
رئیس سازمان مدیریت پسماند شهرداری همدان خبر داد:
همدان پیشگام در تبدیل زباله به سوخت پاک
رئیس سازمان مدیریت پسماند شهرداری همدان با بیان اینکه شهرداری همدان با امضای تفاهمنامهای با کارخانه سیمان اکباتان، گامی مهم در راستای تبدیل زباله به سوخت پاک برداشت، از آغاز قریبالوقوع این طرح نوآورانه خبر داد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «عصرهمدان»،
امیرحسین اسکندری در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «عصر همدان»، با اشاره به چالشهای پیش روی کشور در زمینه تأمین انرژی و محدودیت منابع سوختهای فسیلی، بر ضرورت یافتن جایگزینهای پایدار و اقتصادی تأکید کرد.
وی تبدیل زباله به انرژی را به عنوان یکی از راهکارهای اساسی و پاک در این زمینه معرفی کرد و افزود: با توجه به اینکه سوختهای فسیلی روزی به پایان خواهند رسید، متخصصان ما در سطح کشور به دنبال منابع انرژی جایگزین هستند. تبدیل انرژی از زبالهها، یک راهکار قطعی، پاک و ارزان برای تامین مصارف مختلف به شمار میرود.
رئیس سازمان مدیریت پسماند شهرداری همدان در ادامه به تشریح فرآیند تبدیل زباله به سوخت جایگزین موسوم به RDF (Refuse Derived Fuel) پرداخت و گفت: متخصصان ما در حال بررسی و انجام آزمایشهای امکانسنجی برای تبدیل انرژی از بازیافت زباله هستند تا از این سوخت جایگزین در مصارف صنعتی استفاده شود.
وی با بیان اینکه سوخت RDF در واقع سوختی است که از پسماندهای شهری به دست میآید، ادامه داد: در یک فرآیند مشخص، زبالههای جمعآوری شده در سطح شهر پس از انتقال به سایت دفن، تحت فرآیندهای تفکیک، پردازش و جداسازی قرار میگیرند.
اسکندری مطرح کرد: در این فرآیند، زبالهها به سه بخش اصلی تقسیم میشوند؛ بخش مواد آلی که قابلیت تبدیل به کمپوست و کودهای کشاورزی را دارد، بخش مواد قابل بازیافت که به چرخه تولید بازمیگردد و بخش سوم زبالههایی هستند که قابلیت کمپوست یا بازیافت ندارند، مانند پلاستیک، کاغذ، مقوا و پارچه. این مواد به دلیل قابلیت احتراق بالا، میتوانند به انرژی تبدیل شوند.
وی با تشریح مراحل تولید سوخت RDF با بیان اینکه این مواد پس از خشک شدن و طی فرآیندهای صنعتی، جداسازی و خردایش، در نهایت به سوخت RDF تبدیل میشوند، عنوان کرد: این سوخت کاربردهای متنوعی در صنعت دارد و به ویژه در کارخانجات سیمان قابل استفاده است و بر اساس دستورالعملهای موجود، کارخانجات سیمان موظف هستند تا ۳۰ درصد از سوخت مورد نیاز خود را از سوخت RDF تامین کنند.
رئیس سازمان مدیریت پسماند شهرداری همدان، مزایای استفاده از سوخت RDF را برشمرد و تأکید کرد: استفاده از سوخت RDF علاوه بر صرفهجویی در منابع انرژی کشور مانند گاز و سوختهای فسیلی، به دلیل جایگزینی با سوختهای آلایندهای همچون مازوت، تاثیر مثبتی بر کاهش آلایندهها و حفظ محیط زیست خواهد داشت. همچنین، این اقدام منجر به صرفهجویی در هزینههای مربوط به تامین سوخت خواهد شد و با تبدیل بخشی از زبالهها به سوخت، حجم دفن زباله نیز کاهش یافته و به بهبود وضعیت زیست محیطی شهر و کشور کمک خواهد کرد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود از امضای تفاهمنامه چندجانبه در این زمینه خبر داد و ابراز کرد: خوشبختانه با پیگیریهای انجام شده، تفاهمنامهای چندجانبه میان کارخانه سیمان اکباتان همدان، شهرداری همدان، استاندار همدان و معاون محترم وزیر کشور به امضا رسید. اعتبار قابل توجهی نیز در پایان سال گذشته به این طرح اختصاص یافت که انشاءالله در سال جاری، مراحل مطالعاتی و جذب این اعتبار نهایی خواهد شد و فرآیند تبدیل زباله به سوخت RDF طی شش ماه آینده آغاز خواهد شد. امیدواریم تا پایان سال جاری، شاهد تحقق این مهم و بهرهبرداری از این طرح نوآورانه در شهر همدان باشیم.
انتهای خبر/
درباره نویسنده
لینک کوتاه خبر
برچسبها
نظر / پاسخ از
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!