حالت تاریک
جمعه, 26 اردیبهشت 1404
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه خبری تحلیلی عصرهمدان هستید؟
خواص بی‌نظیر گیاهان کوهی
کارشناس تغذیه عنوان کرد:

خواص بی‌نظیر گیاهان کوهی

کارشناس تغذیه با بیان اینکه مصرف منظم سبزیجات می‌تواند به کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های مزمن کمک کند، گفت: گیاهان کوهی مثل شِنْگ و غازیاقی به تقویت سیستم ایمنی بدن و حفظ سلامت عمومی افراد کمک می‌کنند.

آزاده آذرپیرا در گفتگو با خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «عصر همدان» با بیان اینکه مصرف سبزی‌ها برای سلامتی بسیار مؤثر است، گفت: سبزی‌ها به دلیل کالری پایین و فیبر بالا می‌توانند به کنترل وزن کمک کنند.

وی با اشاره به اینکه سبزیجات باعث احساس سیری می‌شوند و می‌توانند به جای غذاهای پرکالری استفاده شوند، افزود: مصرف منظم سبزی‌ها می‌تواند به کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های مزمن مانند بیماری‌های قلبی، دیابت و برخی انواع سرطان‌ها به دلیل دارا بودن آنتی‌اکسیدانی و اثر ضدالتهابی کمک کند.

کارشناس تغذیه خاطرنشان کرد: سبزی‌ها و گیاهانی مانند شِنْگ و غازیاقی از جمله سبزیجات مفیدی هستند که برای سلامتی مفید بوده و سرشار از ویتامین‌ها، مواد معدنی، فیبر و آنتی‌اکسیدان‌ها هستند. 

آذرپیرا با بیان اینکه گیاهان شنگ و غازیاقی به تقویت سیستم ایمنی بدن و حفظ سلامت عمومی کمک می‌کنند، تصریح کرد: این گیاهان به صورت خودرو در کوه‌ها و طبیعت رشد می‌کنند.

وی با اشاره به اینکه این گیاهان متعلق به گیاه خانواده کاسنی است و در فاصله اردیبهشت تا تیرماه رویش دارد، عنوان کرد: این گیاهان برای معده مقوی بوده و مصرف شنگ از خونریزی معده جلوگیری می‌کند.

کارشناس تغذیه ادامه داد: مصرف شنگ در درمان روماتیسم مفید است، ریشه شنگ لعاب دارد، اشتهازا بوده و برگ این گیاه نیز در سالاد قابل استفاده است.

آذرپیرا با بیان اینکه شنگ به دلیل طبع خنکی که دارد، خونریزی معده را بند می‌آورد، گفت: مصرف این گیاه برای درمان بیماران مسموم نیز مفید است.

وی با اشاره به اینکه گیاه دیگری که در فصل بهار رشد می‌کند، گیاه غازیاقی است، عنوان کرد: اغلب این گیاه در کنار رودخانه و نهرهای کوچک دیده می‌شود، این گیاه در فصل بهار، مخلوط با سبزی‌های دیگر به اسم سبزی کوهی فروخته می‌شود.

کارشناس تغذیه ادامه داد: غازیاقی گیاهی معطر است و طعم خوبی دارد، برای تهیه انواع سوپ، آش و کوکو از آن استفاده می‌شود.

آذرپیرا با بیان اینکه مصرف غازیاغی در مادران شیرده باعث افزایش شیر می‌شود، گفت: این گیاه خون را تصفیه می‌کند و ترشحات غدد داخلی را تنظیم کرده و از سوی دیگر برای درمان بیماری‌های پوستی مؤثر است.

وی با تأکید بر اینکه در غازیاغی جزء سبزی‌های گرم محسوب می‌شود، افزود: این گیاه در رفع بی‌اشتهایی مؤثر بوده، کالری‌زایی می‌کند و برای آرامش اعصاب مفید است.

کارشناس تغذیه خاطرنشان کرد: غازیاقی سرشار از ویتامین ث است و خاصیت ضدعفونی کنندگی باکتری، ویروس و قارچ‌ها را دارد.

آذرپیرا با بیان اینکه غازیاغی ادرار آور است، عنوان کرد: به همین دلیل مصرف این گیاه از تجمع آب اضافی و از بروز ورم در بدن جلوگیری می‌کند.

و در پایان با اشاره به اینکه غازیاقی افزایش دهنده وزن بدن است، گفت: مصرف جوشانده آن برای خانم‌های باردار مضر است و زیاده روی در مصرف آن باعث تحریک پوست و مشکلات کبد و مثانه می‌شود.

 

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!