
رئیس اداره مراتع همدان خبر داد:
مدیریت چرا در مراتع همدان برای بهرهبرداری پایدار
رئیس اداره امور مراتع و بیابان اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان از اجرای طرح مدیریت چرا و ساماندهی کوچ بهاره با هدف جلوگیری از تخریب و تضمین بهرهبرداری پایدار از ۶۶۵ هزار هکتار مراتع استان خبر داد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «عصرهمدان»، سعید الیاسی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «عصر همدان»، با اشاره به وسعت ۶۶۵ هزار هکتاری مراتع استان، این عرصه ها را علاوه بر تامین علوفه، زیستگاهی ارزشمند برای گونههای گیاهی و جانوری دانست و از اجرای طرح مدیریت چرا و ساماندهی کوچ بهاره به منظور جلوگیری از تخریب و بهرهبرداری پایدار از این منابع خبر داد.
وی در تشریح وظایف این اداره کل در حوزه مراتع و بیابان، اجرای طرحهای احیا و اصلاح مراتع از طریق عملیات بیولوژیک و کشت گیاهان دارویی را از جمله اقدامات برشمرد و مهمترین وظیفه را اجرای پروژه مدیریت چرا و کنترل پروانه چرای دام و ساماندهی کوچ بهاره عنوان کرد.
رئیس اداره امور مراتع و بیابان اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان با بیان اینکه این برنامه مدیریتی با هدف جلوگیری از چرای بیرویه دام و احیا و اصلاح مراتع انجام میشود، افزود: این طرح زمان دقیق ورود و خروج دامداران به مراتع را مشخص کرده و بهرهبرداری اصولی و کاهش تخریب این عرصهها را به دنبال خواهد داشت. به گفته وی، هدف نهایی این طرح، بهرهبرداری پایدار از منابع طبیعی برای نسلهای آینده است.
وی افزایش پوشش گیاهی، جلوگیری از فرسایش خاک و تخریب عرصههای طبیعی، افزایش تولید علوفه و به تبع آن افزایش تعداد دام مجاز در مراتع، تاثیر مثبت بر قیمت گوشت و امنیت غذایی و بهبود معیشت دامداران روستایی و عشایری را از جمله اهداف و نتایج اجرای این طرح برشمرد.
الیاسی در خصوص سامانههای در اختیار بهرهبرداران، آنها را به دو بخش روستایی و عشایری تقسیم کرد و گفت: به دلیل شرایط رویشی متفاوت در ارتفاعات مختلف، ورود دام به مراتع روستایی تا آخر فروردین ممنوع بوده و مراتع عشایری نیز با ۱۵ روز تاخیر در اختیار این قشر قرار میگیرد.
وی افزود: ۵۵ سامانه عشایری به وسعت ۷۰ هزار هکتار با ۴۷ هزار واحد دامداری مجاز و ۱۱۰۰ خانوار عشایری در استان وجود دارد که از این مراتع بهرهبرداری میکنند.
رئیس اداره امور مراتع و بیابان اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع بهرهبرداری از گیاهان دارویی اشاره کرد و گفت: بر اساس سیاستهای سازمان منابع طبیعی، بهرهبرداری از برخی اقلام ممنوع و بهرهبرداری از اقلام مجاز مشروط مانند موسیر، کنگر و کتیرا صرفاً در قالب طرحهای بهرهبرداری و توسط بهرهبرداران محلی و روستایی امکانپذیر است.
وی با تأکید بر لزوم بهرهبرداری اصولی از گیاهان دارویی، از روستاییان و بهرهبرداران خواست تا به گونهای برداشت کنند که به ریشه و کل گیاه آسیب نرسد و امکان تجدید حیات برای سالهای آینده فراهم باشد. وی هشدار داد که بهرهبرداری غیراصولی میتواند منجر به انقراض گونههای گیاهی شود.
الیاسی در پایان بر اهمیت همکاری بهرهبرداران در اجرای این طرحها تاکید کرد و خواستار رعایت ضوابط و مقررات مربوطه به منظور حفظ و حراست از منابع طبیعی استان شد.
انتهای خبر/
درباره نویسنده
لینک کوتاه خبر
برچسبها
نظر / پاسخ از
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!