
«عصر همدان» گزارش میدهد؛
مرکز تحکیم خانواده، حامی خانوادههای همدانی
مرکز جامع تحکیم خانواده در استان همدان ثابت کرده است که در مدت زمان کوتاه از تأسیس، با تلاش جمعی میتوان بنیان خانوادهها را مستحکمتر کرده و جامعهای سالمتر و پویاتر ساخت.
به گزارش خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «عصرهمدان»، در جامعه امروزی با توجه به سختیهای زندگی، کمتجربه بودن زوجین و شرایط روز لازم است تا برای تحکیم بیشتر خانوادهها مجموعهای از راهکارها در سطوح مختلف فردی، خانوادگی، اجتماعی و قانونی ارائه شود.
آموزش و آگاهیبخشی از دوران پیش از ازدواج، حین زندگی مشترک، هنگام فرزندآوری و در دوران تربیت فرزندان از مسائل مهم است که باید توسط مراجع مربوطه به آن توجه شود.
در حوزه تقویت مهارتهای ارتباطی، آموزش مهارتهایی همچون گفتگوی مؤثر، حل مسئله و ابراز محبت و قدردانی نیز از جمله مهارتهای الزامی برای داشتن یک زندگی مشترک و خوب است.
حال مرکز جامع تحکیم خانواده در استان همدان در راستای آگاهیبخشی، تقویت خانوادهها و پیشگیری از آسیبهای اجتماعی ایجاد شده است تا در کنار خانوادههای همدانی باشد.
کاهش آسیبهای اجتماعی هدف مرکز جامع تحکیم خانواده همدان
زهرا شایستهفرد در گفتگو با خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «عصر همدان» با بیان اینکه مرکز جامع تحکیم خانواده همدان در همدان از سال ۱۴۰۱ با هدف کاهش آسیبهای اجتماعی در استان تأسیس شد، گفت: حمایت نماینده ولیفقیه از این مجموعه همواره برای ما راهگشا بوده است.
وی با اشاره به اینکه مرکز جامع تحکیم خانواده همدان دارای ۱۰ مجموعه است، افزود: ۴۰ مجموعه نیز به صورت غیر مستقیم درحال فعالیت در این مجموعه هستند تا مسائل حوزه خانواده و جمعیت را پیگیری کنند.
مسئول فنی مرکز تحکیم خانواده استان همدان خاطرنشان کرد: در این مجموعه ۱۰۰ مشاور متخصص و متعهد پس از گذراندن مصاحبههای خاص انتخاب شدند و تدین مشاورین برای ما اهمیت داشت تا خانوادهها با اعتماد بیشتری از خدمات روانشناختی مرکز استفاده کنند.
شایستهفرد با بیان اینکه تاکنون حدود ۳ هزار مشاوره فردی و خدمات روانشناختی در این مجموعه ارائه شده است، عنوان کرد: امیدواریم بتوانیم با این اقدامات، آسیبهای اجتماعی را کمتر کنیم.
وی با اشاره به اینکه در کنار مشاورههای تخصصی، اعزام مشاور به ادارات، کانونها و مدارس انجام شده است، گفت: این اقدام در راستای افزایش بهداشت روانی جامعه انجام شده تا خدمات مشاوره و روانشناختی برای همه سنین در سطح استان ارائه شود.
ارائه مشاوره براساس نیازسنجی مناطق
مسئول فنی مرکز تحکیم خانواده استان همدان خاطرنشان کرد: اقداماتی در راستای ارتقاء سطح روانشناختی خانوادهها انجام شده و پیشبینی کردیم مشاورهایی که در دورههای تربیت مشاورهها شرکت میکنند، ضمن خدمت در مرکز، دورههای دانشافزایی و همافزایی را با اساتید کشوری بگذرانند و به مناطق محروم طبق نیازسنجی اعزام شوند.
شایستهفرد با بیان اینکه با بیان اینکه هر منطقهای از استان نیازسنجی خاصی دارد، افزود: مثلاً شاید منطقهای نیاز به خدمات مشاوره پیشگیری از خودکشی داشته باشد و منطقهای دیگر نیاز به مشاوره تربیت کودک داشته باشد.
مسئول فنی مرکز تحکیم خانواده استان همدان ادامه داد: در اصل تصمیمگیری نوع نیاز به مشاوره در مناطق براساس گزارش رابطین انجام میشود و مشاورین متخصص در زمینه خاص اعزام به منطقه میشوند.
شایستهفرد با بیان اینکه مجموعه شامل ۱۴ کارگروه است، عنوان کرد: مشاورین در این کارگروهها در زمینههای خاص جلساتی تشکیل میدهند و با طرح و ایده، فعالیتهای جامعه ایجاد میکنند.
وی با اشاره به اینکه مثلاً در زمینه کارگروه مطالعات و تحقیقات پژوهشهایی انجام میشود که مربوط به سطح استان است، گفت: سپس این طرحها پس از تصویب، در شورای فرهنگ عمومی مطرح و حمایت مالی و قانونی دریافت میکند تا اجرایی شود.
مسئول فنی مرکز تحکیم خانواده استان همدان خاطرنشان کرد: برای همه کارگاهها در سطح استان به مخاطبین و دانشپژوهها مدارک معتبر ارائه میشود و نظارت علمی بر همه کارگروهها هست.
شایستهفرد با بیان اینکه همه مشاورین بنا به تخصص خود در کارگروههای مرکز فعالیت دارند، عنوان کرد: کارگروه اعتیاد، کارگروه خانواده، کارگروه ازدواج، کارگروه بالینی، کارگروه کودک، کارگروه نوجوان، کارگروه جمعیت و کارگروه مطالعات و پژوهش بخشی از کارگروههای مرکز تحکیم خانواده همدان هستند.
وی با اشاره به اینکه طرح هر کارگروه بعداز تصویب در شورای فرهنگ عمومی با توجه به نیاز جامعه توسط مشاوران اجرایی میشود، گفت: مثلاً آموزش مهارتهای ارتباطی در مدارس توسط کارگروه نوجوان اجرایی شد و اردوهای خاص نیر برگزار کردیم.
مسئول فنی مرکز تحکیم خانواده استان همدان خاطرنشان کرد: طرح کافه کتاب دختران از دیگر طرحهای اجرایی است، برنامه کافه کتاب دختران در کافه کتاب رفیقانه با موضوعات روانشناسانه طراحی شد و کلاسهای خودشکوفایی نیز برگزار میشود تا سطح مهارتهای زندگی آنها را افزایش دهیم.
شایستهفرد با بیان اینکه برای در کارگروه ازدواج ارائه طرح الزامی شدن مشاوره پیشاز ازدواج اجرا شد، گفت: این طرح با اجرای کارگاههای پیش از ازدواج به صورت الزامی قبل از عقد برعهده گرفته شده است که طرح جزئی دیگر مثل اردو و بازی روانشناختی نیز در این زمینه ارائه شده است.
وی با اشاره به اینکه کارگاهها متعددی در زمینه ازدواج در ادارات مختلف برگزار شده است، عنوان کرد: همسانگزینی راه وصال یکی از اقدامات بوده است که تأسیس شد تا دختران و پسران مجرد را به یکدیگر معرفی و سپس حمایت روانشناختی کنیم تا در نهایت منجر به ازدواج شود.
پیشگیری از خودکشی، شاخصترین طرح کارگروه بالینی
مسئول فنی مرکز تحکیم خانواده استان همدان ادامه داد: در کارگروه بالینی طرحهای متعددی اجرا شد که شاخصترین طرح در این حوزه، پیشگیری از خودکشی و آسیبهای اجتماعی بود و در مدارس اجرا کردیم.
شایستهفرد با بیان اینکه رویدادهایی در راستای افزایش جمعیت برگزار شد، تصریح کرد: کارگاهها در سطح مدارس برای والدین تکفرزند و کارمندان ادارات برگزار شد.
وی با اشاره به اجرای طرح ناشط، عنوان کرد: این طرح نیز در راستای تربیت کنشگر جمعیت بود و به دنبال آن دوره جامعه پرداز برای هم افزایی مجموعههای فعال در عرصه خانواده و جمعیت برگزار شد.
مسئول فنی مرکز تحکیم خانواده استان همدان خاطرنشان کرد: این همافزایی به صورت کشوری برگزار و بسیار مفید بود و مجموعهها با خدمات خانواده، ازدواج و جمعیت در کنار یکدیگر قرار گرفتند و با یکدیگر آشنا شدند.
شایستهفرد با بیان اینکه در این رویداد استان همدان رتبه نخست را کسب کرد، گفت: نشستهایی که مشاورین مرکز در زمینه خانواده و جمعیت با حضور مسئولین برگزار میکنند به صورت مدون در هر فصل برگزار شده و باعث شبکهسازی در کل استان همدان شده است.
وی با اشاره به اینکه الان به صورت مجازی همافزایی شکل گرفته است، افزود: فعالین در عرصه خانواده و جمعیت به یکدیگر معرفی میشوند تا همافزایی ادامهدار باشد.
مسئول فنی مرکز تحکیم خانواده استان همدان ادامه داد: مرکز همدان در زمینههای مختلف در کل کشور بخاطر عملکرد مثبت، مرکز مشاوره برتر اعلام شد و همه این موفقیتها بخاطر نیت خیری بوده که با هدف فعالیت عامالمنفعه و با نیت کمک به هموطنان انجام شده است.
شایستهفرد با بیان اینکه پاداش ارائه خدمات در این مرکز جامع تحکیم خانواده را به حضرت ولیعصر(عج) هدیه کردند، گفت: از ایشان خواستههایم به توان ما برکت دهند تا بیش از پیش در این مسیر قدم برداریم.
وی در پایان با اشاره به اینکه اگر کسی بخواهد از خدمات مجموعه استفاده کند میتواند در فضای مجازی با مرکز مشاوره سایبان مهر ارتباط بگیرند، افزود: خانوادهها میتوانند در هیئت جانبی مرکز ما نیز فعالیت فرهنگی داشته باشند.
مرکز تحکیم خانواده، حامی خانوادههای همدانی
ایجاد مراکز مشاوره و گسترش مراکز مشاوره در کنار ارائه خدمات مددکاری برای کاهش آسیبهای اجتماعی اقدامی مؤثر محسوب میشود که البته نیازمند حمایت هرچه بیشتر مسئولان است.
با توجه به چالش جمعیتی که با آن مواجه هستیم، فعالیت چنین مراکزی با تأکید بر اهمیت خانواده میتواند در این حوزه مؤثر بوده و حتی موجب کاهش طلاق نیز شود.
مرکز جامع تحکیم خانواده در استان همدان ثابت کرده است که در مدت زمان کوتاه از تأسیس، با تلاش جمعی میتوان بنیان خانوادهها را مستحکمتر کرده و جامعهای سالمتر و پویاتر ساخت.
انتهای خبر/
درباره نویسنده
لینک کوتاه خبر
برچسبها
نظر / پاسخ از
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!