشور را صرفه‌جویی کند،ابراز کرد: جالب است بدانید که کل مصرف آب شرب و بهداشت در کشور ۶ درصد است که در همین راستا، چندین قنات نیز در شهرستان‌های همدان (روستای گل‌کهریز)، کبودراهنگ و نهاوند لایروبی و احیا شده است و پروژه‌های زیادی نیز در دست اقدام داریم. 

مسئول سازمان بسیج سازندگی همدان عنوان کرد: در سال جاری اعتبارات خوبی در سطح کشوری برای بهینه‌سازی آب کشاورزی پیش‌بینی شده است و این دهکده الگوی اقتصاد مقاومتی نیز بخشی از تلاش‌ها برای فرهنگ‌سازی و آموزش در این حوزه است.

وی با اشاره به آمار بالای ضایعات محصولات کشاورزی در کشور، اظهار کرد: متاسفانه ضایعات محصولات کشاورزی در کشور ما بسیار بالاست و نیازمند آموزش، فرهنگ‌سازی و نوسازی تجهیزات هستیم، در حالی که میانگین ضایعات در دنیا ۱۰ درصد است، این رقم در کشور ما بیش از ۳۰ درصد است. این اختلاف ۲۰ درصدی معادل ۱۷ میلیون تن محصول کشاورزی و غذای حدود ۲۰ میلیون انسان است که با همت و نگاه بسیجی، رساندن ضایعات محصولات کشاورزی به میانگین جهانی (۱۰ درصد) به راحتی امکان‌پذیر است؛ به عنوان مثال، در برخی محصولات مانند کاهو، میزان پرت و ضایعات به ۶۰ تا ۶۵ درصد می‌رسد.

پروژه مسکن محرومین؛ سرپناهی برای نیازمندان

قراباغی در ادامه به پروژه مسکن محرومین اشاره کرد و گفت: در راستای تفاهم‌نامه منعقد شده با کمیته امداد امام خمینی (ره)، ساخت ۴۰ هزار واحد مسکن برای نیازمندان روستایی تحت پوشش کمیته امداد در سطح کشور توسط بسیج سازندگی برنامه‌ریزی شد که سهم استان همدان ۸۰۰ واحد بود که بعدها این عدد در سطح کشور به ۳۲ هزار واحد تقلیل یافت و سهم استان‌ها نیز کاهش پیدا کرد، اما سهمیه ۸۰۰ واحدی همدان حفظ شد. تا امروز، قریب به ۲۱ هزار و ۵۰۰ واحد در کشور به مرحله بهره‌برداری رسیده است.

وی با بیان اینکه در استان همدان، ۸۰۰ واحد سهمیه اولیه در سال گذشته به اتمام رسید و ۵۵ واحد دیگر نیز به ما اختصاص یافت که آن هم به اتمام رسیده است. در حال حاضر، ۱۴۵ واحد دیگر نیز در دست احداث داریم که تا پایان شهریور امسال به اتمام خواهد رسید و تعداد واحدهای ساخته شده در استان به یک هزار واحد خواهد رسید.

مسئول سازمان بسیج سازندگی همدان با اشاره به اینکه این در حالی است که در سطح کشور، از ۳۲ هزار واحد، ۲۱ هزار واحد به اتمام رسیده است، عنوام کرد: اخیراً نیز ۲۷۷ واحد دیگر به ما ابلاغ شده است.

وی با تأکید بر اینکه هدف ما سرپناه دادن به این خانواده‌های نیازمند است و کاهش درصد پیشرفت ظاهری پروژه‌ها در مقابل آسایش این عزیزان اولویت دارد، ابراز کرد: علاوه بر این، بسیاری از مساکن محرومین نیز توسط گروه‌های جهادی و مردمی در مناطق مختلف استان در حال ساخت است.

قراباغی در ادامه به تشریح دستاوردهای این سازمان در حوزه اقتصاد مقاومتی و اقدامات گروه‌های جهادی در استان پرداخت و با اشاره به اهمیت رویکرد اقتصاد مقاومتی، اظهار کرد: مهم‌ترین فعالیت ما در این حوزه، توسعه و تقویت دهکده الگوی اقتصاد مقاومتی است که پیش‌تر نیز به آن اشاره شد.

توسعه صندوق‌های قرض‌الحسنه مردمی؛ نمونه‌ای از نوآوری اجتماعی

وی به فعالیت صندوق‌های قرض‌الحسنه مردمی اشاره کرد و گفت: در حال حاضر، قریب به ۸۶۴ صندوق قرض‌الحسنه فعال با عضویت بالغ بر ۴۵ هزار نفر در استان همدان مشغول به فعالیت هستند که هدف‌گذاری ما این است که تا پایان سال جاری، این تعداد به ۹۳۰ صندوق افزایش یابد.

مسئول سازمان بسیج سازندگی همدان با بیان اینکه این صندوق‌ها با ایجاد یک هزار فرصت شغلی در سال با آورده ۳۰ هزار تومان و با گردش مالی بالای ۱۳۰ تا ۱۴۰ میلیارد تومان، نقش مهمی در حل مشکلات معیشتی، درمانی، ازدواج و اشتغال اعضای خود ایفا می‌کنند و نمونه بارزی از نوآوری اجتماعی و توانمندسازی مردم هستند.

وی با ذکر مثال‌هایی از تاثیرگذاری این صندوق‌ها در ایجاد اشتغال، افزود: با وام‌های خرد حتی به مبلغ دو تا سه میلیون تومان، شاهد ایجاد کسب و کارهای پایدار و اشتغال برای چندین نفر بوده‌ایم، به عنوان نمونه، یک بانوی سرپرست خانوار با دریافت وام از همین صندوق، کسب و کار تولید و عرضه مواد غذایی راه‌اندازی کرده و اکنون برای پنج نفر دیگر نیز اشتغال ایجاد کرده است.

قراباغی با تأکید بر مردمی بودن این صندوق‌ها، تصریح کرد: مالکیت و مدیریت این صندوق‌ها بر عهده مردم است و بسیج سازندگی صرفا نقش تسهیل‌گری را ایفا می‌کند که تاکنون ۱۰۱ تعاونی نیز از دل همین صندوق‌ها شکل گرفته‌اند که این نشان از پویایی و بلوغ این نهادهای مردمی دارد. 

وی افزود: این تعاونی‌ها در زمینه‌های مختلف از جمله منابع طبیعی با دستگاه‌های اجرایی قرارداد همکاری منعقد کرده و در حفظ و حراست از عرصه‌های طبیعی نقش موثری ایفا کرده‌اند و به کاهش چشمگیر آتش‌سوزی‌ها در مناطق روستایی کمک کرده‌اند.

مسئول سازمان بسیج سازندگی همدان در خصوص تسهیلات تبصره ۱۸ و ۱۶ نیز گفت: در سال گذشته حدود ۱۷۰ تا ۱۸۰ میلیارد تومان تسهیلات تبصره ۱۸ در استان محقق شد که منجر به بهره‌مندی هزار و ۲۶۰ کارگاه و ایجاد اشتغال برای حداقل یک هزار و ۵۰۰ نفر شده است.

وی با اشاره به نقش مهم بسیج سازندگی در ایجاد اشتغال در استان، عنوان کرد: با توجه به آمار تکلیفی اشتغال استان در سال ۱۴۰۲ که ۱۷ هزار نفر بوده و تکلیف سال گذشته ۲۳ هزار نفر، ایجاد حدود دو هزار شغل توسط مجموعه کوچک ۴۰ تا ۵۰ نفری بسیج سازندگی نشان از نقش موثر این سازمان در این زمینه دارد، این در حالی است که نیروهای بسیج سازندگی بدون دریافت حقوق، یاریگر کشور و مردم هستند.

خدمت‌رسانی جهادگران در ایام نوروز؛ جلوه‌ای از ایثار و فداکاری

قراباغی در بخش پایانی سخنان خود به اقدامات گروه‌های جهادی در قالب رزمایش نوروز ۱۴۰۴ اشاره کرد و گفت: بیش از ۳۰۰ گروه جهادی در ایام تعطیلات نوروز و ماه مبارک رمضان، با ایثار و فداکاری، در زمینه‌های مختلف عمرانی، آموزشی و احسان کریمانه به خدمت‌رسانی به مردم پرداختند، این گروه‌ها با روحیه‌ای دفاع مقدسی، نه تنها به نیازهای مادی بلکه به مسائل فرهنگی و اجتماعی مناطق کم‌برخوردار نیز توجه دارند و الگوی ارزشمندی برای همه ما هستند.

وی خاطرنشان کرد: یک هزار و ۹۴۰ گروه جهادی در سامانه اطلس جهادی ثبت شده است.

 

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!