
در میزگرد اصحاب رسانه مطرح شد؛
از مافیای خبری تا ضرورت روایت اول
جمعی از اهالی رسانه با نگاه انتقادی از وجود لابیهای رسانهای و انحصارات در این حوزه سخن گفتند و بر لزوم روایت اول توسط مسئولان، توجه به مسائل صنفی خبرنگاران و ضرورت وحدت رویه برای تاثیرگذاری بیشتر رسانهها تاکید کردند.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «عصر همدان»؛ در میزگرد فعالان عرصه رسانه مسائل و چالشهای مختلف در حوزه رسانه استان همدان بررسی شد در این نشست، سه تن از فعالان رسانهای استان، آقایان میلاد فضلیان، خسرو نوروزی و محمدرضا بهرامیصفت، دیدگاههای خود را در مورد نقاط قوت و ضعف رسانههای محلی، نقش آنها در جامعه، مشکلات صنفی خبرنگاران و راهکارهای ارتقای عملکرد آنها بیان کردند و به موضوعاتی نظیر لزوم تقویت قلم اصحاب رسانه، نقش مافیا و انحصار در رسانهها، مشکلات معیشتی خبرنگاران، اهمیت همافزایی رسانهها، لزوم روایت اول توسط مسئولان و ضرورت ایجاد نظام صنفی جامع برای خبرنگاران پرداختند.
رسانهها در روایت اول از مسئولان پیشی گیرند
میلاد فضلیان، مدیرمسئول خبرگزاری تسنیم همدان، بر ضرورت تقویت قلم و روایت اول مسئولان توسط رسانهها تاکید کرد. وی با اشاره به نقش حیاتی رسانهها در جامعه، بیان کرد که فعالان رسانهای باید به گونهای عمل کنند که بیتوجهی به آنها، منجر به از دست رفتن فرصتها شود.
فضلیان، با انتقاد از عملکرد ضعیف برخی رسانهها، به ویژه رسانههای “جبهه انقلاب”، این موضوع را مطرح کرد که رسانهها باید از تمام ظرفیتها برای تاثیرگذاری و شناسایی راهکارهای بهبود بهره ببرند.
وی با اشاره به حضور موثر برخی از اصحاب رسانه در فضای مجازی، تاکید کرد که این افراد به عنوان «انسان رسانه» باید به صورت هدفمند و کارآمد عمل کنند. فضلیان، به ضعف روایتگری مسئولان و عدم پاسخگویی به چالشهای موجود در جامعه اشاره کرد. او معتقد است که رسانهها باید در صدر روایتگری قرار بگیرند و پیشگام در ارائه تحلیلها و گزارشهای دقیق باشند.
فضلیان همچنین به انحصار در برخی محافل و رویکرد حذفی در رسانهها انتقاد کرد و بر لزوم شایستگی افراد برای انجام کارها تاکید نمود. به نظر وی، عملکرد قوی و شایسته رسانهها میتواند تاثیر شگرفی در جامعه داشته باشد و موجب افزایش آگاهی عمومی و مشارکت شهروندان شود. وی خواستار تغییر رویه فعلی و تمرکز بر توانمندسازی اصحاب رسانه و ایجاد فضای رقابتی سالم شد.
لزوم وحدت رویه در رسانههای انقلاب
خسرو نوروزی پیشکسوت رسانه نیز در ادامه با اشاره به وجود برخی لابیمنهای رسانهای اظهار کرد: در رسانه مافیایی وجود دارد که قوی کار کردن باید زیر نظر آنها باشد
وی به مافیای چند هزار میلیارد در حوزه میراث فرهنگی، به تخریب بناهای تاریخی و ساختوسازهای غیرمجاز اشاره کرد و مطرح کرد: به طور خاص به وضعیت ساختمان اقبالی در خیابان جهاننما به عنوان اولین خانه مدرن همدان شناخته میشود در صورتی که اینگونه نیست و بدون توجه به قدمت آن و تبلیغات نادرست باعث شده باورهای غلطی در مورد این بنا شکل بگیرد.
این پیشکسوت رسانه همچنین از تلاش برخی افراد برای تخریب این بنا و ساخت ساختمان پزشکان به جای آن انتقاد کرد و گفت: موضوع ثبت ملی بناهای ارزشمند و موانع موجود در این راه است.
وی با اشاره به وجود «مصیبتهای فراوان» در این زمینه از نقش برخی «انسان رسانهها» در انتشار اطلاعات نادرست و سوءاستفاده از موقعیتها انتقاد کرد و انگیزههای مالی پشت این اقدامات را مورد سوال قرار داد.
نوروزی در بخش دیگری از سخنانش به عملکرد رسانهها و وجود «نظامهای کاری» خاص در آنها اشاره کرد و با طرح این پرسش که آیا در رسانههای انقلاب اسلامی «همبستگی» وجود دارد، به پروژه اسکای مال اشاره و بر لزوم «وحدت رویه» در رسانههای انقلاب اسلامی تاکید کرد.
وی در ادامه، موضوع مدیریت و مسائل اخلاقی در سازمانها مورد بحث قرار داد و با بیان اینکه اگر مدیری با عملکرد عالی دچار مشکل اخلاقی شود، از نظر وی از «حیز انتفاع» خارج است، بر اهمیت سلامت اخلاقی در کنار شایستگیهای حرفهای تاکید کرد.
این پیشکسوت رسانه در ادامه، موضوع «دایره انقلاب اسلامی» و فهم آن در رسانهها پرداخت و با اشاره به وجود «انحصارات» و «مافیا» در این حوزه، به آسیبشناسی و تشخیص درست مسیر انقلاب اسلامی در رسانهها تاکید کرد.
وی همچنین بر لزوم «وحدت رویه» و همکاری در جهت اهداف انقلاب اسلامی تاکید و از اختلاف نظرها و عدم انسجام در این زمینه انتقاد کرد.
نوروزی در بخش پایانی گفتگو با تأکید بر اینکه در رسانه شیخوخیت وجپد ندارد و اگر جامعیت وجود داشته باشد به یک وحدت رویه و همافزایی میرسیم عنوان کرد: تا این وحدت رویه وجود نداشته باشد نمیتوانیم خود را به مدیران فراری از پاسخگو تحمیل کنیم.
ساختمان اقبالی؛ قربانی تبلیغات نادرست و سودجویی
خسرو نوروزی پیشکسوت رسانه نیز در ادامه با اشاره به وجود برخی لابیمنهای رسانهای اظهار کرد: در رسانه مافیایی وجود دارد که قوی کار کردن باید زیر نظر آنها باشد.
وی به مافیای چند هزار میلیارد در حوزه میراث فرهنگی، به تخریب بناهای تاریخی و ساختوسازهای غیرمجاز اشاره کرد و مطرح کرد: به طور خاص به وضعیت ساختمان اقبالی در خیابان جهاننما به عنوان اولین خانه مدرن همدان شناخته میشود در صورتی که اینگونه نیست و بدون توجه به قدمت آن و تبلیغات نادرست باعث شده باورهای غلطی در مورد این بنا شکل بگیرد.
این پیشکسوت رسانه همچنین از تلاش برخی افراد برای تخریب این بنا و ساخت ساختمان پزشکان به جای آن انتقاد کرد و گفت: موضوع ثبت ملی بناهای ارزشمند و موانع موجود در این راه است.
چتر آهنی انحصار در همدان؛ خبرنگار مهر از ضرورت همافزایی رسانهها میگوید
محمدرضا بهرامیصفت، خبرنگار خبرگزاری مهراز وجود انحصار رسانهای در همدان انتقاد کرد.
وی گفت: برخی از اصحاب رسانه، با ایجاد محیط امن و محفلی در ادارات، چتری آهنی بر سر راه دیگر رسانهها کشیدهاند و مانع ورود آنها میشوند. این انحصار، به گفته وی، با منافع مالی همراه است.
بهرامیصفت با اشاره به مشکلات معیشتی و درآمدی خبرنگاران، بر ضرورت همافزایی و اتحاد رسانهها تأکید کرد.
وی هدف اصلی رسانهها را کمک به مردم و کاهش مشکلات آنها دانست و گفت: رسانهها باید با همکاری و اتحاد، بار مشکلات مردم را از دوش آنها بردارند.
این خبرنگار همدانی به نشست خبری سال گذشته دکتر حاج بابایی و مهندس صوفی اشاره کرد که در آن، مسکن به عنوان اولویت اول استان اعلام شده بود.
وی پرسید: در این راستا، چه اقداماتی برای تحقق این اولویت و پیگیری آن از سوی رسانهها انجام شده است؟ و چه تاثیری در این زمینه داشتهاند؟
انتهای خبر/
درباره نویسنده
لینک کوتاه خبر
نظر / پاسخ از
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!