حالت تاریک
شنبه, 20 اردیبهشت 1404
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه خبری تحلیلی عصرهمدان هستید؟
5 همدانی جان بخشیدند
مسئول دفتر اهدای عضو دانشگاه علوم پزشکی همدان:

5 همدانی جان بخشیدند

مسئول دفتر اهدای عضو دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: اعضای حیاتی ۵ تن از شهروندان استان همدان به بیماران نیازمند اهدا شده و جان آنان را نجات بخشیده است.

ویدا سمیعی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «عصرهمدان»، از ایثار ماندگار پنج تن از همشهریان خبر داد که با اهدای اعضای حیاتی خود، بار دیگر امید به زندگی را در دل نیازمندان پیوند عضو زنده کردند.

وی با بیان اینکه با نهایت احترام و قدردانی به روح بلند این عزیزان و خانواده‌های ایثارگرآنها، سه تن از همشهریان، رضا مومیوند از نهاوند، سکینه ترک از همدان و مریم کریم‌خانی، با رضایت قلبی خانواده‌هایشان موفق به اهدای اعضای حیاتی خود شدند، گفت: هر یک از این افراد با اهدای سه عضو ارزشمند از بدن خود، جان دوباره‌ای به نیازمندان بخشیدند.

مسئول دفتر اهدا عضو و پیوند دانشگاه علوم پزشکی همدان در ادامه افزود: مرحومه گلناری از تویسرکان که در پی سانحه تصادف دچار مرگ مغزی شده بود، پس از انتقال به کرمانشاه، پیکرشان به همدان بازگردانده شد و اعضای وی اهدا گردید.

وی با اشاره به اینکه فاطمه سوری اهل ساری که دچار مرگ مغزی شده بود، پیکرشان به تویسرکان منتقل و با رضایت خانواده اعضای وی اهدا شد، عنوان کرد: در مجموع ۵ نفر از هم‌استانی‌های همدانی از ابتدای سال با اهدای اعضای خود، جان‌های نیازمند را نجات بخشیدند.

سمیعی با اشاره به آمار اهدای عضو در سال ۱۴۰۳ مطرح کرد: تا به امروز تنها ۱۷ مورد اهدای عضو در استان همدان به ثبت رسیده است که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، با یک ماه کاهش روبرو بوده‌ایم.

وی در ادامه به یک نکته قابل توجه اشاره کرد و گفت: در همین مدت، شاهد ۲۰ مورد مرگ مغزی بالقوه در بین جوانان بودیم که حتی شرایط اهدای قلب را نیز داشتند. اما متاسفانه، به دلیل عدم کسب رضایت از خانواده‌های این عزیزان، امکان اهدای عضو در این موارد فراهم نشد.

مسئول دفتر اهدا عضو و پیوند دانشگاه علوم پزشکی همدان با تأکید بر اهمیت فرهنگ‌سازی در زمینه اهدای عضو تصریح کرد: این اقدام خداپسندانه نیازمند فرهنگ‌سازی عمیق در سطح جامعه است و مردم باید به این باور برسند که اهدای عضو چه ثواب و خیر عظیمی را به جامعه هدیه می‌کند؛ اهدای اعضایی که نهایتاً چند روز بیشتر زیر خاک نمی‌پوسند، می‌تواند زندگی دوباره‌ای به یک پدر، مادر یا فرزند ببخشد و آن‌ها را از مرگ حتمی نجات دهد.

وی با اشاره به تاثیرات گسترده اهدای عضو افزود: هر اهدای عضو می‌تواند جان یک تا ۸ نفر را نجات دهد و با اهدای نسوج مانند قرنیه، پوست، دیواره روده و انواع رباط‌ها، بین یک تا ۵۳ نفر از معلولیت رهایی می‌یابند.

سمیعی افزود: این آمار بسیار مهم است و امیدواریم خانواده‌ها با راهنمایی‌های دلسوزانه تیم پیوند اعضا در بیمارستان‌ها، به این باور قلبی برسند که این عمل چقدر ارزشمند است و در مسئله رضایت‌گیری، ما را یاری کنند.

وی با اشاره به اینکه روند اخذ رضایت جهت اهدای عضو تنها پس از احراز قطعی مرگ مغزی بیمار آغاز می‌گردد در تشریح این فرآیند حساس بیان کرد: تشخیص مرگ مغزی مستلزم تأیید ۵ متخصص مجزا است که هیچ‌گونه وابستگی سازمانی به یکدیگر ندارند. این متخصصین شامل متخصص بیهوشی (سرپرست تیم)، سرپرست‌های ICU، جراح مغز و اعصاب، متخصص داخلی مغز و اعصاب، متخصص داخلی و متخصص پزشکی قانونی می‌باشند.

مسئول دفتر اهدا عضو و پیوند دانشگاه علوم پزشکی همدان با تأکید بر اینکه برای تایید نهایی مرگ مغزی، امضا و مهر حداقل سه نفر از این پنج متخصص الزامی است افزود: پس از تایید قطعی مرگ مغزی، تیم ما برای جلب رضایت از خانواده‌های وارد عمل می‌شود.

وی فرآیند رضایت‌گیری را بسیار ظریف و چالش‌ ب‌انگیز توصیف کرده و آن را نیازمند همدلی و همراهی صمیمانه خانواده‌ها با تیم درمان دانست و از خانواده‌ها خواست که با صبر و شکیبایی به توضیحات تیم اهدا گوش فرا داده و با آنان همکاری لازم را مبذول فرمایند.

سمیعی در پایان بار دیگر از ایثار و فداکاری خانواده‌های اهداکننده قدردانی کرد و ابراز امیدواری نمود که با افزایش آگاهی عمومی، شاهد افزایش آمار اهدای عضو و نجات جان‌های بیشتری در استان همدان باشیم، از عموم مردم دعوت کرد تا با ثب‌ نام در سامانه اهدای عضو و اعلام موافقت خود، گامی مهم در راستای ترویج فرهنگ ایثار و همدلی بردارند.

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!