حالت تاریک
Image
یکشنبه, 22 تیر 1404
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه خبری تحلیلی عصرهمدان هستید؟
علامه امینی؛ مدافع بی‌همتای ولایت
کارشناس مذهبی عنوان کرد:

علامه امینی؛ مدافع بی‌همتای ولایت

یک کارشناس مذهبی گفت: علامه امینی، محدث و فقیه بزرگ شیعه، با اثر ماندگار «الغدیر» و ۴۰ سال تلاش خستگی‌ناپذیر، به مدافع بی‌بدیل ولایت امیرالمومنین(ع) تبدیل شد.

حجت‌الاسلام سجاد جمشیدی در گفتگو با خبرنگار گروه فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی «عصر همدان»؛ اظهار کرد: علامه عبدالحسین امینی محدث مورخ متکلم و فقیه شیعه در قرن چهاردهم هجری محسوب می‌شود. او در تبریز و نجف از علمای بزرگی استفاده کرد و از بزرگانی همچون سید ابوالحسن اصفهانی، آیت‌الله محمد حسین نایینی، شیخ عبدالکریم حائری و آیت‌الله کمپانی اصفهانی اجازه اجتهاد گرفت. 

وی علاقه وافر به پژوهش و تحقیق حضور ذهن بسیار، تلاش خستگی‌ناپذیر و انس شدید به مطالعه را از ویژگی‌های ایشان دانست و افزود: کتاب شهداء الفضیله و الغدیر نیز از کتاب‌های مهم او می‌باشد که در این بین کتاب الغدیر شاهکار علامه امینی محسوب می‌شود که ۴۰ سال برای آن زحمت کشید و برای تالیف آن ۱۰ هزار جلد کتاب خواند و به ۱۰۰ هزار کتاب مراجعه نمود .

این کارشناس مذهبی با بیان اینکه موضوع الغدیر اثبات ولایت و امامت امیرالمومنین علیه السلام می‌باشد، خاطرنشان کرد: در واقع علامه امینی برای اثبات خلافت و ولایت امیرالمومنین از منابع و کتب اهل سنت استفاده کرد و این کتاب مرجع اثبات امامت و خلافت امیرالمومنین علیه‌السلام محسوب می‌شود.

 جمشیدی ادامه داد: هنگامی که مرحوم علامه امینی جلد اول کتاب «الغدیر» را در نجف اشرف چاپ و به بازار عرضه کرد، مصر از وزیر اطلاعات و فرهنگ عراق خواست که از طبع آن جلوگیری کند. او در جواب گفته بود: «هرچه در آن هست، از کتاب‌های خود شماست».

وی همچنین بیان کرد: علامه امینی برای تالیف الغدیر به کتابخانه‌های مهمی در اقصی نقاط بلاد اسلامی مانند کتابخانه‌های نجف و شهرهای دیگر عراق ،ایران، ترکیه ،هند و سوریه سفر کرد.

در خاطرات ایشان است که برای دستیابی به نسخه خطی کتب به یکی از شهرهای عراق سفر کردند؛ منتها این کتابخانه فقط چهار ساعت باز بود و علامه هم فقط چهار روز می‌توانست در آنجا بماند توافقی بین ایشان و رئیس کتابخانه صورت گرفت که هر روز ظهر علامه نزدیک تعطیلی کتابخانه وارد آن شود و کتابدار درب کتابخانه را بر روی ایشان ببندد و روز بعد ۸ صبح درب را باز کند. بدین ترتیب علامه روزی ۲۰ ساعت در کتابخانه می‌ماند و فعالیت علمی می‌کرد و با لقمه نانی و آبی سر می‌کرد.

وی یادآور شد: علامه توانست از میان ۴۰۰۰ نسخه خطی ماخذ دلخواه خود را بیابد و برای تالیف کتاب الغدیر از آن استفاده کند.

 در سال ۱۳۷۳ قمری یعنی هشت سال بعد از انتشار اولین جلد الغدیر در روز غدیر خم علامه امینی کتابخانه‌ای را به اسم مکتبة الامام امیرالمومنین علیه‌السلام تاسیس کردند که شروع فعالیت آن با ۴۲ هزار کتاب خطی بود.

این کارشناس مذهبی گفت: علامه امینی از شدت کار و فعالیت علمی دچار کسالت شده و دو سال بستری شد و علیرغم معالجات به عمل آمده در سال ۱۳۴۹ شمسی برابر با ۱۳۹۰ هجری قمری در روز جمعه هنگام اذان ظهر در تهران روح مطهرش از این دنیا رحلت کرد و به عالم ملکوت پیوست در حالی که در آن ساعت مناجات خمس عشر امام سجاد را می‌خواند و در حالیکه به مناجات‌التائبین رسید از این دنیا رفت.

جمشیدی در پایان سخنان خود تصریح کرد: علامه امینی مجاهدی بود که در راه اثبات ولایت امیرالمومنین علیه‌السلام تلاش شبانه روزی وخستگی ناپذیری کرد که بحق او را مدافع ولایت می‌توان نام نهاد.

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!