به گزارش عصر همدان؛ حسین فرشیدی معاون بهداشتی وزارت بهداشت در نشست مشترک با هیئت رئیسه دانشگاه علوم پزشکی همدان، هدف از حضور در این دانشگاه و بازدید از زیرساختهای استان را بررسی شرایط موجود و نقاط ضعف و قوت در بخشهای مختلف حوزه بهداشت برشمرد و اظهار کرد: خوشبختانه دانشگاه علوم پزشکی همدان در همه حوزهها رشد قابل توجهی داشته که نشان از رهبری و مدیریت موفق و اثرگذار این مجموعه دارد و برخی از این توفیقات نیز طی ارتباطات موثر با فضای بیرونی دانشگاه از جمله استانداری، دفتر نمایندگی ولی فقیه و نمایندگان مجلس حاصل شده است.
وی آشنایی با برنامههای خاص هر استان را از دیگر اهداف این سفرها عنوان کرد که بر اساس شاخصهای خاص هر استان بررسی میشود و ادامه داد: همدان در محورهای مهمی شایسته تحسین است که نخستین محور، هماهنگی منجسم و همگرا در مدیریت سیستم سلامت است و دوم فراهم کردن زیرساختهای آموزشی بهداشتی و درمانی و محور سوم تدوین برنامه استراتژیک هدفمند و رصد آن که از نقاط قوت و برجسته دانشگاه علوم پزشکی همدان در این دوره مدیریتی است.
معاون بهداشتی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه حرکتهای متحولگرا در دانشگاه در ارزیابی دانشگاهها بسیار مهم و مورد توجه است عنوان کرد: شکلگیری کارگروه ساغ (سلامت و امنیت غذایی) مبیّن این مهم است که حوزه سلامت تنها مربوط به وزارت بهداشت نیست و ادارات مختلف از جمله استانداری هر استان باید در موضوعات مختلف حوزه سلامت و شاخصهای استانی آن دخیل باشند.
وی همچنین موضوع کمبود و تربیت بهورز را یکی از محورهای مهم و دغدغههای حوزه بهداشت دانست و تصریح کرد: سلامت و پزشک خانواده دو محور جدا از هم نیستند بنابراین اگر بتوانیم زیرساخت پزشک خانواده را به شایستگی در هر شهرستان آماده کنیم دغدغه چندانی در این حوزه نخواهیم داشت.
فرشیدی بیان کرد:سطحبندی در حوزه بهداشت باید در هر شهر و روستا وجود داشته باشد و در این راستا مراقب سلامت بسیاری از اقدامات را برای مردم انجام میدهد و رابط مناسبی بین افراد و پزشک خواهد بود و بعد از سطحبندی، بسیاری از کارها و مشکلات به صورت روانتر انجام میشود.
وی به اشاعه فرایند کار با هوش مصنوعی در اغلب کشورهای دنیا اشاره و خاطرنشان کرد: مهمترین خطر هوش مصنوعی در حال حاضر نبود قوانین است که در این خصوص قوه قضاییه کنار ما قرار گیرد و از این ظرفیت به درستی استفاده شود، در آیندهای نه چندان دور، ارتباطات حضوری بسیار کاهش خواهد داشت و خودمراقبتی با آموزشهای درست همکاران ما جایگزین مراجعات مکرر حضوری خواهد بود.
معاون بهداشتی وزارت بهداشت در ادامه افزود: تحول حوزه سلامت باید منجر به کاهش پرداخت از جیب مردم شود و خدمات مناسب و درست ارائه گردد از اینرو ارائه خدماتی در حوزه بهداشت مدنظر قرار دارد که به کاهش بیماریها منجر گردد در این راستا کنترل فشارخون و قندخون باید به صورت سراسری انجام شود و مردم دسترسی راحتتری برای این موضوع داشته باشند.
وی همچنین با تأکید بر اینکه ارائه واکسن هپاتیت b برای افرادی که تاکنون تزریق نداشتهاند در دستور کار وزارت بهداشت قرار دارد گفت: مدیریت نظام سلامت با رویکرد بررسی میزان تاب آوری نظام سلامت و شبکه بهداشت مورد توجه و تأکید قرار دارد.
فرشیدی یادآور شد: مردم در بحرانهایی مثل کرونا ورود خوبی دارند مثل اجرای طرح شهید سلیمانی که با حضور مردم به شایستگی اجرا شد بنابراین در دیگر حوزهها نیز باید از ظرفیتهای مردمی استفاده شود، مردمیسازی فرهنگ از رویکردهای مهم مسئولین دولت سیزدهم است بر این اساس، آموزش بهداشت، آموزش سلامت و تقویت رابطین سلامت حائز اهمیت است.
وی تشریح کرد: در موضوع جوانی جمعیت، همه دستگاههای اجرایی و متولیان باید با ایمان و قوت وارد برنامه شوند در استانها در حوزه بهداشت و درمان با درمان ناباروری و جلوگیری از سقط، میتوان تغییرات خوبی در وضعیت مردم ایجاد کرد.
معاون بهداشتی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در ادامه به مهاجرپذیری کشورهای اروپایی از بین پزشکان و کادر درمان کشورهای خاورمیانه اشاره و تشریح کرد: این اتفاق در لبنان، مصر، پاکستان و بعد در ایران رشد دارد که مهمترین علت آن این است که بعد از کرونا ساختار کشورهای اروپایی و نگاه آنها به سیستم سلامت تغییر کرد بنابراین وزارت بهداشت باید در این خصوص برنامه ریزی داشته یاشد و برای افزایش انگیزه ماندن پزشکان اقدام کند.
انتهای پیام/ د