حالت تاریک
جمعه, 02 خرداد 1404
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه خبری تحلیلی عصرهمدان هستید؟
روان‌شناسی؛ دانشی علمی با پشتوانه تحقیقاتی
عضو سازمان مشاوران ملل اسلامی عنوان کرد:

روان‌شناسی؛ دانشی علمی با پشتوانه تحقیقاتی

عضو سازمان مشاوران و متخصصان ملل اسلامی«INSCO» روان‌شناسی؛ دانشی علمی با پشتوانه تحقیقاتی است.

حجت‌الاسلام صالحی در گفتگو با خبرنگار فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی «عصر همدان»؛ با اشاره به اهمیّت علم روان‌شناسی در جامعه امروزی اظهار کرد: روان‌شناسی؛ دانشی علمی با پشتوانه تحقیقاتی است.

وی با بیان اینکه روان‌شناسی علمی فراتر از توصیه‌های عامیانه است. عنوان کرد: برخلاف آنچه در برخی آثار نمایشی به تصویر کشیده می‌شود، این رشته مبتنی بر روش‌های علمی، پژوهش‌های دقیق و آزمون‌های تجربی است.

 عضو سازمان مشاوران و متخصصان ملل اسلامی «INSCO» خاطرنشان کرد: شاخه‌هایی مانند روان‌شناسی شناختی، بالینی، رشد و اجتماعی، در سیستم‌های آموزشی و درمانی جهان نقشی حیاتی دارند.

صالحی در ادامه سخنان خود گفت: کم‌اهمیت جلوه دادن این دانش، نه‌تنها تحریف واقعیت است، بلکه موجب کاهش اعتبار این علم در نگاه جامعه می‌شود.

وی با اشاره به اینکه رسانه‌ها نقش کلیدی در شکل‌دهی افکار عمومی دارند، بیان کرد: پژوهش‌های روان‌شناختی نشان داده‌اند که تصویرسازی نادرست از یک حرفه می‌تواند منجر به کلیشه‌سازی و کاهش اعتماد عمومی شود. 

عضو سازمان مشاوران و متخصصان ملل اسلامی «INSCO» همچنین تاکید کرد: زمانی که در یک سریال، روان‌شناسان به‌عنوان افرادی ناآگاه، متقلب یا ناتوان به تصویر کشیده می‌شوند، این پیام به جامعه مخابره می‌شود که مراجعه به روان‌شناس امری بی‌فایده است.

 صالحی افزود: این در حالی است که عدم رسیدگی به سلامت روان، زمینه‌ساز افزایش اضطراب، افسردگی، اعتیاد و حتی خودکشی در جامعه خواهد شد.

وی با تاکید بر مسئولیت اجتماعی رسانه در قبال سلامت روان جامعه، تصریح کرد:رسانه‌ها باید در قبال تأثیرگذاری خود بر جامعه، مسئولیت‌پذیر باشند. همان‌طور که اطلاع‌رسانی علمی و آگاهی‌بخشی از وظایف رسانه‌هاست، بازنمایی صحیح رشته‌هایی مانند روان‌شناسی نیز از اهمیت بالایی برخوردار است. 

وی در پایان سخنان خود یادآور شد: نمونه‌های موفق در سینمای جهان نشان می‌دهد که استفاده صحیح از مفاهیم روان‌شناختی می‌تواند به خلق آثار هنری ماندگار و ارتقای آگاهی عمومی کمک کند. فیلم‌هایی مانند A Beautiful Mind، Good Will Hunting و Inside Out نمونه‌هایی از این تعامل موفق میان هنر و علم روان‌شناسی هستند.

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!