
مدیر نظارت بر مواد غذایی دانشگاه علوم پزشکی:
ثبت سالانه ۶۰۰ هزار مسمومیت غذایی در جهان
مدیر نظارت بر مواد غذایی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه سالانه ۶۰۰ میلیون نفر در دنیا دچار مسمومیت غذایی میشوند، گفت: متأسفانه حدود 420 هزار نفر نیز براین اثر، جان خود را از دست میدهند.
حجتالله کمکی در گفتگو با خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «عصر همدان» با بیان اینکه ایمنی غذا آنقدر اهمیت دارد که سازمان بهداشت جهانی یک روز را به ایمنی مواد غذایی اختصاص داده است، گفت: در واقع هفتم ژوئن برابر با هفدهم خردادماه روز جهانی ایمنی غذا محسوب زیرا یکی از نگرانیهای اصلی در حوزه سلامت، بیماریهای غیرواگیر هستند که بخشی از آنها ناشی از مصرف مواد غذایی ناسالم است.
وی با اشاره به اینکه متأسفانه، سالانه حدود 200 نوع بیماری و مسمومیت از طریق مواد غذایی به مصرفکنندگان منتقل میشود، افزود: این آمار و ارقام در این زمینه بسیار نگرانکننده است، سالانه حدود 600 میلیون نفر در دنیا دچار مسمومیت غذایی میشوند و متأسفانه حدود 420 هزار نفر جان خود را از دست میدهند.
مدیر نظارت بر مواد غذایی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان ادامه داد: نکته قابل توجه این است که حدود 40 درصد این فوتیها مربوط به کودکان زیر پنج سال است، در حالی که این گروه سنی تنها حدود 10 درصد از جمعیت را تشکیل میدهند.
کمکی با بیان اینکه این آمارها نشاندهنده اهمیت حیاتی ایمنی مواد غذایی است، تصریح کرد: وقتی از «مواد غذایی سالم» صحبت میکنیم، در بحث غذای سالم و ایمن، مهمترین مسئله این است که اطمینان حاصل کنیم غذا عاری از هرگونه آلودگی بیولوژیکی، شیمیایی و فیزیکی است.
وی با اشاره به اینکه آلودگیهای بیولوژیکی شامل باکتریهایی مانند سالمونلا، ویروسها و انگلها میشود، گفت: آلودگیهای شیمیایی میتواند شامل سموم کشاورزی، فلزات سنگین، نیترات و افزودنیهای غیرمجاز باشد.
مدیر نظارت بر مواد غذایی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان خاطرنشان کرد: همچنین، آلودگیهای فیزیکی مانند شیشه، فلز یا سنگریزه نیز میتواند آسیب جدی به مصرفکننده وارد کند.
کمکی در پاسخ به این سوال که در مورد تاریخ انقضای مواد غذایی، چه توصیههایی میشود، گفت: مواد غذایی بر اساس شرایط تولید و ویژگیهایشان، یک بازه زمانی مشخص برای نگهداری دارند، وقتی این تاریخ منقضی میشود، ممکن است تغییراتی در بافت، بو و طعم ماده غذایی ایجاد شود که نشاندهنده فساد آن است.
وی تأکید کرد: توصیه اکید ما این است که از مصرف مواد غذایی تاریخگذشته خودداری شود، زیرا سلامتی بسیار ارزشمند است.
مدیر نظارت بر مواد غذایی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان ادامه داد: تغییر در طعم، مزه، بافت، بو و ظاهر یک ماده غذایی، همگی نشانههایی هستند که نباید از آنها چشمپوشی کرد، در این صورت، بدون هیچ تردیدی باید از مصرف آن خودداری کرد.
کمکی در پایان با بیان اینکه اگر ماده غذایی تاریخگذشته باشد ولی هیچ تغییری در آن مشاهده نشود، آنوقت میتوان به سراغ ارزیابیهای دقیقتر و آزمایشهای تخصصی رفت، عنوان کرد: اما در مجموع بهترین راهکار این است که به این موضوع اعتماد نکنیم و برای حفظ سلامتی خود از مصرف مواد غذایی تاریخ مصرف گذشته اجتناب کنیم.
انتهای خبر/
درباره نویسنده
لینک کوتاه خبر
برچسبها
نظر / پاسخ از
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!