حالت تاریک
Image
جمعه, 20 تیر 1404
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه خبری تحلیلی عصرهمدان هستید؟
شهید سلیمانی، اسطوره مبارزه با استکبار جهانی
در گفتگو با یک استاد دانشگاه عنوان شد:

شهید سلیمانی، اسطوره مبارزه با استکبار جهانی

یک استاد دانشگاه با بیان اینکه شهید سلیمانی ژنرالی ایرانی بود و مسئولیت‌هایی فراتر از جغرافیای ایران بر عهده داشت، گفت: او وارد خاورمیانه شد و جبهه‌های جدیدی را علیه امپریالیسم ایجاد کرد و فرماندهی میدان، ویژگی بارز او بود.

مصطفی مصلح‌زاده در گفتگو با خبرنگار سیاسی پایگاه خبری تحلیلی «عصر همدان» با بیان اینکه در طول تاریخ ۱۰۰ ساله اخیر، شاهد مبارزان برجسته‌ای بوده‌ایم که در مقابل سلطه امپریالیستی ایستادگی کرده‌اند، گفت: از دوران جنگ‌های جهانی تا کنون چهره‌های مهمی در این مسیر ظهور کرده‌اند که در ایران میتوان به شخصیت‌هایی مانند رئیس‌علی دلواری اشاره کرد.

وی با اشاره به اینکه این مبارزات در مقیاس جهانی نیز بازتاب داشت، عنوان کرد: در هند، شخصیتی مانند  گاندی، هرچند رویکردی متفاوت با رئیس‌علی دلواری داشت، اما مبارزه او نیز در چارچوب مقاومت در برابر سلطه امپریالیستی قابل بررسی است.
 
این استاد دانشگاه ادامه داد: کشورهایی مانند لیبی، مصر و الجزایر، شخصیت‌های چریکی و سیاسی مهمی را به خود دیدند که در مقابل استعمار ایستادگی کردند، این شخصیت‌ها، چه در ایران و چه در سایر نقاط جهان، در حافظه تاریخی ملت‌ها به عنوان نمادهای مقاومت در برابر سلطه امپریالیسم، ثبت شده‌اند.

 مصلح‌زاده با بیان اینکه در اواخر قرن ۲۰ و اوایل قرن ۲۱، شاهد ظهور شخصیتی بودیم که به تعبیر بسیاری، اهمیت ویژه‌ای داشت و حتی آمریکایی‌ها نیز به آن اذعان کرده‌اند، گفت:  این شخصیت چه گوارا نام دارد و یک شخصیت فوق‌العاده در مبارزات چریکی و ضد امپریالیستی بود.

وی با اشاره به اینکه حتی لازم نیست ما زیاد درباره او صحبت کنیم، خود آمریکایی‌ها در مورد اهمیت او صحبت کرده‌اند، افزود: دلایل زیادی برای این اهمیت وجود دارد، اما یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های او، فرماندهی استراتژیک او بود چراکه توانست جبهه‌های مختلفی را در مقابل امپریالیسم ایجاد و مدیریت کند و همزمان در چند جبهه بجنگد. 

این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: به عنوان مثال، او ابتدا در آمریکای جنوبی، در کوبا، علیه آمریکا مبارزه کرد و پیروز شد اما به جای ماندن در آن منطقه، کوبا را رها کرد و به آفریقا رفت تا جبهه جدیدی علیه آمریکا در آنجا باز کند، این توانایی او در گشودن جبهه‌های متعدد، او را از سایر فرماندهان چریکی متمایز می‌کرد. 

مصلح‌زاده با بیان اینکه در حالی که برخی دیگر ممکن بود در یک جبهه مبارزه کنند و پیروز شوند، چه گوارا به دنبال ایجاد جبهه‌های جدید و گسترش دامنه مبارزه بود، گفت: حتی اگر رهبر ونزوئلا، هوگو چاوز، را در نظر بگیریم که در منطقه‌ای علیه آمریکا مبارزه کرد و پیروز شد، اما چه گوارا فراتر از یک منطقه عمل می‌کرد و به دنبال فعال کردن جبهه‌های جدید در قاره‌های مختلف بود.

وی با اشاره به اینکه ما در جمهوری اسلامی ایران فردی به نام شهید قاسم سلیمانی داریم که او نیز در این زمینه ویژگی‌های منحصر به فردی داشت، عنوان کرد: شهید سلیمانی یک ژنرال ایرانی بود و مسئولیت‌هایی فراتر از جغرافیای ایران بر عهده داشت، او وارد منطقه خاورمیانه شد و جبهه‌های جدیدی را علیه امپریالیسم ایجاد کرد. 

این استاد دانشگاه ادامه داد: البته شهید سلیمانی از صفر شروع نکرد، بلکه پتانسیل‌های موجود را سازماندهی کرد، به عنوان مثال، در فلسطین، او مردم و نیروهای فلسطینی را که آماده مبارزه با سلطه امپریالیسم بودند، سازماندهی کرد و ابزار لازم را در اختیارشان قرار داد.

مصلح‌زاده با بیان اینکه رساندن کمک به فلسطین، با توجه به محاصره‌های زمینی، هوایی و دریایی اسرائیل، کار بسیار دشواری بود، گفت: اما شهید سلیمانی توانست موشک و آموزش‌های لازم را به فلسطینی‌ها برساند و حتی آن‌ها را قادر سازد که موشک بسازند، این یک دستاورد بسیار بزرگ و شگفت‌انگیز بود.

وی با اشاره به نقش‌آفرینی شهید سلیمانی در لبنان، عنوان کرد: هرچند محاصره به شدت فلسطین نبود، اما اسرائیل با استفاده از جاسوسی ماهواره‌ای و زمینی، محموله‌های ارسالی به جنوب لبنان را هدف قرار می‌داد، با این حال، شهید سلیمانی توانست مقاومت لبنان را تقویت کند تا جایی که اسرائیل و آمریکا از قدرت سلاح‌ها و موشک‌های حزب‌الله می‌ترسیدند.

 این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: مدیریت و سازماندهی شهید سلیمانی فقط به فلسطین و لبنان محدود نمی‌شد، او در عراق، یمن و سوریه نیز نقش فعالی داشت و جبهه‌های جدیدی را علیه امپریالیسم و گروه‌های تروریستی ایجاد و هدایت می‌کرد، نکته جالب توجه در مورد او، «فرماندهی میدانی» بود.

مصلح‌زاده با بیان اینکه شهید سلیمانی گاهی صبح در سوریه، شب در لبنان و فردا صبح در عراق حضور داشت، افزود: این نشان‌دهنده یک فرماندهی به معنای واقعی کلمه فوق‌العاده بود، به قول معروف، آمریکایی‌ها می‌گفتند که «ما نمی‌دانیم ژنرال سلیمانی الان کجاست، همه جا هست و هیچ جا نیست.» و این به دلیل توانایی او در حضور در جبهه‌های مختلف و در عین حال غیرقابل دسترس بودن برای دشمن بود. 

وی با اشاره به اینکه این نشان از یک استراتژی و مدیریت بسیار پیچیده و موفق بود، گفت: به همین دلیل آمریکایی‌ها تمام تلاش خود را کردند تا ژنرال ما را به شهادت برسانند.

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!