
عضو سازمان نظام روانشناسى کشور عنوان کرد:
اجرای قانون جمعیت در همه زمانها
عضو سازمان نظام روانشناسى کشور گفت: قانون جمعیت فقط مختص به سالهای اخیر نیست و در زمانهای مختلف به فراخور زمان و اقتضاعات این قانون اجرا شده است.
حجتالاسلام میلاد صالحی در گفتگو با خبرنگار فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی «عصر همدان»؛ در خصوص کنترل جمعیت از طریق حکمرانان اظهار کرد: رفتارهای مردم منطبق با قانونها و سیاستهایی است که حکمرانان بر آنها تدوین و ترسیم میکنند.
وی با اشاره به پیشینه تاریخی راجع به قانون جمعیت، عنوان کرد: قانون جمعیت صرفاً موجود فقط مختص به سال ۱۴۰۰ شمسی نیست، قبل از آن هم قانونهای جمعیتی داشتیم اما به فراخور اقتضائات خاص خودش اجرا شده است.
عضو سازمان نظام روانشناسى كشور خاطرنشان کرد: حتی سایر کشورها هم این قانون جمعیت را دارند، حالا عدهای در راستای ترویج و تکثیر جمعیت و عدهای نیز از قانونها در راستای تهدید، تنظیم و کنترل جمعیت استفاده میکنند.
صالحی با اشاره به گزاره تاریخی قانون جمعیت در سال ۱۳۲۰ تقریباً بعد از اینکه اولین قانون کنترل جمعیتی کشور رایج و راهاندازی شد زمانی بود که توسط دستگاه پهلوی و با مدیریت مستقیم شخص پهلوی اجرا شد: در زمان پهلوی دو پروژه در خصوص جمعیت انجام شد، این پروژهها برای گسترش فرهنگ غرب در ایران بود.
وی با بیان اینکه اصلیترین شاخصه کنترل جمعیت در زمان پهلوی مسئله کشف حجاب بود، عنوان کرد: مسئله کنترل جمعیت در سال ۱۳۲۰ و در آن بازده زمانی، در حالی که جمعیت کل کشور فقط ۱۱ میلیون نفر بود با تدوین یک گزارشی موقعیت و فرهنگ زیست زنانه ایرانی را در خطر گزارش کردند و گفتند که از زنان ما صرفاً برای فرزندآوری استفاده میشود.
عضو سازمان نظام روانشناسى كشور ادامه داد: در آن زمان با این گزاره فضای ذهنی و سیاستگذاری کشور را به سمت کنترل جمعیت پیش بردند، در حالی که کل کشور صرفاً به اندازه یکی از استانهای فعلی ما و بعضاً حتی کمتر از تهران فعلی جمعیت داشت.
صالحی ادامه داد: بنابراین در زمان پهلوی یک انجمن بهداشت خانواده ذیل کانون بانوان ایران تأسیس کردند، یک قانون جمعیتی را هم مصوب کردند و یکسری لوازم پیشگیری از بارداری توسط سربازان متفقین با همکاری یک بنیادی که بنیاد راه نامگذاری شد وارد کشور شد و بین مراکز بهداشتی که کم و بیش وجود داشتند توزیع شد. و در کف خیابانها و معابر در اختیار زنان ایرانی قرار گرفت.
وی خاطرنشان کرد: در زمان پهلوی بر اساس آن فرضیهسازی که کردند نرخ رشد جمعیت را به شدت در سال ۱۳۴۵ به ۲.۷ کاهش دادند.
انتهای خبر/
درباره نویسنده
لینک کوتاه خبر
نظر / پاسخ از
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!